Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


6 σχόλια

Ο Προστάτης της νομιμότητας αποδείχθηκε παράνομος. Και μην μου πείτε ότι είναι λίγο παράνομος.
Σ' αυτόν τον μάταιο κόσμο είσαι παράνομος ή νόμιμος, σε κάθε σου ενέργεια. Δεν υπάρχει λίγο ή πολύ παράνομος.

Δάσκαλε που δίδασκες, δεν ντρέπεσαι καθόλου... Λύσαξες, έβγαζες αφρούς όταν μιλούσες για τα ξύλινα σπιτάκια στον κήπο. Τα χαρακτήριζες αυθαίρετα.
Και τώρα εσύ χτίζεις το αυθαίρετο και ακόμη κυκλοφορείς χαλαρός και λάιτ.

Να ρωτήσω κάτι;
Για να χτίσεις χωρίς άδεια σημαίνει ότι έχεις «μπάρμπα» και δεν φοβάσαι τίποτα.
Εκτός και αν δεν λειτουργεί τίποτε και ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Τι από τα δύο ισχύει;

Νομάρχη, θα στείλεις τις μπουλντόζες να γκρεμίσουν το παράνομο κτίσμα;

Ο Μαγγίνας παραιτήθηκε από Υπουργός Εργασίας γιατί απασχολούσε δύο εργάτες χωρίς ένσημα.
Εδώ Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κτίζει κλινική χωρίς άδεια ενώ συλλαμβάνονται οι εργάτες στο εργοτάξιο με αυτόφωρη διαδικασία.
Όταν ένας Δημοτικός Σύμβουλος παρανομεί, πρέπει να παραιτείται από την αιρετή θέση που κατέχει;
Τι μπορεί να προσφέρει ένας αιρετός όταν κατασκευάζει ένα αυθαίρετο; Είναι παράδειγμα προς μίμηση;

Κύριε Κοτρίδη, απ' όσο γνωρίζω είστε προϊστάμενος στο ΙΚΑ και σύντομα ακούγεται ότι θα αναλάβετε καθήκοντα Δ/ντή.
Το ΙΚΑ έκανε ελέγχους στο παράνομο κτίσμα; Θα μας απαντήσετε ή πρέπει να στείλουμε επιστολή στα κεντρικά για να λάβουμε απάντηση;

Ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης που πολιτικοί τον φίλου συμμετέχουν στην επένδυση, έχει άποψη για όλα αυτά;

Όταν έβγαζε πύρινους λόγους εναντίον του Μαγγίνα για το σπίτι και τους Ινδούς εργάτες και ζητούσε την παραίτησή του, έλεγε πως η χώρα θέλει αλλαγή νοοτροπίας.
Χρήστο Αηδόνη και ως μέλος της Εξεταστικής, πιστεύεις ότι είναι τιμητικό για έναν αιρετό να παρανομεί;
Αν ένας αιρετός παρανομήσει πρέπει να παραιτηθεί; Ποια είναι η άποψή σου;

Δεν περιμένουμε απάντηση... Αλλωστε εσύ είσαι ένας συνεπής και σοβαρός ιδεολόγος, που γνωρίζεις ότι ο επενδυτής αμάρτησε για την... Ελλάδα.
Θα ήθελα και εγώ να κτίσω μια αυθαίρετη οικοδομή. Θα μου δώσετε το ελεύθερο να ξεκινήσω την διαδικασία; Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!!!

«Τι να μου πεις για όλα αυτά. Τι ψάχνεις;», μου είπε ο φίλος μου ο Γιάννης. Και συνέχισε, «...το παιδί δεν εγκλημάτησε. Απλά επηρεάστηκε από τις πολλές επισκέψεις του στην Κεϊλάνη, στα νησιά Μαλάουι και στο Αφγανιστάν. Κάπως έτσι γίνονται οι επενδύσεις σε αυτές τις χώρες. Γίνονται σταδιακά και τελευταία δίνουν την άδεια...»
«Για να καταλάβεις...», μου είπε ο Γιάννης, «...διάβασα ότι ο Μουσταφά στο Αφγανιστάν πριν λίγες μέρες ξεκίνησε την λειτουργία βιοτεχνίας στην Καμπούλ με άδεια που εκδόθηκε από τους οπλαρχηγούς... Μόνο που δεν είχε θεμέλια με αποτέλεσμα να καταρρεύσει...»
«Σώπα ρε Γιάννη... Μα είναι δυνατόν να πέφτει κτίσμα;», του λέω, «Είναι δυνατόν...», μου λέει ο Γιάννης, «Όλα είναι δυνατά στην εμπόλεμη ζώνη.»
Αλλωστε και εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε σε πόλεμο. Από την μία οι έντιμοι, οι ηθικοί, οι ιδεολόγοι, οι νόμιμοι, οι άνθρωποι με όραμα και αρχές και από την άλλη οι άνθρωποι που πιστεύουν σ' ένα πράγμα: Στο χρήμα...

Εύχομαι νικητές σε αυτήν την μάχη να βγουν οι δυνάμεις της εντιμότητας, της αξιοπρέπειας και της ηθικής. Αλίμονο αν κυριαρχήσουν οι άλλοι. Θα καταστραφούμε ολοκληρωτικά.

Με τις πράξεις μας φαίνεται και ο χαρακτήρας μας. Καλά τα μεγάλα λόγια όμως οι πράξεις μας χαρακτηρίζουν.
Και δυστυχώς κάποιοι δείχνουν με τις πράξεις τους ότι απλά μας δουλεύουν.

Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού και δημοκρατικότητας έναντι της διαφορετικής άποψης έδωσε για μία ακόμη φορά ο Σπύρος Κοτρίδης στην εκπομπή του ΣΤΑΡ, όπου παραχωρούσε συνέντευξη ο Ανέστης Τερζής. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ γα μία ακόμη φορά εξέθεσε τον εαυτό του, το κόμμα και φυσικά όλους αυτούς που τον ψήφισαν και τον τοποθέτησαν στο υψηλό αξίωμα που κατέχει.
Ο Σπύρος Κοτρίδης ενώ αφήνει το κόμμα στην αφάνεια με την αδράνεια του, σκίζει τα ιμάτια του κάθε φορά που ο Ανέστη Τερζής, καταθέτει την άποψή του για τον Κυριάκο Χαρακίδη. Δεν έκανε κουτσομπολιό στην εκπομπή ο Τερζής... ανέλυε κατά την δική του άποψη το θέμα της ανέγερσης κλινικής χωρίς άδεια οικοδομής και την προβολή της ρύθμισης των χρεών που επιχειρήθηκε από τον Αηδόνη.

Το ΠΑΣΟΚ της Δράμας βιώνει μία παρακμή άνευ προηγουμένου ! Ενώ θα έπρεπε να προάγετε ο πολιτικός πολιτισμός, η πολιτισμένη αντιπαράθεση απόψεων, στην περίπτωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ έχουμε φραστικές μαγκιές τύπου «τρούμπας», ακραίες απόψεις που δεν υποστηρίζονται από επιχειρηματολογία αλλά εκτοξεύουν μόνο λάσπη !
Σπαραγμός κανονικός, με φόντο αυτόν που επέλεξε τον Σπύρο Κοτρίδη για γραμματέα και αυτός δεν είναι άλλος από τον βουλευτή Χρήστο Αηδόνη. Βλέπετε του Χρήστου δεν του έκανε ο Κώστας Μιχαηλίδης (Νομαρχιακός Σύμβουλος), επειδή δεν δέχτηκε να υποστηρίξει, όταν χρειαστεί, την υποψηφιότητα Χαρακίδη.

Η πολιτική απαιτεί κανόνες και ιδεολογία. Δεν μπορεί να βασίζεται σε αριβίστες και πρόσωπα «παντός καιρού». Ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης εδώ και καιρό τις επιλογές του. Διάλεξε για την θέση του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ, ένα πρόσωπο χωρίς ιδιαίτερη πολιτική παιδεία, χωρίς πολιτικό λόγο και πολιτικά εξαρτώμενο από αυτόν. Ο λόγος ένας και μοναδικός. Να προωθήσει την προσωπική του επιλογή στον δήμο της Δράμας. Το ΠΑΣΟΚ για τον Χρήστο Αηδόνη πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και ο σκοπός είναι ένας. Ο Σπύρος Κοτρίδης να οδηγήσει τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε ο Χαρακίδης να είναι μονόδρομος. Θυσιάζεται η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Θυσιάζονται στελέχη με προσφορά στο κίνημα. Και ο βουλευτής παρακολουθεί τις εξελίξεις τις οποίες ο ίδιος σκηνοθέτησε ...ως απλός παρατηρητής. Τελικά πολλοί αναρωτιούνται τι τον ενώνει με τον Κυριάκο Χαρακίδη. Η ιδεολογία, οι κοινή αγώνες, ή κάτι άλλο;

 


Σχόλια (6)

ΑΝΩΝΥΜΟς - Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 στις 15:58
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ

παντελης - Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 στις 15:56
ρε ΙΣ ΠΩς την εχεις δει?μηπως απαγορευεται να μιλαμε για την κλινικη και τα λαστιχα ειδες την απαντηση του καρχιμακη στην βουλη για την πυρκαια επιριπτει τις ευθυνες στην νομαρχια οπου υπαγονται οι υπηρεσιες που δεν εβλεπαν το βουνο με τα λαστιχα διαβαζε και λιγο μην φανατιζεσε

ΠΑΡΗΣ - Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 στις 09:01
ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΖΙΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΔΕΚΑΕΦΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

Ι.Σ. - Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 στις 09:51
ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΦΥΛΑΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΤΗΝ ΠΕΘΑΝΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ

Ο Φύλακας - Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 στις 09:12
Πολύ ασχοληθήκαμε με παράνομες κλινικές, παρανομίες, αυθαιρεσίες κτλ, κτλ. Από την στιγμή που ανακοινώθηκαν τα πρώτα 21 ονόματα του ψηφοδελτίου της ΝΙΚΗΣ τέρμα τα λοιπά μικροπολιτικά. Η ελπίδα αποκτά σάρκα και οστά. Η πολιτική οξύνοια παίρνει τη θέση που της αρμόζει. Η ιδεολογική φρεσκάδα διαχέεται στον τόπο μας και η πείρα από τους αγώνες και τις επιτυχίες(μόνο) είναι εδώ. Όπως ήταν εδώ και θα είναι εδώ. Γιατί η Δράμα μπορεί να πεθαίνει, ο δραμαρχηγός ποτέ! Κορόιδα uber alles!

σταύρος - Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010 στις 18:16
αυτο και αν ειναι καταντια δημοτικος συμβουλος να χτιζει αυθαίρετο και να μην παραιτηται

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ