Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Φίλιππος Καλοσίδης

6 σχόλια

Δικηγόρος-Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Παρανεστίου

-κ. Καλοσίδη, ποιοι λόγοι σας ώθησαν να είστε υποψήφιος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Παρανεστίου;
-Ο διευρυμένος Δήμος Παρανεστίου, όπως διαμορφώνεται πλέον με την συνένωση των Δήμων Νικηφόρου και Παρανεστίου, αποτελεί πλέον μια τεράστια γεωγραφική ενότητα, με ολιγάριθμο όμως πληθυσμό και οριοθετημένες οικονομικές δυνατότητες. Παρ' όλα αυτά, το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής είναι πολιτιστικά, κοινωνικά και ανθρωπολογικά αξιολογότατο και η ιστορία και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξή της.
Η πρόκληση να οδηγήσεις στην επιτυχία έναν Δήμο του οποίου τις αναπτυξιακές δυνατότητες όλοι αναγνωρίζουν και όλοι όμως θεωρούν ότι δεν είναι εύκολα πραγματοποιήσιμες, είναι για μας το μεγάλο στοίχημα που θέλουμε να κερδίσουμε.

-Είστε εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του νυν Δημάρχου Νικηφόρου Γιώργου Καριώτη. Η δική σας προσπάθεια είναι συνέχεια της παράταξης που διοικεί τον Δήμο;
-Η δική μου προσπάθεια, αναμφίβολα στηρίζεται στην παράταξη που σήμερα διοικεί τον Δήμο. Άλλωστε η υποψηφιότητά μου προέκυψε, ύστερα από πρόταση συναδέλφων Δημοτικών Συμβούλων μέσα στην παράταξη και αφού ο σημερινός Δήμαρχος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην πολιτευθεί εκ νέου.
Πέρα όμως από την στήριξη της παράταξης και του ίδιου του Δημάρχου, η προσωπική χροιά και η άποψη που ο κάθε ένας μας έχει για τον τρόπο διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων είναι πιστεύω το νέο στοιχείο που θα θέσουμε ενώπιον των συμπολιτών μας ζητώντας τους να στηρίξουν την προσπάθειά μας.

-Σας προβληματίζουν οι πολλές υποψηφιότητες που μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί στον Δήμο Παρανεστίου;
-Οι πολλές υποψηφιότητες είναι χαρακτηριστικό ζωντανής δημοκρατίας και καταδεικνύουν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση και να προσφέρουν στην περιοχή, ο καθένας ανάλογα με τις δυνατότητές του.
Ο μόνος προβληματισμός που θα μπορούσε να προκύψει από την πληθώρα αυτή συνίσταται στην διασπορά των υποψηφίων συνεργατών-συμβούλων των οποίων ο αριθμός δεν είναι ανεξάρτητος στην δική μας περιοχή.
Παρ' όλα αυτά ο δικός μας συνδυασμός μπορεί να καυχάται, αφού συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό άξιων ανθρώπων των οποίων η αξία αναγνωρίζεται από τις τοπικές τους κοινωνίες.

-Έχετε κάνει επαφές στην περιοχή Παρανεστίου;
-Βεβαίως έχουμε έρθει σε επαφή με μεγάλο αριθμό δημοτών του σημερινού Δήμου Παρανεστίου με πολύ θετική ανταπόκριση για την κίνησή μας να διεκδικήσουμε τον Δήμο. Το γεγονός άλλωστε ότι ο Δήμος Νικηφόρου παρεμβάλλεται μεταξύ του Δήμου Παρανεστίου και του κέντρου του νομού και αποτελεί καθημερινή δίοδο των κατοίκων του Παρανεστίου, έχει συμβάλλει από καιρού στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δημότες των δύο περιοχών.

-Θα είναι ανεξάρτητη και πέρα από κόμματα η υποψηφιότητά σας;
-Είναι αφέλεια για κάποιον υποψήφιο στην δική μας περιοχή να περιοριστεί στην στήριξη ή αλλιώς το χρίσμα ενός και μόνο κόμματος. Οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων είναι τόσο στενές ώστε πλέον όλοι αναγνωριζόμαστε με τις προσωπικές μας ικανότητες και αδυναμίες χωρίς να χρειάζονται κομματικές ταμπέλες.

-Πότε θα ανακοινώσετε ονόματα υποψηφίων και πρόγραμμα του συνδυασμού σας;
-Η μετάθεση του χρόνου των εκλογών κατά ένα μήνα μας δίνει το περιθώριο να αφήσουμε «ήσυχους» τους συνδημότες μας να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Θα σας έλεγα ψέματα βέβαια, αν δήλωνα ότι στο διάστημα αυτό δεν κάναμε επαφές και ζυμώσεις όπως και οι άλλοι υποψήφιοι. Ο κορμός του ψηφοδελτίου μας είναι έτοιμος σε ποσοστά που αγγίζει το απόλυτο ενώ για το πρόγραμμά μας έχουμε προχωρήσει στην επεξεργασία του και στην συγκεκριμενοποίηση του για κάθε περιοχή του Δήμου μας χωριστά.
Είμαστε πανέτοιμοι και σύντομα θα γνωρίζετε και την σύνθεση του ψηφοδελτίου.

 


Σχόλια (6)

Μ.Κ " Νέος Σημαίνει Μέλλον " - Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010 στις 05:45
Στις 7 Νοεμβρίου ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ όλοι τον κ. Καλοσίδη!

Α.Π - Κυριακή 25 Ιουλίου 2010 στις 16:41
οτι και να κάνει ο παπούς το πουλέν τον χάνει το δήμο καλοσίδης δήμαρχος

Dimotis - Σάββατο 24 Ιουλίου 2010 στις 01:14
Μεγάλε είσαι ο καλύτερος απ' όλους. μη το βάζεις κάτω και σίγουρα θα είσαι ο νικητής

νάκος - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:43
δράμα το μεγαλείο σου με τους αέρα΄πατέρα δήμους που γελάει ολόκληρη η ελλάδα

Ν.Κ. - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:36
καλλικράτης μαιμού ούτε σοβαρές συνενώσεις κάναμε στην δράμα

παντελής - Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010 στις 04:20
στον δήμο μαιμου 5 υποψήφιοι θα μας τρελάνουν αν τα βρουν ο καλοσίδης ο μακρής και ο γεωργιάδης θα πάρουν τον δήμο καθαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ