Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Αναστάσιος Βασιλειάδης

4 σχόλια

Πρόεδρος Σωματείου Παντοπωλών-Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»

-κ. Βασιλειάδη, είστε Πρόεδρος του Σωματείου Παντοπωλών Ν. Δράμας. Ποια τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σας;
-Το πρώτο και κυριότερο πρόβλημα είναι η ανεξέλεγκτη εξάπλωση των super market. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση όσον αφορά τις άδειες λειτουργίας. Αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν είναι οι καταναλωτές. Πρέπει να αντιληφθούν ότι χάνουν χρόνο και χρήμα όταν απευθύνονται στα πολυκαταστήματα.

-Η οικονομική κρίση σίγουρα σας έχει επηρεάσει...
-Βεβαίως, και οι πολιτικές που εφαρμόζονται. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Μέχρι το 2009 το ποσοστό κέρδους από τα τσιγάρα και τις κάρτες κινητής τηλεφωνίας ήταν από 5-8,5%. Σήμερα είμαστε κάτω από 3% σε όλα τα είδη και ουσιαστικά είμαστε όλοι υποψήφιοι για να κλείσουμε. Ο λόγος είναι ότι με αυτό το ποσοστό κέρδους και με την πτώση τζίρου δεν έχουμε δυνατότητα επιβίωσης.

-Τι ζητάτε από την ελληνική πολιτεία ως κλάδος;
-Είμαστε μικροί επαγγελματίες που καθημερινά αγωνιζόμαστε για τον επιούσιο. Δεν είμαστε βιομήχανοι ούτε καρτέλ. Η αύξηση του ΦΠΑ, η ακρίβεια και τα πολύ υψηλά ποσοστά φορολόγησης, μας πλήττουν όπως και τους πελάτες μας. Υπάρχει λύση και σίγουρα λύση δεν είναι η διάλυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όπου απασχολούνται χιλιάδες άνθρωποι.
Επίσης τα λειτουργιά μας έξοδα αυξάνονται συνεχώς. Η ΔΕΗ, το ΤΕΒΕ, τα ενοίκια είναι ανελαστικές δαπάνες που κυριολεκτικά μας βάζουν θηλιά στον λαιμό. Να στηρίξουμε την Ελλάδα αλλά δεν μπορούμε μόνο εμείς να την σώσουμε. Δυστυχώς μας αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχουμε. Αλλά ξεχνάμε ότι τους παππούδες τους και τους πατεράδες τους, τους μεγάλωσαν οι παντοπώλες.
Η δική μου άποψη και για μας και για τον κόσμο, γιατί σήμερα το 80% των προϊόντων που πουλάμε (ίσως και περισσότερα) τα ελέγχουν οι πολυεθνικές, είναι να ελεγχθεί η αρχική τιμή του κάθε προϊόντος. Δεν είναι δυνατόν το ίδιο προϊόν, της ίδιας εταιρίας να πωλείται σε όλη την Κεντρική Ευρώπη φθηνότερα κατά 30%-40% απ' ότι στην Ελλάδα. Αυτό είναι απαράδεκτο.

-Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα». Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να είστε υποψήφιος;
-Ο πρώτος και κυριότερο λόγος είναι ότι αγαπώ τον τόπο μου, επέλεξα να ζήσω σε αυτόν με ότι συνεπάγεται αυτή η επιλογή μου. Η Δράμα μας ενώνει και θέλουμε την πρόοδό της όλοι ανεξαρτήτων πολιτικών θέσεων και απόψεων.
Η Δημοτική μας Αρχή έχει επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς και ήμουν πάντα δίπλα της. Πού σημαντικό ρόλο για την απόφασή μου έπαιξε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης και όσοι απαρτίζουν την παράταξη που είναι φίλοι και έχουμε κοινούς αγώνες για την πόλη.
Δίνω και εγώ την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, για να μπορέσει ο Δήμαρχος να συνεχίσει το έργο του όπως φυσικά θα κάνουμε και όλοι.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Η εκλογική μάχη της 7ης Νοεμβρίου είναι κρίσιμη για την πόλη και για τα τοπικά μας διαμερίσματα. Θα ήθελα ο κόσμος να έρθει να ψηφίσει άσχετα από το ποιον θα επιλέξει για το καλό του τόπου μας. Δεν θέλω να τους επηρεάσει το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Εδώ μιλάμε για το σπίτι μας.

 


Σχόλια (4)

Α.Ψ - Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010 στις 14:49
ρε τάσο μήπως φταίνε και οι μικρομεσαίοι για το ότι έχουν χάσει τους πέλάτες τους?

Α.Σ - Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 στις 23:59
ωραιεσ οι αποψεις σου ειδικα για τα πολυκαταστήματα

αριστερη πρωτοβουλια - Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 στις 08:41
Η Κυβερνηση παπανδρεου εφαρμοζει την πλεον ταξικη πολιτικη ολα στο κεφαλαιο

ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. - Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010 στις 08:40
ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ