Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


1 σχόλιο

Η αυθαίρετη κλινική
Είναι μερικές φορές που με όσα δηλώνεις, εκτίθεσαι και μετά είναι πολύ δύσκολο να τα ανασκευάσεις.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γρηγορίου είχε αναφέρει για την ανεγειρόμενη κλινική στο Πανόραμα που δεν είχε οικοδομική άδεια, ότι είναι ένα τυπικό θέμα και ότι δόθηκε μεγάλη διάσταση για πολιτικούς λόγους.

Λίγες ημέρες αργότερα, έρχεται η έκθεση αυτοψίας που επιβάλει πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης του αυθαιρέτου και ζητά την κατεδάφιση του κτιρίου.
Η αυτοψία τοιχοκολλήθηκε στο κτίριο συμφερόντων του κ. Γρηγορίου και τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης πλησιάζουν τις 530.000 ευρώ.
Το θέμα δεν θα έπαιρνε αυτές τις διαστάσεις αν ο κ. Γρηγορίου δεν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου.
Όταν πολιτεύεσαι και αναπτύσσεις θεωρίες για την τήρηση των κανόνων νομιμότητας, πρέπει και ο ίδιος να τους εφαρμόζεις.

Δεν μπορεί να ζητάς να γίνονται όλα με το γράμμα του νόμου και εσύ να ολοκληρώνεις την κατασκευή ενός κτιρίου παράνομα και χωρίς άδεια.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και προκαλεί αίσθηση η σιωπή του κ. Χαρακίδη. Είναι τιμητικό που ο στενός συνεργάτης του παρανόμησε;
Υπάρχει θέμα ή είναι προσωπική υπόθεση του κ. Γρηγορίου; Και τέλος, θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Γρηγορίου από τις αιρετές θέσεις που κατέχει;
Είναι ερωτήματα που πρέπει άμεσα να δοθούν απαντήσεις.

Η υπόθεση ΑΣΠΙΣ
Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλειας, στο οποίο εμπεριέχονται ρυθμίσεις για τους ασφαλισμένους των εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και Commercial Value και μεταφέρει στην Τράπεζα της Ελλάδας την εποπτεία του χώρου των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.
Σε ότι αφορά τις δύο ασφαλιστικές στο νομοσχέδιο προβλέπεται διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής σε ανάδοχο ασφαλιστική εταιρία.

Μετά μάλιστα από υπόδειξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι μπορεί να μην βρεθεί ανάδοχος, ο Υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης προχώρησε σε διόρθωση, βάσει της οποίας οι αξιώσεις των ασφαλισμένων ικανοποιούνται κατά 70% από το «Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής» το αργότερο μετά από μια τριετία.
Θετική σίγουρα η εξέλιξη αυτή που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που κυριολεκτικά ήταν ξεκρέμαστοι. Φυσικά με όσα διαδραματίστηκαν, επλήγη και ο κλάδος των ασφαλειών ζωής και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να συνέλθει και να ξεπεράσει την κρίση.

 


Σχόλια (1)

νίκος - Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 στις 14:47
καλά περιμένετε απαντήσεις?εδώ είναι δράμα όνομα και πράγμα....με τον ΔΙΟΝΥΣΟ τι έγινε,θα μας απαντήσουν οι μέτοχοι?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ