Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


2 σχόλια

Η ισχυρή Ευρώπη
Η Ελλάδα περνά μια μεγάλη κρίση και καθημερινά η χώρα μας δίνει μια μάχη επιβίωσης.
Την ίδια ώρα που η κρίση χτυπά την δική μας πόρτα αλλά και άλλων χωρών της Ευρώπης, αναδεικνύεται η έλλειψη συντονισμού και στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενώ υποτίθεται πως προχωράει προς την ενοποίηση μοιάζει περισσότερο από ποτέ αποδυναμωμένη, χωρίς ενιαία ταυτότητα και στρατηγική. Όσο καθυστερεί να βρει τον δρόμο της η ΕΕ, τόσο πλήττεται η Ευρωπαϊκή Οικονομία.
Η Ευρώπη μετατρέπεται σε μια Βαβέλ χωρίς μηχανισμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με κυβερνήσεις που παλεύουν με τα εσωτερικά τους προβλήματα.
Την ίδια ώρα είναι τεράστια η έλλειψη εμπνευσμένων ηγετών που θα μπορέσουν να πείσουν το σύνολο των Ευρωπαίων, ότι το εγχείρημα της Ενωμένης Ευρώπης θα πετύχει, ότι θα βελτιώσει τις ζωές τους και τις προοπτικές τους.

Με ηγέτες υποτακτικούς του τραπεζικού συστήματος και των αγορών είναι πολύ δύσκολο να αντέξει το Ευρωπαϊκό Εγχείρημα.
Μόνο θετικό σημείο στην μέχρι τώρα πορεία της ΕΕ η κοινή θέση των χωρών της Ευρωζώνης να δημιουργήσουν τον μηχανισμό στήριξης για όποια χώρα βρεθεί σε ανάγκη.
Έστω και αργά έκαναν το βήμα και απέφυγαν την διάλυση. Όμως τα προβλήματα είναι πολλά. Και οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Ασφαλιστικό έκτρωμα
Μείωση του ύψους των συντάξεων με παράλληλη αύξηση σε 40 χρόνια του χρόνου ασφάλισης που απαιτούνται για την χορήγηση πλήρους σύνταξης. Το δικαίωμα στην σύνταξη μετατρέπεται σε επίδομα ελεημοσύνης.
Οι νεότερες γενιές με ένα τέτοιο ασφαλιστικό ουσιαστικά οδηγούνται στην ιδιωτική ασφάλιση, αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο να δουλέψουν 40 χρόνια συνεχώς με πλήρη ασφάλιση για να πάρουν πλήρη σύνταξη.

Ο Πρωθυπουργός στις 11 Δεκεμβρίου του 2009 έλεγε «Το να κόψεις σήμερα τον μισθό ή τη σύνταξη δεν δημιουργεί βιωσιμότητα στην Ελληνική Οικονομία. Δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Ναι, να πάρουμε σκληρά μέτρα απέναντι στην διαφθορά, όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη και στον συνταξιούχο και στον μισθωτό.»

Δύο και πλέον μήνες μετά την ανάληψη της εξουσία αυτά έλεγε ο Πρωθυπουργός. Όλα αυτά αποδείχθηκαν λόγια του αέρα, γιατί στην πράξη έκοψε και τους μισθούς και τις συντάξεις.
Το κυριότερο όμως είναι ότι κόπηκαν δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με μεγάλους αγώνες. Δυστυχώς με αυτό το ασφαλιστικό λεηλατήθηκε το δικαίωμα του Έλληνα να ζει και να εργάζεται με αξιοπρέπεια.

 


Σχόλια (2)

ΝΤΙΝΟΣ - Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 στις 12:31
ΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΘΑ ΡΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

τάσοσ - Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010 στις 12:29
θαυμάσια ανάλυση για την ισχυρή ευρώπη που καταρέει σαν χάρτινος πύργος είναι η πραγματικότητα

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ