Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


8 σχόλια

530.594,79 ευρώ είναι τελικά το πρόστιμο για την αυθαίρετη κλινική από το Τμήμα Ελέγχου Κατασκευών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος.
Η έκθεση αυτοψίας είναι κόλαφος για τους μετόχους και ιδιαίτερα για την υπεύθυνο της επένδυσης κ. Γρηγορίου.
Η τελευταία παράγραφος της έκθεσης είναι όμως η πραγματική βόμβα μεγατόνων. Το αυθαίρετο πρέπει να κατεδαφιστεί υποχρεωτικά από τους κυρίους ή συγκυρίους του.

Τώρα τι έχουν να μας πουν οι γνώστες και οι θεωρητικοί της οικονομίας της αγοράς, που ήθελαν να μας παρουσιάσουν ότι οι υπεύθυνοι της αυθαιρεσίας ήταν αγνοί, δεν είχαν καμία ευθύνη και το έκαναν για την... Ελλάδα, για την πόλη μας και την ζωή μας και όχι για να κερδίσουν, αδιαφορώντας για το αν τηρούνται οι κανόνες νομιμότητας;

*Τι έχει να δηλώσει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χαρακίδης για την καραμπινάτη παρανομία;
*Ο κ. Γρηγορίου είναι Δημοτικός του Σύμβουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και ο στενότερος συνεργάτης του. Τον καλύπτει ή πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα;
*Είδαμε μια ταχύτητα πρωτόγνωρη από την Δ/νση Πολεοδομίας. Επέβαλε ποινές και ζητείται η κατεδάφιση του αυθαίρετου. Ευχόμαστε να εφαρμοστούν τα όσα αναφέρονται στην Έκθεση Αυτοψίας.

Πως το λέει ο λαός... «Να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»... Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, αναλύσεις και περισπούδαστες αερολογίες. Θέλει έργα.
Τι έκανες; Έχτιζες αυθαίρετο χωρίς να έχεις οικοδομική άδεια; Ενώ γνώριζες ότι παρανομείς, εσύ συνέχιζες; Αραγε είχες διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα; Ή μήπως είπες χτίστο, ολοκλήρωσέ το και μετά αναγκαστικά δεν θα μπορούν να το γκρεμίσουν;
Γεγονός είναι ότι ήταν μια συνειδητή πράξη. Δεν υπήρξε άγνοια ή μη γνώση της παρανομίας. Το γνώριζε και ρίσκαρε.
Και αφού τον έπιασαν στα πράσα (έστω και καθυστερημένα) ήρθε η ώρα και να το γκρεμίσει και να πληρώσει γιατί ρίσκαρε. Αλλωστε οι μαγκιές πληρώνονται.

Και ο κόσμος πρέπει να ξυπνήσει. Δεν μπορεί να ζητάμε να πληρώσουν οι υπεύθυνοι (Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Εργολάβοι, ΔΕ κλπ) και να ξεπερνάμε τόσο εύκολα την λογική ενός εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου που είναι πολύ απλή.
Το κτίζω γνωρίζοντας ότι αυθαιρετώ...

Το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί επί του θέματος. Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Κοτρίδης που είναι και Δ/ντης του ΙΚΑ, συμφωνεί με την μεθοδολογία αυτής της επενδυτικής προσπάθειας;
Μήπως είναι σοσιαλιστικού τύπου και μαρξιστικής αντίληψης, τα όσα διαδραματίστηκαν και αφορούν την αυθαίρετη κατασκευή;
Σπύρο θα πάρεις θέση; Εκτός και αν το θέμα δεν σε αφορά.

Πάμε να δούμε κάτι άλλο εξίσου... σοσιαλιστικό.
Την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής, μετά την εφαρμογή των φοροεπιδρομικών μέτρων που οδήγησε σε αυξήσεις-φωτιά της τάξης του 41% στη μετά φόρων αμόλυβδη βενζίνη.

Μπορεί να είμαστε ουραγοί στην ανάπτυξη αλλά είμαστε πρωταθλητές στην ανεργία, στην διαφθορά, στην φορολογία και στην ακρίβεια.
Από την μία κόβουν τους μισθούς, από την άλλη ανεβάζουν τις τιμές και τους φόρους. Οδηγείται με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού στην εξαθλίωση.

Όμως δεν τους νοιάζει. Οι επιτηρητές του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ενδιαφέρονται μόνο για τα νούμερα, και για την αποπληρωμή του χρέους. Για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής αδιαφορούν.

Είδατε και το τελευταίο... Από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εργασίας ουσιαστικά προανήγγειλε την νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση των αποφάσεων της Διαιτησίας, που δίνουν μισθολογικές αυξήσεις 1,5% και 3% για το 2010.
Με απλά λόγια, καταργούνται οι μηδαμινές αυξήσεις (κάτω του πληθωρισμού) ενώ την ίδια ώρα οι τιμές στα super market και η ακρίβεια ζει και βασιλεύει.

Μου άρεσε μάλιστα ότι όταν πρόσθεταν φόρους στις τιμές των καυσίμων, συμφωνούσαν και τα δύο μεγάλα κόμματα. Και οι «γαλάζιοι» ζητούσαν να παρθούν μέτρα από την πρώτη μέρα.

Τέτοια αποφασιστικότητα, τέτοια πυγμή από ποιους; Από αυτούς που όσο κυβέρνησαν δεν έκαναν απολύτως τίποτε. Απλά δρομολόγησαν τις ιερές ανταλλαγές και ασχολούνταν με τα ρουσφέτια και την μικροπολιτική.

Αυτά βλέπουν οι πολίτες και τους γυρίζουν την πλάτη. Και δεν έχουν καθόλου άδικο.

Μια εποχή που η ανασφάλεια έχει κυριεύσει τον μέσο έλληνα και η πάλη για τα προς το ζην έχει εξελιχθεί σε Γολγοθά, ο Βουλευτής της Δράμας στήνει καριέρα καλλιτεχνική !
Είναι αυτό που λέει ο λαός
«...εδώ ο κόσμος καίγεται και...»
(Φωτό 1 & 2)

 


Σχόλια (8)

πάνοσ - Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 στις 14:58
το ΙΚΑ πρέπει να ελέγχει την νομιμότητα του εργου δηλ. αν κ΄αποιος κολάει ένσημα στους εργαζόμενους το ικα δεν ζητάει χαρτιά που να αποδεικνύουν την νομιμότητα ο δημοτικός σύμβολος διευθυντής του ικα και κομματική επιλογη του πασοκ τι λέει?

γιάννης - Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 στις 14:52
και επειδή φύλακα δεν τα βγάζει πέρα ο βουλευτής μας αρχισε να γράφει τραγούδια εδώ ο κόσμος χάνεται βαρκούλες αρμενίζουν αυτό το ρεπορτάζ δείχνει την κατάντια μας

μπαμπης - Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 στις 23:58
θα πληρωθει το προστιμο ή θα το κανουν γαργαρα ντροπη απόλυτη ξεφτίλα δημοτικος συμβουλος παρανομει εν γνωσει του και δεν παραιτειται απαραδεκτο

νακοσ - Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 στις 23:56
YΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ Απο τους κολητους του που δεν ηξεραν οτι η κλινικη ηταν αυθαιρετη?ποσο θελουν να μας τρελλανουν?

Nτένης ο Τρομερός - Σάββατο 31 Ιουλίου 2010 στις 05:57
Ο Κουλης το αλανη, επεσε στην τρυπα που ο ιδιος και ο Χαρακιδης ανοιγαν...

Ο φύλακας - Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 στις 12:29
Ο βουλευτής δίνει το παράδειγμα. Με μια δουλειά δεν την βγάζεις τη σήμερον ημέρα.

ΝΑΚΟΣ - Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 στις 08:36
θα ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ

παναγιώτησ - Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 στις 08:34
θα παραιτηθεί ο γρηγορίου?πότε θα γκρεμίσει το αυθαίρετο?να τους χαίρεται η δράμα

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ