Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Είμαστε απαισιόδοξοι
Εννιά στους δέκα Έλληνες "βλέπουν" επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης το 2009 και ένας στους δύο προβλέπει στασιμότητα γενικότερα στην ζωή του. Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση Ευρωβαρόμετρο, το μεγαλύτερο άγχος των Ελλήνων είναι η οικονομική τους κατάσταση.

Οι Έλληνες συγκαταλέγονται στους πλέον απαισιόδοξους Ευρωπαίους, καθώς η συντριπτική πλειονότητα που αγγίζει το 90% δηλώνει ανήσυχη για την οικονομική κατάσταση έναντι 69% που είναι ο μέσος όρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μας πνίγουν τα προβλήματα. Και από κει που ήμασταν οι πλέον απαισιόδοξοι και χαμογελαστοί γίναμε απαισιόδοξοι και σκυθρωποί.
Τα 5 μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες είναι η οικονομική κατάσταση, ο πληθωρισμός, η ανεργία, η ανασφάλεια και το σύστημα υγείας.

Είναι ενδιαφέρουσα η ανάλυση των οικονομικών στοιχείων. Προσωπικά με προβληματίζουν. Αναδεικνύουν την κρίση και την επιδείνωση της οικονομικής μας κατάστασης.
Και φυσικά η οικονομία θα είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης και το 2009.

Οι ανακοινώσεις της ΠΟΑΣΥ
Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις ανακοινώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών επιχειρεί να προκαλέσει έναν διάλογο ουσίας σχετικά με την φυσιογνωμία και τον ρόλο της αστυνομίας στην χώρα μας ενώ θέτει επί τάπητος μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς όπως η εκπαίδευση, οι συνθήκες εργασίας, η κτιριακή υποδομή, οι αμοιβές των αστυνομικών.

Σε καιρούς δύσκολους όπου η αστυνομία βρίσκεται στο επίκεντρο και διάφοροι ανεύθυνοι-υπεύθυνοι την πολεμούν, οι συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ διδάσκουν ήθος, ευπρέπεια και ποιότητα λόγου.
Είναι πολύ σημαντικό που οι συνδικαλιστές αναδεικνύουν σοβαρές θέσεις και άποψη. Καλές οι κραυγές και οι υπερβολές όμως δεν επιλύονται έτσι τα προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ