Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Αργύρης Πατακάκης

Νομαρχιακός Σύμβουλος-πρ. Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου

14 σχόλια

Στην συνέντευξη της εβδομάδες φιλοξενούμε τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Αργύρη Πατακάκη.
Με τεράστια διαδρομή στα κοινά, ξεκαθαρίζει ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στις Περιφερειακές Εκλογές.
Κρίνει ότι το Σχέδιο Καλλικράτης έπρεπε να είναι πιο ουσιαστικό, πιο τολμηρό ώστε να δώσει διέξοδο στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα.
Υπογραμμίζει ότι οι κυβερνήσεις είδαν την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ως «το φτωχό συγγενή» και ως «αποπαίδι» και γι' αυτό δεν την στήριξαν όσο θα έπρεπε.
Αναφέρθηκε και στο αδιέξοδο που βιώνουμε ως χώρα. Όπως τονίζει «χάσαμε ως χώρα τεράστιες ευκαιρίες, μείναμε πίσω σε υποδομές, διατηρήσαμε προνόμια συγκεκριμένων συντεχνιών» .
Τέλος, με αφορμή τις κινητοποιήσεις συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που δημιουργούν προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο, ο κ. Πατακάκης προτείνει την λειτουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου στο οποίο θα μπορεί να προσφύγει ο κάθε πολίτης καταγγέλλοντας παραβιάσεις στο Συντάγματος από κάποιο κόμμα ή οργανωμένες συντεχνίες.

-κ. Πατακάκη, πως κρίνετε την διοικητική μεταρρύθμιση και το Σχέδιο Καλλικράτης;
-Περίμενα να είναι πολύ πιο ουσιαστική, πιο τολμηρή και να δίνει πραγματικά λύσεις στις τοπικές κοινωνίες. Δεν νομίζω ότι οι συνενώσεις και η κατάργηση των Νομαρχιών θα δώσει διέξοδο στα μεγάλα καθημερινά προβλήματα και θα δώσει δυναμική ανάπτυξης που είναι το ζητούμενο των ημερών.
Ακόμη πιστεύω ότι οι μεγάλες περικοπές, που αγγίζουν το 30% στους θεσμοθετημένους πόρους, δίνουν την εντύπωση ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στον αρχικό σχεδιασμό της και ότι ήδη υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα σε πολλούς Δήμους στην Επικράτεια.

-Τελικά ο Καλλικράτης εφαρμόζεται γιατί προβλέπεται στο μνημόνιο με την Τρόικα;
-Η νέα διοικητική μεταρρύθμιση θα πρέπει να πάρει πολύ σοβαρά υπόψιν της και τον Εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τα προβλήματα αυτά θα τα βρούμε πολύ σύντομα.
Όσο για το μνημόνιο, πράγματι έχει ειπωθεί ότι με τον Καλλικράτη θα εξοικονομηθούν πόροι από τις συνενώσεις δημοτικών επιχειρήσεων, οργανισμών αλλά δεν είναι η λύση την οποία όλοι περιμένουμε διότι η Ευρώπη εδώ και 3 δεκαετίες έχει κάνει αυτές τις πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ελαχιστοποιώντας διαδικασίες και γραφειοκρατία, δημιουργώντας μία δυναμική ανάπτυξης, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα στην πατρίδα μας.
Θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω ότι είμαι κάθετα αντίθετος στην λογική των απολύσεων στους ΟΤΑ, γιατί οι άνθρωποι που εργάστηκαν επί σειρά ετών στους Δήμους πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι και στους νέους αυτοδιοικητικούς οργανισμούς. Οι απολύσεις προσωπικού στους ΟΤΑ είναι βαρβαρότητα.

-Σας ικανοποιεί το γεγονός ότι το Κ. Νευροκόπι όπου διατελέσατε και Δήμαρχος παρέμεινε Δήμος και με τον νέο σχεδιασμό;
-Ο Δήμος Κ. Νευροκοπίου με τις ιδιαιτερότητες τις οποίες έχει και τις οποίες γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά, είναι ο μεγαλύτερος Δήμος σε έκταση και με ιδιαίτερα σκληρές κλιματολογικές συνθήκες τον χειμώνα, είναι πολύ θετικό που παραμένει ως έχει και με την νέα διοικητική διαίρεση.
Δεν μπορούσε να μεγαλώσει άλλο γιατί οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Είναι μια ορεινή περιοχή, με βαρύ χειμώνα, δίπλα στα σύνορα με τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων.

-Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος πώς αισθάνεστε που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση κλείνει τον κύκλο της στις 31 Δεκεμβρίου 2010;
-Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία παρ' όλο που από την αρχή εφαρμογής του θεσμού, είχαμε περικοπές αρμοδιοτήτων. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του Νομού, παρά τα οικονομικά προβλήματα και την έλλειψη θεσμοθετημένων πόρων. Δυστυχώς οι κυβερνήσεις είδαν τον Β' βαθμό ως «τον φτωχό συγγενή» ως το «αποπαίδι». Δεν τον στήριξαν... Θα έλεγα ότι τον πολέμησαν.

-Και τώρα Αιρετή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση... Τι θα πρέπει να γίνει ώστε να μην φτάσει στα αδιέξοδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης;
-Εύχομαι ο νέος θεσμός να λειτουργήσει με επιτυχία και να συμβάλει στην πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς και να μπορέσει πραγματικά να προσελκύσει επενδυτικά σχέδια που θα φέρουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με μια Περιφέρεια που έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Προσωπικά θέλω η Αιρετή Περιφέρεια να λειτουργήσει αποκεντρωμένα και χωρίς εξαρτήσεις από την Κεντρική Εξουσία. Αν είναι να δημιουργήσουμε Αιρετούς Περιφερειάρχες για να κάνουν κουμάντο οι Υπουργοί, οι Γραμματείς, τα κόμματα και οι Γενικές Δ/νσεις, θα είναι μια μεγάλη αποτυχία.

-Εσείς θα είστε υποψήφιος;
-Έχω θέσει υπό την κρίση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά την υποψηφιότητά μου, για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στον Νομό μας. Υπηρετώ αυτήν την παράταξη από το 1877, διετέλεσα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στον Ν. Δράμας, Αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο, ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος στην Συνεταιριστική Τράπεζα, στο ΔΣ της Οικονομικής-Κοινωνικής Επιτροπής του Νομού, Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής Δήμου Κ. Νευροκοπίου, Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, για δύο θητείες Αντινομάρχης και επί 8 χρόνια Νομαρχιακός Σύμβουλος... Επίσης για δύο χρόνια ήμουν Ειδικός Σύμβουλος στην Περιφέρειά μας.
Έχω μεγάλη εμπειρία από την ενασχόλησή μου με τα κοινά αλλά και μια αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και πρωτοπόρος εδώ και μια δεκαετία στην πράσινη ανάπτυξη, στην πράσινη ενέργεια, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αισιοδοξώ ότι οι συμπολίτες μου θα με τιμήσουν σε αυτήν μου την προσπάθεια γιατί όλα αυτά τα χρόνια απ' όλες αυτές τις θέσεις προσπάθησα να φανώ χρήσιμος και να δημιουργήσω προϋποθέσεις για ανάπτυξη στην πράξη και όχι στα λόγια.

-Να δούμε λίγο και τα γενικότερα... Δεν είναι καθόλου αισιόδοξα τα πράγματα κ. Πατακάκη. Οι εκπρόσωποι της Τρόικας ζητούν συνεχώς την λήψη και νέων μέτρων. Υπάρχει διέξοδος;
-Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό ότι τις τελευταίες δεκαετίες έγιναν πολλά λάθη και παραλείψεις που έναν λαό υπερήφανο και δημιουργικό τον οδήγησαν στην απόγνωση, στην οργή και την αγανάκτηση. Πάνω από 3.000.000 συμπολίτες μας ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας, χωρίς προοπτική για τα επόμενα 3-5 χρόνια για μια σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας.
Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Χάσαμε ως χώρα τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες, μείναμε πίσω σε υποδομές, διατηρήσαμε προνόμια συγκεκριμένων συντεχνιών και φτάσαμε σε αδιέξοδο.
Δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν προέβλεπε αυτήν την εξέλιξη. Αντιλήφθηκε στο «και πέντε» ότι είμαστε σε ελεύθερη πτώση. Και μέσα στον πανικό μας πέσαμε σε ακόμη μεγαλύτερα λάθη με το «βυθίζεται ο Τιτανικός» και «χάνεται η εθνική μας κυριαρχία». Αυτή η κινδυνολογία έδωσε την δυνατότητα στα αρπακτικά των διεθνών οίκων να κατασπαράξουν την εθνική μας οικονομία και να διασύρουν την χώρα μας.

-Σκηνές απείρου κάλους τις τελευταίες ημέρες με την απεργία των βυτιοφόρων, των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κλπ. Τελικά πρέπει να υπάρχουν όρια στον τρόπο διεκδίκησης;
-Πιστεύω ότι αυτή η μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση, η τόσο άδικη για τα χαμηλά εισοδήματα και τόσο σκληρή, θα δημιουργήσει σύντομα κοινωνικές εκρήξεις. Σε κάθε συντεταγμένη πολιτεία προβλέπεται Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο μπορεί να προσφύγει ο κάθε πολίτης καταγγέλλοντας παραβιάσεις του Συντάγματος από κάποιο κόμμα ή οργανωμένες συντεχνίες.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο προστατεύει το Σύνταγμα από τις αυθαιρεσίες και την ιδιοτέλεια των κομμάτων, είτε μετά από κατηγορία είτε αυτεπαγγέλτως. Εάν υπήρχε Συνταγματικό Δικαστήριο στην πατρίδα μας, τα αναρίθμητα θύματα της ωμής βίας και των γκανγκστερικών εκβιασμών σε βάρος όλων των κοινωνικών ομάδων, με αποκλεισμούς λιμανιών, ακυρώσεις αεροπορικών δρομολογίων, διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τους Συνδικαλιστές, ελλείψεις καυσίμων εν μέσω τουριστικής περιόδου, θα είχαν το δικαίωμα και θα μπορούσαν οι πολίτες να προσφύγουν στην δικαιοσύνη ζητώντας λύτρωση από τους νόμους της ζούγκλας.
Αλλά πολλές φορές είναι συντεχνίες συμφερόντων τα κόμματα, πεδία διαπλοκής των οικονομικά ισχυρών, όλο και πιο ασφυκτικά αποκλείεται η δυνατότητα να εκφραστεί ενεργά η λαϊκή βούληση, η ανάγκη, η ελπίδα.
Τα κόμματα αποφεύγουν την σύσταση Συνταγματικού Δικαστηρίου όλα αυτά τα χρόνια γιατί έτσι τα συμφέρει. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχει και κάτι θετικό σε όλη αυτή την εξέλιξη. Ίσως να μας δοθεί η ευκαιρία να φτιάξουμε τα δημοσιονομικά μας, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας αλλά και να αλλάξουμε όσα μας πλήγωσαν όλα αυτά τα χρόνια.

-Να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι και καλό προεκλογικό αγώνα...
-Να σας ευχαριστήσω αν και φέτος δεν είναι χρονιά διακοπών. Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα μπροστά μας. Ο κόσμος είναι και κουρασμένος και θυμωμένα. Θα ήθελα παρ' όλα αυτά, να θέσω υπό την κρίση του την υποψηφιότητά μου και αν είμαι μέσα στις επιλογές του να με στηρίξει.

 


Σχόλια (14)

Ι.Σ. - Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 στις 10:42
Ο "φυλακας" και μια μικρη ομαδα ατομων,πολυ μικρη ομαδα,3-4 ατομα,προσπαθουν συνεχως να υποβαθμισουν αυτα που γραφουν οι αλλοι εδω.Ο λογος?θα τα πουμε σε λιγο καιρο

ΠΑΡΗΣ - Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 στις 01:45
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΑΡΑΦΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΚΟΚΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΤΕ ΟΧΙ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ Η ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΗΣΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΒΛΑΚΑΣ ΤΥΧΑΙΟ?ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

Ο Εκδότης της «Ψ» - Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010 στις 01:06
Παρακαλούνται οι αναγνώστες να αφήνουν τους σχολιασμούς τους στην ελληνική, διαφορετικά δεν θα δημοσιεύονται !

Ο φύλακας - Τρίτη 10 Αυγούστου 2010 στις 15:07
...Έτσι μου 'ρθε... "Με την βλακεία δεν τα βγάζει πέρα ούτε ο Θεός" Τυχαίο; Δε νομίζω!

kostas - Τρίτη 10 Αυγούστου 2010 στις 14:19
pari lipamai gia auta pou grafeis den exeis idea to ti paizei sti nomarxia kai ti extradaki bgainei... i frasi i sinithismeni einai ena spitaki gia ta paidia mou...diladi o sokratis o dimitriadis den ekane tipota? epi softex kai otan efeugan ta stratopeda o mitsotakis kai o sarafopoulos den itan exousia?diladi to pasok einai kako alla stin komotini kai xanthi pou ekane trela erga einai kalo? file oi anthropoi tis topikis autodioikisis ftaine k oxi ta kommata opios exei thrassos k den logariazei komatikous mixanismous kanei erga gia ton topo an eisai gliftis k kitas tin parti sou to poli poli na ginis ipourgos makedonias thrakis mia thesi apo tin opia den kanis omos erga....

kostas - Τρίτη 10 Αυγούστου 2010 στις 14:14
etsi o samaras k o abramopoulos oi prodotes n pou kapoioi legane oti einai tora kanun koumanto sti nd kai o tou thaumatos autoi pou tous brizane tora tous glifoun...apoliti xeftila axizei se autous pou allazoun stratopedo se ena bradi...oso gia ton argiri oli i drama xerei to poion tou ...alla oso iparxoun oi kolimenoi pou psifizoun oti nd brexi xuionizei kapia lamogia tha bgainoun...gia peite mou ti ekane sti drama o ipourgos mas o tzimas gia na sas po k ego ti ekane o kalantzis stin kabala kaina sigkrinoume tous akamates tous dikous mas me ta tsakalia tis nd gitonikon nomon...px komotini

παρης - Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010 στις 02:57
μεγαλη η κληρονομια που σου αφηνει ο Ευμοιριδης Αργυρη σε 12 χρονια εγιναν στ Δραμα οσα δεν εγιναν στα προηγουμενα πενηντα δρομοι,σχολεια,τελωνειο,Φαλακρο,αναδασμοι,στρατοπεδο Παρανεστιου,μοναστηρι Πρασιναδας,ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ,νεος περιφερειακος,δρομος Δραμας-Αμφιπολης ολα αυτα και πολλα αλλα ειναι εργα του Ευμοιριδη ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΕΔΩ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ ΤΟΥ 90 ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΡΩ ΝΟΜΟΙ ΠΛΥΜΜΙΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΔΩ ΑΥΤΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ?ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΣΟΦΤΕΞ,ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟ ΦΑΣΟΝ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΟΥΤΟΣ ΤΕΡΖΗ ΚΛΠ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟΙ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΤΖΙΜΑ

ΑΝΩΝΥΜΟΣ - Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 στις 15:26
ΒΑΡΙΑ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΑΡΓΥΡΗΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΡΕΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΒΡΟΝΤΟ

ΠΑΝΟΣ - Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 στις 15:14
ΣΙΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΛΙΓΟ ΗΡΕΜΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ?ΠΑΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΡΓΥΡΗ

μάνοσ - Σάββατο 7 Αυγούστου 2010 στις 12:53
καλή επιτυχία στις εκλογές είστε έμπειρος πολιτικός και με γνώσεις καλή συνέχεια

μάνοσ - Σάββατο 7 Αυγούστου 2010 στις 12:53
καλή επιτυχία στις εκλογές είστε έμπειρος πολιτικός και με γνώσεις καλή συνέχεια

α;ρησ - Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 στις 02:17
πολύ θετική η τοποθέτηση΄σας για την λειτουργία συνταγματικού δικαστηρίου είναι απαραίτητο

ΜΠΆΜΠΗΣ - Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 στις 01:42
ΑΡΓΎΡΗ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ,ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΡΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΡΙΜΑ

νάκοσ - Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010 στις 01:30
αργυρη καλη επιτυχια και με την νίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ