Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

To KKE ολοκλήρωσε πρώτο το ψηφοδέλτιο του για τις περιφερειακές εκλογές στην περιφέρεια της ΑΜΘ και έχει ως εξής:
Χρήστος Τρέλλης: Περιφερειάρχης
Δημήτρης Φωτιάδης αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης
Γιάννης Στεφανίδης, αντιπεριφερειάρχης Δράμας
Χρήστος Ποτόλιας, αντιπεριφερειάρχης Καβάλας
Νίκος Βαργεμίδης, αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης
Ανέστης Βλισίδης, αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Η Αναπληρώτρια Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων Β. Ελλάδος κ. Καρακόλη Μάγδα και η Τομεάρχης Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων κ. Μπαχαρίδου Φανή, επισκέφθηκα, την περασμένη Δευτέρα το τμήμα γυναικών ΝΟΔΕ Δράμας ενημερώνοντας τα μέλη επί θεμάτων που άπτονται της πολιτικής δράσης των γυναικών της ΝΔ. Παράλληλα έγινε συζήτηση και κατατέθηκαν προτάσεις που αφορούν στο συντονισμό δράσεων και οργάνωσης του τμήματος.

Να σημειωθεί ότι η ΝΔ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ρόλο των γυναικών στη χάραξη μιας νέας ελπιδοφόρας πολιτικής, ενώ μετά τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων του κόμματος, που ανέδειξαν νέα πρόσωπα, ο συντονισμός των δράσεων τους επ΄ ωφελεία του κόμματος και της κοινωνίας, είναι αναγκαίος.
Επίσης την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010 προγραμματίστηκε από την Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Δράμας συνάντηση στελεχών με σκοπό την ενημέρωση τους για τις οργανωτικές αλλαγές μετά το τακτικό συνέδριο, την σύσταση ομάδων εργασίας και το σχεδιασμό των δράσεων της ΟΝΝΕΔ Δράμας.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Δράμας (ΤΟ.ΣΥ.Ν.) θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 και ώρα 7.00 μ.μ στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας τη πρώτη Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) του έτους, με σκοπό την ενημέρωση των μελών της Γ.Σ. για τα πεπραγμένα του ΤΟ.ΣΥ.Ν. του πρώτου εξαμήνου του έτους, ενημέρωση και κατάθεση απόψεων θέσεων και προτάσεων για τη διεξαγωγή του DRAMAICA YOUTH FESTIVAL . Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα με τα ίδια θέματα.
Καλούνται όλα τα μέλη που είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο νέων του Δήμου Δράμας (μέχρι και τρεις ημέρες πριν τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης) να παραβρεθούν στη συνεδρίαση.

«Μου ζήτησε ο Γ. Αθανασιάδης για το καλό του ΠΑΣΟΚ να μη βγω σε αντιπαράθεση με τον Αν Τερζή, κι αυτό έκανα» δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ κ. Σπύρος Κοτρίδης σε τηλεοπτική του παρέμβαση στο STAR Δράμας, μετά από πρόσκληση που υπήρξε την περασμένη Παρασκευή από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ηλιάδη, για μια κοινή συνέντευξη. Κι αυτό γιατί υπήρξε σοβαρή τηλεοπτική αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο άνδρες (καλεσμένος ο Τερζής, στο τηλέφωνο ο Κοτρίδης) με τον δεύτερο να μιλά με εριστικό τρόπο κατά του πρώτου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι περισσότερο ΠΑΣΟΚ από αυτόν Τερζή είναι ο κ. Χαρακίδης.

Τελικά το ΠΑΣΟΚ απ΄ ότι φαίνεται έχει μεγάλο έλλειμμα στην εκπροσώπηση του. Αν και έχει πολλά και αξιόλογα στελέχη, τα κρατά στην αφάνεια, και χρόνια τώρα έχει στον προσκήνιο άτομα που η φρασεολογία τους και το προφίλ τους, δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, για το άνοιγμα στην κοινωνία

Στην εκπομπή λοιπόν του κ. Ηλιάδη μεταξύ άλλων ειπώθηκαν και κάποιες αλήθειες που έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση χρεών των δραμινών επιχειρήσεων.
Επί τους θέματος, το μόνο που θα ήθελα προσωπικά να σχολιάσω, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει δεκάδες μεταρρυθμίσεις, έχει αλλάξει τη ρότα της χώρας (προς το καλύτερο ή όχι, είναι ένα άλλο θέμα) και ποτέ δεν είδαμε τον βουλευτή να καλεί σε συνέντευξη τύπου, για να ενημερώσει τους ψηφοφόρους του κόμματος, αλλά και γενικότερα τους πολίτες, για τις αλλαγές αυτές. Το έπραξε μόνο για την ανακοίνωση της τελευταίας ρύθμισης χρεών, παρέα με τον κ. Χαρακίδη.

Μια ρύθμιση για την οποία μπορεί να πέσει πολύ μελάνι, επί του προκειμένου όμως η συνέντευξη αυτή, με τον τρόπο και το χρόνο που επιλέχθηκε να γίνει, ουσιαστικά υποβάθμισε τη θεματολογία και ανέδειξε ένα άλλο μείζον θέμα, αυτό της στήριξης του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του κ. Χαρακίδη, ενόψει δημοτικών εκλογών.
Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτό πυροδότησε το κλίμα και πόνεσε ιδιαίτερα κάποιους με αποτέλεσμα να έχουμε και την φραστική έκρηξη ανάμεσα στους κ.κ.. Τερζή και Κοτρίδη.

Μήπως τελικά στο τοπικό ΠΑΣΟΚ, άλλα προσμετρώνται για την επιλογή του επικεφαλής της παράταξης και όχι αυτά που διατυμπανίζει ο πρωθυπουργός περί αλλαγής αρρωστημένων καταστάσεων, καθαρότητας και εντιμότητας;
Χωρίς φυσικά να υπονοώ κάτι συγκεκριμένο (για τον φόβο των Ιουδαίων...) εκτιμώ ότι, ο καθένας από εσάς, ανάλογα με τα πιστεύω του, τα συμφέροντα του και τις επιδιώξεις του, γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια, αν και αποφεύγει να την ομολογήσει δημόσια, γιατί πάντα τα προσωπικά συμφέροντα υπερισχύουν των συλλογικών συμφερόντων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ