Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Από τον Απρίλιο διενεργούνταν δημοσκοπήσεις στην περιφέρεια της ΑΜΘ αναφορικά με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη.
Από τους ενδιαφερόμενους: Κ. Τάτση, Θ.Καλλιοντζή, Κ. Ευμοιρίδη, Γ. Καλαντζή, Στ. Κελέτση, Δ. Σταμάτη, Μ. Αγγελόπουλο, και Γ. Παυλίδη, επικρατέστερος τελικά όλων αναδείχθηκε ο Γ. Παυλίδης, ο οποίος έλαβε την περασμένη Παρασκευή το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά, και ήδη ξεκίνησε τις διερευνητικές του επαφές, για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου του.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παυλίδης χαρακτήρισε τις Περιφερειακές εκλογές ως «τεράστια πρόκληση» και πολιτική και θεσμική για τον τόπο.
Το ψηφοδέλτιο του Νομάρχη Ξάνθης στο Νομό Ξάνθης για την Περιφέρεια θα συμπεριλαμβάνει συνολικά 14 υποψήφιους Περιφερειακού συμβούλους. Σύμφωνα μάλιστα με την ποσόστωση αυτοί θα είναι 9 άνδρες και 5 γυναίκες, ενώ στο σύνολο των 14 υποψηφίων οι 3 για το Νομό Ξάνθης και οι 5 για το Νομό Ροδόπης θα είναι μειονοτικοί! Συν στον αριθμό αυτό ένας Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης.
Σημειώνεται ότι 18 θα είναι οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στους Νομούς Καβάλας και Έβρου (συν από ένας υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης), ενώ 14 θα είναι οι υποψήφιοι και στους Νομούς Δράμας και Ροδόπης.

Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα πράξουν οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι του, αν δηλαδή θα αναζητήσουν την τύχη τους σε κάποιο άλλο πολιτικό μετερίζι, κάτι που ήδη έκανε ο Νομάρχης Δράμας κ. Κ. Ευμοιρίδης, ο οποίος επιθυμεί να μεταπηδήσει από το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης στον πρώτο, από το να τερματίσει ένδοξα την πολιτική σταδιοδρομία.
Ο ίδιος είναι αισιόδοξος για την έκβαση της υποψηφιότητας του και τονίζει ότι η ΝΔ έχει κερδίσει από την ενασχόληση του με την Αυτοδιοίκηση και όχι αυτός απ΄ αυτήν, και ίσως αυτός να είναι και ένας άλλος βασικός λόγος, για τον οποίο και δεν επιθυμεί τη στήριξη της, αλλά και τη στήριξη κανενός άλλου κόμματος.
Να σημειωθεί πάντως ότι, σε ανακοίνωση της η ΝΔ είπε ξεκάθαρα ότι, δεν θα δεχθεί αντάρτες σε δήμους που υπάρχουν ενεργεία δήμαρχοι με το χρίσμα της, ενώ αποφάσισε να μη δώσει στήριξη στις περιπτώσεις εκείνες, που είναι πολλοί υποψήφιοι από τον ίδιο χώρο, πιθανών για να μη προκαλέσει τους ψηφοφόρους της.

Θολό παραμένει γενικώς το τοπίο με τις υποψηφιότητες, καθώς ούτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει προχωρήσει, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφεται η στήλη, στην ανακοίνωση στήριξης κάποιου από τους υποψήφιους δημάρχους, που ζήτησαν τη στήριξη του κόμματος.
Ωστόσο, ο κ. Σούτος είναι αυτός που τελικά, λάβει δε λάβει στήριξη, θα κατέβει στις εκλογές και ώ γέγονε γέγονε...

Από το άλλο μέτωπο, αυτό της ΝΔ, οι δύο υποψήφιοι Θωμάς και Κώστας, συνεχίζουν τις ανακοινώσεις των υποψηφίων των συνδυασμών τους και ο βουλευτής της ΝΔ τους υποδεικνύει πως θα πρέπει να συντάξουν το πρόγραμμα τους, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στο Ν. Δράμας.
Τελικά θα τρελαθούμε για τα καλά σ' αυτόν τον τόπο και το λέω αυτό γιατί όλοι τους πασχίζουν για το δικό μας καλό...
Ποιο είναι αυτό, τι χρώμα έχει, ποιους υπηρετεί, ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί, δεν αφορά κανένα ούτε αυτούς ούτε εμάς...

Διάβασα πρόσφατα δηλώσεις των υποψηφίων δημάρχων στο δήμο Νικηφόρου και νόμιζα ότι είχαν κάνει copy right. Όλοι έλεγαν τα ίδια, είχαν τα ίδια οράματα, τους ίδιους στόχους, τα ίδια γνωστικά και μη αντικείμενα.
Τελικά ποιος θα κάνει τι διαφορά και με πιο τρόπο, για να τον επιλέξει ο λαός; Ή μήπως δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση;
Μήπως τελικά το πιο σωστό κριτήριο είναι το προσωπικό συμφέρον, οι προσωπικές ορέξεις και δεσμεύσεις;
Τελικά μάλλον το τελευταίο έχει τις περισσότερες πιθανότητες, γιατί εκεί που οδήγησαν τον λαό, στην ανέχεια και την εξάρτηση, όχι μόνο δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεφύγει από τις πελατειακές σχέσεις, αλλά θα τις ενδυναμώσει περισσότερο και τελικά θα τις αναγάγει σε ύψιστη τέχνη και τεχνική επιβίωσης.

Και να κλείσουμε με κάτι ευχάριστο, η δικιά μας Τότα, αλλά και της Ελλάδας, με την ομορφιά, την τσαχπινιά, και τις πνευματικές της ικανότητες, μπαίνει στο κλαμπ των παντρεμένων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Ο εκλεκτός της καρδιάς της δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική - αν και κάτι τέτοιο θα περιμέναμε, μιας και η Τότα δραστηριοποιήθηκε έντονα στον πολιτικό στίβο- ασχολείται με επιχειρήσεις και η καταγωγή του είναι από την Κύπρο.
Την όμορφη Τότα είδε ο Λουκάς Γερολαίμου και είπε να αφήσει πίσω την μπον βιβερ ζωή. ΄Αντε και στους ελεύθερους βρε. Όλο και κανένας ξέμπαρκος θα υπάρχει στις παραλίες, καλοκαιράκι πράγμα...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ