Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Οι άνθρωποι είναι απίστευτοι... Τους βρήκαν «ευάλωτους» και άρχισαν να δίνουν εντολές για την εφαρμογή μέτρων και πολιτικών.
Οι εκπρόσωποι της Τρόικας προτείνουν απελευθέρωση υπηρεσιών, άνοιγμα έξι ακόμη επαγγελμάτων, άνοιγμα αγοράς εργασίας, ενιαίο σύστημα πληρωμών δημοσίων υπαλλήλων, οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ, Γενικό Εμπορικό Μητρώο, έλεγχο προμηθειών στα Νοσοκομεία κ.α.
Θέλουν μάλιστα όλα τα παραπάνω να εφαρμοστούν μέσα σε δύο μήνες.
Είπαμε να αποφασίζουν και να διατάζουν, όμως υπάρχουν και κάποια όρια. Τα τελεσίγραφα τέτοιου είδους είναι το λιγότερο προσβλητικά.

Και αυτό φάνηκε από την αντίδραση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου που απέρριψε το ενδεχόμενο νέου μνημονίου όσο και νέων μέτρων.
Παράλληλα απάντησε ότι δεν του έχει τεθεί ζήτημα απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση στόχος είναι η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ χωρίς απολύσεις αλλά με μετατάξεις.
Επίσης είπε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης μισθών στον ιδιωτικό τομέα ενώ είναι διασφαλισμένοι οι 13ος και 14ος μισθός.

Όσον αφορά το ζήτημα για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώληση λιγνιτικών ή άλλων μονάδων της ΔΕΗ.
Παρ' όλα αυτά οι φίλοι μας της Τρόικας ζητούν απελευθέρωση της ενέργειας εδώ και τώρα. Που θα σημάνει αυξήσεις-ηλεκτροσόκ στο ρεύμα. Τελικά θα μας πουν με τι παίζουν;
Να γνωρίζουν ότι αν συνεχίσουν με τέτοιες προτάσεις, θα βγει ο κόσμος στους δρόμους και θα αρχίσει το κυνήγι. Δεν αντέχουν άλλοι οι μισθοσυντήρητοι.

Σε ένα άλλο θέμα... Θυμόμαστε όλοι τον θόρυβο που προκάλεσε η απόφαση για τον πρώην Δ/ντη του Γραφείου του Κ. Καραμανλή τον κ. Γιάννη Αγγέλου. Να μην προφυλακιστεί για το Βατοπέδι με εγγύηση 400.000 ευρώ.
Το ποσό είχε χαρακτηρισθεί υπερβολικό. Λίγες ημέρες μετά ο Εισαγγελέας Εφετών, έκανε δεκτή την προσφυγή του Γιάννη Αγγέλου ως προς την μείωση της χρηματικής εγγύησης στις 60.000 ευρώ.
Και για ποιον λόγο δεν είχε επιβληθεί από την αρχή αυτό το λογικό ποσό εγγύησης; Θα μας απαντήσει κάποιος ή δεν θεωρείται σημαντικό θέμα η αλλαγή στάσης;

Το είχαμε υπογραμμίσει. Ο ελληνικό λαός θέλει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Οι αποφάσεις που εξυπηρετούν εντυπώσεις δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό.
Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι αλλά να μην υπάρξουν λογικές εκδίκησης. Γιατί τότε θα χαθεί η ευκαιρία να αποδοθούν ευθύνες. Οι σκοπιμότητες δεν εξυπηρετούν την κάθαρση.

Προξένησε εντύπωση η επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Κ. Νευροκοπίου Δημήτρη Σεφερίδη με την οποία αποχωρεί από την παράταξη του νυν Δημάρχου κ Γιαννόπουλου.
Κρίνει ότι η δημοτική αρχή δεν έχει επιτελέσει ικανοποιητικό έργο, κάνει λόγο για προστριβές που είχε με τον Δήμαρχο, για απαράδεκτη και ανυπόφορη συμπεριφορά που έφτασε στο σημείο να πει ο κ. Γιαννόπουλος για τον κ. Σεφερίδη «θα τον εξοντώσω πολιτικά»!
Τέλος, γίνεται αναφορά και στην μεταπήδηση του Δημάρχου από τον έναν κομματικό σχηματισμό στον άλλο.

Πράγματι, σκληρή επιστολή γεμάτη από αιχμές. Το επόμενο διάστημα έχουμε να δούμε πολλά στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου.
Οι δύο υποψήφιοι προετοιμάζουν τα ψηφοδέλτιά τους και θα έχουμε αρκετά ονόματα που θα προκαλέσουν αίσθηση.
Μην ξεχνάμε ότι οι Νομαρχίες καταργούνται και πολλοί υποψήφιοι από το Επαρχείο λοξοκοιτάζουν προς τον Δήμο. Σημειώστε ονόματα: Καραϊσαρλής, Καρπιτσάρης, Στέλιος Παπαδόπουλος.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πολύ σημαντική συμβολή του κ. Αθανάσιου Σάμιου στην Δόξα Δράμας.
Έξυπνος άνθρωπος, σοβαρός επιχειρηματίας με όραμα, ήρθε στην Δράμα, ανέλαβε την ομάδα σε μια δύσκολη συγκυρία και έβαλε στόχους υψηλούς.
Όχι με συγκυριακή λειτουργία και με παιχνίδια εντυπώσεων. Ο πρόεδρος δεν είναι της λογικής ότι με 3-4 παίχτες-ονόματα μπορείς να φτιάξεις ομάδα. Θέλει η ομάδα να λειτουργεί όπως τα σοβαρά σωματεία στο εξωτερικό.

Η λειτουργία της ομάδας σε υψηλό επίπεδο έχει ως προαπαιτούμενο την λειτουργία ενός σύγχρονου προπονητικού κέντρου.
Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε το αδιέξοδο στην δημιουργία προπονητικού κέντρου στους Σιταγρούς. Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει.

Είναι δύσκολο να βρεθεί τόσο μεγάλη έκταση σε άλλο σημείο του Ν. Δράμας.
Ο Δήμος Σιταγρών διασφαλίζει κάποιες εκτάσεις που είναι απαραίτητες για την δημιουργία του προπονητικού κέντρου. Όσο για τα 7 στρέμματα, πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση και να μην χαθεί η ευκαιρία.
Φυσικά αυτός που αποφασίζει είναι ο κ. Σάμιος. Δεν έχουμε ως στόχο να τον επηρεάσουμε. Να βοηθήσουμε την αγαπημένη μας ομάδα θέλουμε όλοι.
Πρόεδρε, ξεκίνα το Προπονητικό στους Σιταγρούς. Έχεις την στήριξη όλων μας στην προσπάθεια που κάνεις για την δημιουργία της Μεγάλης Δόξας.

Και μιας και σχολιάζουμε την αθλητική επικαιρότητα, να συγχαρούμε τον Κώστα Δουβαλίδη που αγωνίσθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Βαρκελώνης.
Παρά τον τραυματισμό του, έδωσε την μάχη και αποκλείσθηκε για πολύ λίγο από τους ημιτελικούς. Είναι πολύ σημαντικός αθλητής και όλο το μέλλον είναι μπροστά του.

Και για όσους μείνουν στην Δράμα και δεν πάνε διακοπές, ευκαιρία να δουν από κοντά αγώνες Beach Volley στην περιοχή Αγ. Βαρβάρας από 20-22 Αυγούστου. Αυτό και αν είναι ανεπανάληπτο θέαμα!!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ