Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


6 σχόλια

Μεγάλη κουβέντα είχε πει παλιός αυτοδιοικητικός πριν αρκετά χρόνια.
Είπε τότε, ότι η πολιτική πορεία και διαδρομή του κάθε πολιτικού έχει λάθη, παραλείψεις, επιτυχίες, καλές και κακές στιγμές.
Είναι μια μικρογραφία της ζωής μας η πολιτική. Όπου κρινόμαστε καθημερινά... με τελικό κριτή τον κυρίαρχο λαό.
Όμως αυτό που τελικά μετράει είναι ο τρόπος και οι συνθήκες που ένας πολιτικός σταματά την ενεργό παρουσία του και συμμετοχή τους στις τοπικές εξελίξεις. Ο τρόπος δηλαδή που φεύγει από τα κοινά.

Μεγάλοι πολιτικοί άνδρες που λατρεύτηκαν και αποτέλεσαν σύμβολα για ολόκληρες γενιές, σε μια στιγμή, από λάθη, απομυθοποιήθηκαν, έχασαν την λάμψη και τον μύθο που τους συνόδευε, γιατί απλά δεν κατάλαβαν ότι ήλθε το τέλος εποχής.

Όλα σε αυτόν τον μάταιο κόσμο, όλα έχουν και μια ημερομηνία λήξης.
Και οι καρέκλες εξουσίας είναι προσωρινές και αλίμονο αν γίνονται αυτοσκοπός και στοίχημα για τον κάθε πολιτικό.
Τότε οδηγείται στην ματαιοδοξία και η ενασχόληση με τα κοινά από κοινωνική προσφορά γίνεται στοίχημα ζωής.

Και ο τζόγος βλάπτει σοβαρά, κάνει κακό... Οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και φυσικά σε λάθος ενέργειες.

Θα μου πείτε τώρα «...τι φιλοσοφίες είναι αυτές; Πες τα πράγματα με το όνομά τους, τι εννοείς, για ποιον είναι όλα αυτά τα υπονοούμενα;»

Ας αφήσουμε την ονοματολογία και ας δούμε την ουσία των όσων κατέγραψαν.
Αμφιβάλει κανένας ότι η πολιτική είναι προσφορά στην κοινωνία και όχι προσωπικό στοίχημα ζωής;
Αμφιβάλει κανένας ότι σκοπός της ενασχόλησης με τα κοινά δεν πρέπει να είναι ο αυτοσκοπός της προσωπικής μας πολιτικής επιβίωσης;
Αμφιβάλει κανένας ότι οι καρέκλες εξουσίας δεν είναι κατάκτηση για τους κρατούντες αλλά μέσο για την προώθηση των τοπικών συμφερόντων;

Αν διαφωνεί, υπάρχει η δυνατότητα και μέσω του διαδικτύου, να καταγράψει τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες του.
Είναι καλό να συνομιλούμε, να συνθέτουμε τις απόψεις μας και να μην μονολογούμε. Και πολλές φορές η σύνθεση απόψεων παράγει πολιτική.
Να σας ενοχλούν οι επικίνδυνες ομοφωνίες. Αναδεικνύουν την καμαρίλα της εξουσίας, όπου οι πολιτικές ελίτ αποφασίζουν εν αγνοία της κοινωνίας.
Ενώ ο διάλογος, η διαφωνία, η πάλη για τις ιδέες, φέρνει την σύνθεση και ανοίγει νέους δρόμους.

Αλίμονο σε μια κοινωνία όπου κανένας δεν εκφράζει απόψεις και όλοι συμφωνούν. Η κοινωνία τότε μαραζώνει. Χάνει ιδέες και δυνάμεις που μπορούν να δώσουν την μάχη, συνθέτοντας τις θέσεις τους και παράγοντας ιδέες και όραμα για το μέλλον.

Οι μοναχικές διαδρομές βλάπτουν... Είναι αδιέξοδες. Προκαλούν σύγχυση... Και η σύγχυση οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Και η συνέχιση του λάθους πολλές φορές είναι χειρότερη από έγκλημα.

Από την μια έχουμε αυτά τα ζητήματα και από την άλλη εμφανίζονται διάφοροι πολιτικοί που στην δύση της πολιτικής τους διαδρομής, αναπτύσσουν απόψεις και θεωρίες που αφορούν την κρίση του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη για ανεξάρτητες και απολιτικές επιλογές.

Θα ήταν όλα αυτά συμβατά με το ρεύμα της εποχής, αν οι συγκεκριμένοι είχαν προέλθει από παρθενογένεση.
Αν δηλαδή κάποιος δεν υπηρέτησε πολιτικά κόμματα και δεν εντάχθηκε σε κομματικούς μηχανισμούς, τότε έχει το δικαίωμα να απορρίπτει κόμματα και ιδεολογίες.

Αν όμως είναι «σάρκα» του συστήματος και υπηρετεί το σύστημα εξουσίας, τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να σιωπά. Γιατί τα κόμματα δεν είναι ρούχα εποχής, ούτε μόδα. Δεν τα αλλάζουμε γιατί άλλαξε το κλίμα και δεν μας βολεύουν.
Η πολιτική ένταξη είναι σημείο αναφοράς για τον καθένα μας. Και είναι πάνω από πρόσωπα και σκοπιμότητες. Αλίμονο αν κάνουμε «κωλοτούμπες» και θεωρούμε ότι οι πολίτες τρώνε άχυρο και μπορούν να δέχονται την ασυνέπεια και τις κινήσεις τακτικής.

Αυτό και αν είναι από τα άγραφα. Ανθρωποι του κομματικού σωλήνα να δηλώνουν στα γεράματα ότι δεν θέλουν την εμπλοκή των κομμάτων στην αυτοδιοίκηση.
Και όταν ελέω των κομμάτων παίρνατε θέσεις και υπηρετούσατε το πολιτικό σύστημα, γιατί δεν δηλώνατε ακομμάτιστοι και άχρωμοι;

Να δούμε και κάτι ακόμη... Κάποιοι άμεσα πρέπει να επαναφέρουν στην τάξη την κα. Κόκλα.
Την γυναίκα δεν την γνωρίζουμε. Το μόνο που θυμόμαστε από αυτήν είναι να ψάχνει στον χάρτη τα όρια των Δήμων, κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Δράμα.
Έχει ακόμη 5,5 μήνες θητεία. Εκτιμώ ότι αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Καλό είναι η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να της υπενθυμίσει ότι δεν είναι ούτε βασίλισσα, ούτε αυτοκράτορας. Μια διορισμένη Περιφερειάρχης είναι που έχει και ημερομηνία λήξης.
Είπαμε να έχει αλαζονεία και έπαρση. Υπάρχουν όμως και κάποια όρια. Που δυστυχώς τα έχει ξεπεράσει.

Ο Κώστας Ευμοιρίδης ανακοίνωσε τα πρώτα ονόματα και το όνομα της παράταξης. Στην αρχή, άφησε να εννοηθεί πως θα έχει τους μισούς της παράταξης του Θωμά μαργαρίτη. Μετά άφησε να εννοηθεί πως θα έχει μαζί του τον Σταύρο Δαϊλάκη, τον Μαργαρίτη Τζίμα και τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Μετά άφησε να εννοηθεί πως το ψηφοδέλτιο θα έχει πολλές εκπλήξεις. Όσο τις είδατε εσείς, άλλο τόσο τις είδαμε κι εμείς !
Το σίγουρο πάντως είναι πως οι περισσότεροι είναι συνεργάτες από την Νομαρχία, όσοι του έχουν μείνει και από συζητήσεις που είχαμε μαζί τους, όλοι, συντάσσονται μαζί τους λόγω υποχρεώσεων και συμμετέχουν με μισή καρδιά.

Ο Κώστας Ευμοιρίδης θα παίξει ένα ρόλο τον οποίο δεν γνωρίζει καλά, γιατί δεν τον έχει παίξει ποτέ. Αυτόν του τριτοκομπάρσου. Είναι δικαίωμά του !

 


Σχόλια (6)

Γ.Π - Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 στις 22:57
311δις εφτασε το ελλειμα σημερα οπως απαντα ο υφυπουργος οικονομικών και αλλάξαμε και βουλιάξαμε

Χ.Ν - Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 03:09
η φωτογραφία με την κόκλα να ρωτά που είναι οι δήμοι και να ζητά χάρτη για να τους σημειώσει αναδεικνύει το μεγαλείο του γελοίου ....με αυτούς ο παπανδρέου θα μα βγάλει από το τέλμα

μπάμπης - Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 03:02
αυτ'η η κόκλα θα φύγει νύχτα είναι απαράδεκτη κάποιοι να την μαζεψουν

Ο φύλακας - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 08:46
Το χειρότερο κρασί μπορεί να γίνει το καλύτερο ξύδι. Γιατί και ο χειρότερος πολιτικός να μην γίνει ο καλύτερος Δήμαρχος; Μια ζωή εμείς το ξύδι κι αυτοί κρασί...

Ψ.Γ - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:41
ο ευμοιρίδης ανεξάρτητος ? το ανέκδοτο με τον τοτο το ξέρετε?

παύλος - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:22
θαυμάσια ανάλυση <οι καρέκλες εξουσίας είναι προσωρινές και αλοίμονο αν γίνονται αυτοσκοπός>το κείμενο είναι ένα μάθημα δημοκρατίας

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ