Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

1 σχόλιο

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ενώ στη γειτονική Καβάλα ανεγέρθηκε ένα σύγχρονο δικαστικό Μέγαρο, ενισχύοντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για ίδρυση Εφετείου, στο Δικαστικό μέγαρο της Δράμας ξεκίνησε εδώ και χρόνια η φθορά, προκαλώντας ποικιλότροπα προβλήματα τόσο στους εκπροσώπους της θέμιδας, όσο και στους δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και τους πολίτες που προσέρχονται σ΄ αυτό στην αναζήτηση του δικαίου του.
Εδώ και αρκετά χρόνια γίνεται λόγος για της φθορές που υπάρχουν στο δικαστικό μέγαρο, φθορές αδικαιολόγητες καθώς η παλαιότητα του κτιρίου δεν είναι μεγάλη, αλλά πέρα από κάποιες καταγραφές των προβλημάτων, δεν επιχειρήθηκε καμία επισκευή του, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται και σήμερα ούτε λίγο ούτε πολύ το κτίριο να είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια όλων όσο εργάζονται σ αυτό ή το επισκέπτονται.

Την περασμένη εβδομάδα αποψιλώθηκε από την μετώπη της κεντρικής εισόδου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι τσιμέντου και ευτυχώς κατά την πτώση του δεν τραυμάτισε κανένα. Το τελευταίο αυτό περιστατικό ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης των δικαστικών υπαλλήλων της Δράμας, με αποτέλεσμα να προβούν σε διαμαρτυρία και να ζητήσουν άμεσα από τις τοπικές αρχές να γίνει καταγραφή όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κτίριο (και είναι πολλά) και στη συνέχεια να γίνουν εργασίας επισκευής, καθώς η κατάσταση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής τους εν ώρα εργασίας.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Δράμας και Περιφέρειας κ. Ουρανία Κοσμίδου, «Οι κακοτεχνίες του κτιρίου συσσωρεύονται και δεν γνωρίζουμε πότε αυτές θα φτάσουν στο σημείο να θέσουν, εκ των πραγμάτων, και θέμα λειτουργίας ολόκληρου του Μεγάρου. Εμείς ως υπάλληλοι διαμαρτυρόμαστε γιατί πλέον τίθεται θέμα ασφάλειας της ίδιας της ζωής μας . Ζητάμε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας καταγραφή με αυτοψία των ζημιών και φυσικά επίλυσης του προβλήματος παρακάμπτοντας την όποια γραφειοκρατία, γιατί πλέον κινδυνεύει η σωματική ακεραιτότητα όλων μας.»

«Δεν γνωρίζουμε πλέον πόσο σημαντικές είναι οι κακοτεχνίες και ζητούμε από κάποιων υπεύθυνο του Υπουργείου να μας διαβεβαιώσει ότι δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα.», αναφέρει η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Γκαϊντατζή Αννα επισημαίνοντας ότι ως σύλλογος προσανατολίζονται στο να κάνουν επίσχεση εργασίας, γιατί πλέον δεν διασφαλίζεται η σωματική τους ακεραιότητα.

Και ερωτά ο απλά σκεπτόμενος πολίτης που χρόνια τώρα πωρώθηκε με την διεκδίκηση της ίδρυσης εφετείου στη δράμα, υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει Εφετείο στη Δράμα όταν έτσι όπως έχουν τα πράγματα σε λίγο δεν θα λειτουργούν ούτε τα δικαστήρια; Και μη μου πείτε ότι υπάρχει χώρος να στεγαστεί, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση, γιατί αυτά παραμύθια είναι για άλλους...

Ξεκίνησαν εγώ και μια εβδομάδα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες αναμένεται να κινηθούν σε πρωτοφανή για την ελληνική αγορά υψηλά επίπεδα. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου
Όπως αναφέρουν οι έμποροι ετοιμάζονται να ρίξουν τις τιμές έως και 70%, προκειμένου να πείσουν τους καταναλωτές να μπουν στα καταστήματά τους.
Με την κίνηση στην αγορά να έχει πέσει έως και 40% σε σχεδόν όλους τους κλάδους κατά το πρώτο εξάμηνο, οι έμποροι βλέπουν ως μονόδρομο τη γενναία μείωση των τιμών κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων για να αναστρέψουν το κακό κλίμα που επικρατεί στην αγορά λόγω της μείωσης στο εισόδημα των εργαζομένων και των αυξήσεων σε ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης.
Πάντως, μικροί και μεγάλοι λιανέμποροι αναμένουν ότι η πτώση θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2011 και προβλέπουν ότι θα δουν ακόμη χειρότερες μέρες μετά τον Σεπτέμβριο.

Η Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας αποφάσισε και προτείνει για τα εμπορικά καταστήματα το εξής έκτακτο θερινό ωράριο:
ΑΠΟ 15-07-2010 ΕΩΣ 31-08-2010

Τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τα πρωινά από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8.00 - 14.00 και απόγευμα μόνο της Πέμπτης από 18.00 έως 21.00

Σε πολύπλευρη «καμπάνια» για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού έχει επιδοθεί η ελληνίδα αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα. Αφού φαίνεται να έπεισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα τον Πολωνό Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ να κάνει τις φετινές καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα, τώρα επεκτείνει την «καμπάνια» της. Αξιοποιώντας τόσο τη δυναμική της παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα όπως το facebook, το twitter αλλά και τις άριστες επαφές της με τους συναδέλφους της, στηρίζει ανοικτά την Ελλάδα και τον τουρισμό μας προτρέποντας όλους τους «φίλους» της αλλά και τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές να επιλέξουν την Ελλάδα για τις φετινές τους διακοπές. Συγκεκριμένα η κα Κράτσα αναφέρει δελεαστικά στη σελίδα της στο facebook (και σημειωτέον τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά) «Η Ελλάδα είναι παράδεισος καλοκαιρινών διακοπών με ποικιλία νησιών, ακτών, πολιτισμικών μνημείων, γαστρονομίας. Προσφέρει πολλές επιλογές κι ευκαιρίες στον επισκέπτη και ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα.», παραθέτοντας παράλληλα πληροφορίες από τη φετινή επίσημη καμπάνια τουριστικής προβολής YOU IN GREECE δείχνοντας έτσι και μία υπερκομματική ανωτερότητα..
Αλλωστε η Ρόδη με τη διεθνή της παρουσία το έχει αποδείξει πως είναι πάνω απ΄ όλα ελληνίδα!

 


Σχόλια (1)

''Η ΑΟΡΑΤΗ ΠΕΝΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ'' - Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010 στις 04:24
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!! ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ???? ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ...ΑΜΗΝ..... ΣΥΜΠΑΘΑΤΕΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΣΠΑΜΑ, ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ