Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


5 σχόλια

Προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση η ικανοποίηση του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλου αμέσως μετά την συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τις συλλογικές συμβάσεις.
Μηδαμινές αυξήσεις και αυτές από την επόμενη χρονιά, σε μια περίοδο που στην χώρα μας το μόνο που παράγεται είναι αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν υπερβάλλω... Η χώρα μας κυριολεκτικά δεν παράγει τίποτα. Έχουμε απλά έναν τεράστιο δημόσιο τομέα και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.
Όταν ακούς ότι πρέπει να γίνουν θυσίες, να μειωθεί το κόστος για να γίνουμε ανταγωνιστικοί, αναρωτιέσαι σε ποιους τομείς θα ανταγωνιστούμε τους ξένους;

Το παραμύθι αυτό δεν πείθει πλέον κανέναν. Η χώρα μας γνωρίζει την πιο βίαιη και άδικη αναδιανομή πλούτου και την πιο γρήγορη κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.
Και δεν τελειώσαμε. Αυτά που έρχονται δεν μπορούμε να τα φανταστούμε. Θα ακολουθήσουν και άλλο μέτρα γιατί απλά αυτό θα ζητήσουν οι της τρόικας, που ουσιαστικά αποφασίζουν για τα μέτρα και τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην χώρα μας.

Βλέπεις το ΔΝΤ να σε αξιολογεί και κυριολεκτικά τρελαίνεσαι. Κρίνουν την πορεία του προγράμματος, τις δαπάνες, τις μεταρρυθμίσεις, ενώ προτείνουν μέτρα και λύσεις.
Αυτά συμβαίνουν σε χώρες που είναι υπό επιτήρηση. Και η Ελλάδα δυστυχώς οδηγήθηκε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και πλέον είναι αργά για δάκρυα.

Και μέσα στα μέτρα που προτείνουν είναι και ο ουσιαστικός διαμελισμός του κοινωνικού κράτους.
Το ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν δραματικά, διαμορφώνοντας ένα δυσβάστακτο περιβάλλον και πολύ επισφαλές.
Στην αγορά ζούμε τον θάνατο του εμποράκου. Τα ανοίκιαστα καταστήματα αυξάνονται και πληθύνονται, γιατί απλά μειώθηκε η κατανάλωση και όλοι μας περικόπτουμε τις καθημερινές δαπάνες μας.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το κοινωνικό κράτος που χρειάσθηκαν πολλά χρόνια για να οικοδομηθεί μέσα σε ελάχιστον χρόνο κατεδαφίσθηκε.
Οι συνέπειες θα είναι τεράστιες στην ελληνική κοινωνία και ήδη είναι ορατές στον καθένα μας.

Φτάνει πια με τους οικίσκους στον Δημοτικό Κήπο. Κάποιοι που δεν έχουν να προτείνουν κάτι θετικό για τον τόπο μας, καλό είναι να τεθούν στο περιθώριο γιατί βλάπτουν πολύ σοβαρά την Δράμα και τους πολίτες της.
Κάθονται και ψάχνουν τρόπους, φέρνουν εμπόδια σε οτιδήποτε προγραμματίζεται και έχει ως στόχο την προβολή της Δράμας, την προσέλκυση επισκεπτών και την οικονομική ανάπτυξη.

Μια παρέα ανθρώπων που έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την αυθαίρετη κλινική με τους οικίσκους στον Κήπο, που έχουν άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Θέλουν να σταματήσει η Ονειρούπολη; Θέλουν να αποφασίζουν αυτοί για εμάς χωρίς εμάς; Δεν καταλαβαίνουν ότι βλάπτουν τον τόπο; Ότι κάνουν κακό;
Με τέτοιες λογικές δεν μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον μας με αισιοδοξία.

Αρχισαν πάλι διάφοροι να διαδίδουν ότι διέξοδος και για τον αγροτικό τομέα είναι τα φωτοβολταϊκά.
Ο αγροτικός κόσμος καταρρέει, σιτηρά, καλαμπόκι, τεύτλα, καπνός έχουν εξαφανιστεί από τα χωράφια και κάποιοι ψάχνουν να λύσουν τα προβλήματα των αγροτών με την πράσινη ανάπτυξη και την πράσινη ενέργεια.

Οι αγρότες φυσικά ζητούν καλύτερη ενημέρωση. Δυστυχώς ακούνε πολλά και διάφορα, όμως αυτό που λείπει είναι η υπεύθυνη και σωστή πληροφόρηση.

Αλήθεια, τι έγινε με τα ενεργειακά φυτά; Θυμάστε τι ντόρος και τι φασαρία γίνονταν; Έβγαιναν και τότε διάφοροι και έλεγαν πως θα σωθούν οι αγρότες.
Υπερβολές, ανακρίβειες, μεγάλα λόγια. Γιατί καλές είναι οι θεωρητικές συζητήσεις για αυτά τα θέματα, όμως τις περισσότερες φορές η πράξη είναι τελείως διαφορετική από την θεωρία.

Ο μόνος που τότε, πριν 4 χρόνια, ήταν επιφυλακτικός για τα ενεργειακά φυτά ήταν ο Νομαρχιακός Σύμβουλος και στέλεχος του ΚΚΕ κ. Γιάννης Στεφανίδης. Είναι αγρότης και γνωρίζει τα θέματα, γιατί ζει μέσα στα χωράφια, δεν τα βλέπει μέσω διαδικτύου.

Είχε πει ότι οι αγρότες δεν πρέπει να έχουν προσδοκίες από τα ενεργειακά φυτά. Τότε κάποιοι έλεγαν ότι οι αγρότες θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Στην πράξη όμως δικαιώθηκε ο Γιάννης με τις προβλέψεις του.

Ξεκίνησε με τεράστιες προσδοκίες η «Αναπτυξιακή Φαλακρού». Όταν δημιουργήθηκε, πολλοί πίστεψαν ότι θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νομού μας και ιδιαίτερα του Χιονοδρομικού Φαλακρού.
Δυστυχώς η επιχείρηση οδηγείται σε διάλυση με τεράστια χρέη και πολλά προβλήματα. Αγωνίσθηκε ο Περικλής Προσότσανλης ο Δ/ντης της ΑΝΦΑ αλλά δεν τον άκουγαν.

Είναι μια τεράστια αποτυχία με επιπτώσεις στην λειτουργία του ΧΚΦ που τα τελευταία χρόνια απαξιώθηκε. Κρίμα, γιατί μπορούσαν να γίνουν πολλά και δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.

Το είπε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιχάλης Καρχιμάκης απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσας Αμανατίδου-Πασχαλίδου σχετιά με την πυρκαγιά στην ΒΙΠΕ. Είπε ο Υφυπουργός:
«Ξέρετε πολύ καλά, ποιος δίνει τις άδειες. Όφειλε λοιπόν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας να λειτουργήσει με όρους διαφάνειας. Έπρεπε να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία, την αγροτική παραγωγή και τον πληθυσμό που ζει από τα παραγόμενα προϊόντα.»
Ο Υφυπουργός έδειξε τους υπεύθυνους. Αυτό που θεωρώ αρνητικό είναι ότι δεν θα αποζημιωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, γιατί απλά τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν μολύνθηκε η περιοχή. Οι άνθρωποι παρ' όλα αυτά έχασαν πολλά χρήματα λόγω της πυρκαγιάς.

 


Σχόλια (5)

ανώνυμος - Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 στις 16:39
αυτή η κυβέρνηση θα πέσει από την λαική οργή

ΓΙΑΝΝΗΣ - Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 02:58
Ο ΝΤΑΓΛΗΣ ΤΙ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ?Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ?ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ?

κώστας - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:39
θα πάρει θέση για το αυθαίρετο η οικολογική κίνηση?

μαρία - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:38
όποιος συγκρίνει την αυθαίρετη κλινική με τα σπιτάκια του κήπου είναι τρελός

μπάμπης - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:18
να πάνε τώρα οι κτηνοτρόφοι του ξηροποτάμου τα ζώα τους στον ευμοιρίδη για να τους τα ταιζει τους κατέστρεψε οικονομικά η πυρκαια

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ