Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


4 σχόλια

Νέα ήθη, νέο μοντέλο στην αγορά εργασίας φέρνει η οικονομική κρίση. Είναι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
Ένας στους τρεις νέους εργαζόμενους προσλαμβάνεται με μειωμένο ωράριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πάρει σύνταξη το 2075. Όταν δεν θα αναπνέει στο μάταιο και άδικο κόσμο.

Βρήκαν ευκαιρία πάντως με την οικονομική κρίση και το ένα μέτρο διαδέχεται το άλλο. Το μόνο τελικά που παράγεται σε αυτήν την χώρα είναι τα σκληρά και αντιλαϊκά οικονομικά μέτρα. Που παίρνονται για να σώσουν την χώρα και να βελτιώσουν τα οικονομικά της στοιχεία.

Έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν και τις πενιχρές αυξήσεις που κατοχύρωσαν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες στον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα ξέσπασαν διαφωνίες υπουργών για τον τρόπο παρακολούθησης της εφαρμογής του μνημονίου.
Ο κ. Πάγκαλος είπε ότι οι εκπρόσωποι της «Τρόικας» δεν μπορεί να συμπεριφέρονται σαν μικροί πρωθυπουργοί. Και έχει απόλυτο δίκαιο.

Όμως η χώρα δεν πρέπει να το ξεχνάμε, είναι σε επιτήρηση... Και οι απλοί υπάλληλοι των διεθνών οίκων δηλαδή της Τρόικας, ουσιαστικά κάνουν κουμάντο, έχουν το τελευταίο λόγο για την εφαρμογή των οικονομικών μέτρων.
Καλοί οι λεονταρισμοί και οι εκρήξεις αλλά όταν ψηφίζεις το μνημόνιο πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και τις συνέπειες της πράξης σου.

Επί ευκαιρία, το κράτος μας καλεί να είμαστε συνεπείς, ενώ την ίδια ώρα το δημόσιο κάνει τα ακριβώς αντίθετα.
Τι θα γίνει με τις πληρωμές των προμηθευτών, που πολλοί έχουν χρεωθεί για να πληρώσουν τον ΦΠΑ των τιμολογίων που έκοψαν, δεν πληρώθηκαν από το κράτος αλλά πλήρωσαν τους φόρους που αναλογούν;
Ωραίο σύστημα, το δημόσιο δεν σε πληρώνει και δεν έχει καμία συνέπεια. Ο πολίτης που έχει να λαμβάνει ένα ποσό, εκλιπαρεί και προσεύχεται για να πληρωθεί άτοκα, ενώ την ίδια ώρα αν δεν πληρώσει δική του οφειλή, δεν παίρνει φορολογική ενημερότητα και φυσικά τον βάζουν και παχυλό πρόστιμο για να μην το ξανατολμήσει.
Νοικοκύρηδες θέλουν τους Έλληνες όμως για την λειτουργία του κράτους, κουβέντα... τσιμουδιά.

Δυστυχώς ο απλός πολίτης βιώνει την κρίση ως κίνδυνο της ίδιας του της ύπαρξης. Φοβάται. Καθημερινά προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα που τον πιέζουν. Να πληρώσει λογαριασμούς, να αγοράσει τα είδη πρώτης ανάγκης που ακριβαίνουν, να μπορεί να επιβιώσει.

Το απογοητευτικό είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δεν κατανοούν αυτές τις δυσκολίες. Που οδηγούν σε αδιέξοδο κόμματα και πολιτικούς. Και σε πρωτοφανή κρίση το πολιτικό σύστημα.

Καλή η μακροοικονομία, οι δείκτες, τα καλά λόγια από τον οίκο Moodys, όμως αυτά δεν αγγίζουν τον μέσο Έλληνα.

Στην ΝΔ δεν μπορούν να ξεπεράσουν την περίοδο Καραμανλή με ότι περιελάμβανε.
Η ΝΔ υπέστη στις εκλογές μια πρωτοφανή ήττα, την μεγαλύτερη στην ιστορία της. Δυστυχώς το μήνυμα δεν ελήφθη. Οι περισσότεροι που άσκησαν διοίκηση εκείνη την περίοδο, αισθάνονται ότι δεν έκαναν λάθη και ότι ο λαός εξαπατήθηκε από κάποιες αόρατες δυνάμεις.
Όμως υπάρχει μια πραγματικότητα. Και το λάθος της κάλυψης όλων των πεπραγμένων εκείνης της περιόδου πρέπει να σταματήσει.Αλλιώς η ΝΔ θα κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις και δεν θα πείθει ότι άλλαξε προς το καλύτερο.

Θα πρέπει να γυρίσει σελίδα ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι ο τελευταίος που ευθύνεται για τα λάθη και τις παραλείψεις της προηγούμενης διακυβέρνησης.
Η κάλυψη προς όσους πλήγωσαν την παράταξη και με πράξεις τους έβλαψαν τον τόπο, δεν κάνει καλό. Ούτε την ΝΔ, ούτε τον τόπο.

Να μην φτάσουμε όμως στο σημείο οι διάφορες εξεταστικές να εξελιχθούν σε σαπουνόπερα. Οι πολίτες θέλουν αποτελέσματα και όχι αναλύσεις, σενάρια και υποκριτικό λόγο.
Η προσπάθεια προπαγάνδας σε διάφορες υποθέσεις σκανδάλων, δυναμιτίζει την πολιτική ζωή σε μία περίοδο που είναι απαραίτητη η ηρεμία και η συναίνεση. Δεν πρέπει να γίνει «πολιτική αρένα» η πολιτική ζωή της χώρας. Όποιοι το τολμήσουν θα χάσουν.
Ας αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και την δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της. Οι υπερβολές βλάπτουν.

Διαμαρτύρονται τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών και ζητούν την απομάκρυνση των αλυσίδων από το προαύλιο του Νοσοκομείου Δράμας.
Ο πρώην Διοικητής κ. Μπόγλου είχε ζητήσει να τοποθετηθούν πριν ένα χρόνο. Δυσχεραίνουν την κίνηση όλων, κύρια όμως των ατόμων με αναπηρία.
Για να δούμε, θα αφαιρεθούν οι αλυσίδες; Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Χρυσομάλλης πιστεύουμε ότι θα πάρει άμεσα την απόφαση αφαίρεσης των αλυσίδων.

Την ίδια ώρα ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες από το Δικαστικό Μέγαρο, όπου κατέρρευσε η μετόπη. Ευτυχώς όμως δεν συνέβη το πρωί και δεν είχαμε τραυματίες.
Οι πολίτες μπαίνουν στο Δικαστικό Μέγαρο από την πίσω είσοδο και όχι από την κεντρική πύλη. Ελπίζουμε να κινηθούν τάχιστα οι υπεύθυνοι για να μην δούμε τα χειρότερα.
Το Δικαστικό Μέγαρο καταρρέει και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Αυτό δεν το αντιλαμβάνονται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Μπορεί να είναι ο μικρότερος Δήμος του Νομού Δράμας με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτη», όμως έχει μέχρι στιγμής τους περισσότερους υποψηφίους Δη-μάρχους.
Αναφερόμαστε στο Δήμο Παρανεστίου που προήλθε από την συνένωση Παρανεστίου και Νικηφόρου.
Την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι έχουν δηλώσει η Δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου, ο πρώην Δήμαρχος Νικηφόρου Νίκος Καγιάογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Φίλιππος Καλοσίδης, ο Μεταλλειολόγος Μηχανικός Βασίλης Μακρής και ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Πέντε οι υποψήφιοι μέχρι στιγμής αλλά οι διεργασίες και οι επαφές συνεχίζονται και μπορεί να υπάρξουν συνεργασίες.

Ο Δήμος που δεν θα έχουμε καμία αλλαγή είναι το Νευροκόπι. Ο Δήμος παρέμεινε χωρίς καμία αλλαγή και θα έχει τους ίδιους μονομάχους με το 2006.
Ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Γιαννόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Μελέτης Μαυρίδης.
Πρόκειται για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες «κόντρες» όπου οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

 


Σχόλια (4)

ανώνυμος - Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 στις 14:50
ΜΕΛ¨ΕΤΗ΅εναντίον γιανόπουλου σφαγή στο νευροκόπι

ανώνυμος - Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 στις 11:34
απο όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτήν την ώρα κατεβαίνει

Ο φύλακας - Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 στις 12:24
Ο Ευμοιρίδης κατεβαίνει τελικά για Δήμαρχος;...

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 στις 08:38
ΘΑΥΜΑΣΙΑ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ ΑΝ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕΛΙΔΑ; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΚΑΕΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ