Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τα είχαμε ακούσει όλα, αλλά αυτό δεν το περιμέναμε...
Έχουμε ακούσει για το όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στα ασφαλιστικά ταμεία. Για διπλές ή πολλαπλές συνταγογραφήσεις που πληρώνονται αδρά από τα ασφαλιστικά ταμεία με αποτέλεσμα η Ελλάδα να δίνει μεγαλύτερα ποσά για φάρμακα από την πολύ μεγαλύτερη πληθυσμιακά Ισπανία.

Αυτά τα είχαμε ακούσει. Όμως η είδηση της προηγούμενης εβδομάδας μας σόκαρε. Χρέωναν το ΙΚΑ με φάρμακα και στην συνέχεια τα πετούσαν στην χωματερή.
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, οι ελεγκτές του ΙΚΑ στο Λαύριο, ανακάλυψαν σε ένα παλιό πηγάδι μεγάλου βάθους μια τεράστια ποσότητα αχρησιμοποίητων φαρμάκων.

Τα παραπάνω φάρμακα είχαν συνταγογραφηθεί, οι φαρμακοποιοί εισέπραξαν τα λεφτά, τα ασφαλιστικά ταμεία εξαπατήθηκαν και φυσικά τα φάρμακα δεν χρησιμοποιήθηκαν.
Χρειάζεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και να καθαρίσουμε από το απόστημα. Δεν είναι δυνατόν να καταρρέουν τα ταμεία λόγων των ανεξέλεγκτων δαπανών και εξόδων για φάρμακα και παραϊατρικές εξετάσεις, να κινδυνεύουν οι συντάξεις και όλοι μας να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Δεν είναι δυνατόν τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν για συνταγές φαρμάκων που δεν δίνονται σε ασθενείς, αλλά πωλούνται λαθραία στο εξωτερικό. Να παρθούν αυστηρά μέτρα και να χτυπηθούν οι υπεύθυνοι.

Πάμε σε κάτι άλλο...
Αυτό το αστείο με τους ανεξάρτητους συνδυασμός και τους ανεξάρτητους υποψηφίους πότε θα σταματήσει; Διότι οι υποψήφιοι έχουν και μια ιστορία την οποία δεν μπορούν να την διαγράφουν κατά πώς τους βολεύει.

Δεν μπορεί να είσαι πολιτικός του κομματικού σωλήνα, να έχεις εξασφαλίσει θέσεις, οικονομική αυτοτέλεια και αναγνωρισιμότητα λόγων των κομμάτων και ξαφνικά να ανακαλύπτεις την ανεξαρτησία από κόμματα και χρώματα.

Καλές οι μεγάλες κουβέντες όμως δεν απευθύνεσαι σε Εσκιμώους. Σε πολίτες που και γνώση διαθέτουν αλλά και μνήμη απευθύνεσαι και ζητάς την ψήφο τους. Καλό είναι να σταματήσουν οι υπερβολές. Γιατί προσβάλουν την νοημοσύνη μας.

Όσο για αυτούς που υποστηρίζουν πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να εμπλέκονται τα κόμματα, ένα ερώτημα... Δηλαδή μπορεί να παίρνει θέση ο κάθε πολίτης αλλά όχι τα κόμματα που είναι φορείς της δημοκρατίας.
Και ποιοι θα αποφασίζουν; Ο Σύλλογος Φίλων Μπιτς Χάντμπολ ή το Σωματείο Φίλων Τάβλι; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.

Μια είδηση που προξένησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον... Κίνηση Ενεργών Πολιτών δημιουργήθηκε στην Ξάνθη η οποία είναι αντίθετη στα Διόδια της Εγνατίας Οδού.
Η απόφαση για την είσπραξη αντιτίμου 2,8 ευρώ από 13 σταθμούς διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού δημιουργεί έντονη δυσφορία.
Η επιβολή ενός τόσο υπερβολικού αντιτίμου, που υπολογίζεται σε περίπου 5 λεπτά ανά χιλιόμετρο, αποτελεί πρόκληση για τους οδηγούς.

Είναι πολύ θετικό που οι πολίτες ξεσηκώνονται... Δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα το τσουνάμι μέτρων της κυβέρνησης, τις μειώσεις μισθών, την αύξηση των φόρων, όμως καλό είναι να αντιδρούν με οτιδήποτε σκαρφίζονται οι κυβερνώντες για να τους πάρουν τα λεφτά από την τσέπη.
Το αυξημένο κόστος μετακίνησης σε συνδυασμό με τα καύσιμα (τα ακριβότερα στην Ευρώπη) πλήττουν τους οικονομικά αδύναμους. Τι προσπαθούν άραγε να πετύχουν; Δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν όρια ανοχής και αντοχής;

Τελικά οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα μας τρελάνουν... Το κόμμα κεντρικά ανακοίνωσε ότι όπου υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι θα πρέπει οι τοπικές οργανώσεις να επιλέξουν διαδικασίες.
Στην Δράμα ήταν πέραν του ενός οι υποψήφιοι. Αρα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να επιλεγεί ο καταλληλότερος. Και η πιο σωστή επιλογή ήταν η κάλπη.
Όχι, μεταφράζουν οι τοπικοί υπεύθυνοι, υποστηρικτές του Χαρακίδη. Και ποιοι είναι αυτοί... Οι γνωστοί, φίλοι του Κυριάκου και του βουλευτή, Χρήστος Μλεκάνης και Σπύρος Κοτρίδης.
Που απεφάσισαν σαν ειδικοί... Και είπαν ότι όταν έχεις έναν πολιτικό που έφερε το πρωτόγνωρο 36% στις προηγούμενες εκλογές, τον στηρίζεις χωρίς διαδικασίες.

Να πάμε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες, να μας πουν με ποιο σκεπτικό αποφασίστηκαν όλα τα παραπάνω;
Είναι να τρελαίνεσαι... Κάποιοι συνεχίζουν να επιλέγουν λύσεις διάσπασης. Που οδηγεί το τοπικό ΠΑΣΟΚ σε αδιέξοδο.
Τις τους ενώνει άραγε; Η κοινή ιδεολογία; Ο κοινός στόχος ή κάτι άλλο;

Περιμένουμε να δούμε τι θα προκύψει. Τι πιθανότερο είναι το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει Κυριάκο (όχι Κούλη για να μην παρεξηγηθούμε). Αλλωστε το πολιτικό στοίχημα του βουλευτή είναι αυτό.
Ο κολλητός του να γίνει ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ... Τώρα για το αν είναι ή όχι ΠΑΣΟΚ μην ρωτάτε. Για τον βουλευτή όλα αυτά είναι λεπτομέρειες.

Τελικά δεν έχει τον θεό του... Πολλοί στοιχημάτιζαν ότι θα τον διαγράψει και θα τον στείλει. ΄Αλλοι ότι θα τον βάλει στο ψυγείο και δεν θα τον κατεβάσει στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Αμ, δε... Και θα τον κατεβάσει, και στον στήριξε, και τον δικαιολόγησε, και τον χαρακτήρισε τον καλύτερο Δημοτικό Σύμβουλό του.

Ο Κυριάκος Χαρακίδης στηρίζει τον Κυριάκο Γρηγορίου. Είναι φίλος του άλλωστε. Και τον συγχώρεσε... Μια κλινική αυθαίρετη έκτιζε... κατά λάθος. Δεν το ήθελε. Του ξέφυγε.
Και για όλα φταίνε οι «κακοί» που καταδιώκουν τον καλύτερο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου. Αυτόν που δεν αποδέχεται τις αυθαιρεσίες και τις παρανομίες των άλλων.

Δεν αμάρτησε. Ένα μικρό, τόσο δα μικρό σφάλμα έκανε. Μια τριώροφη σεμνή, ταπεινή, αυθαίρετη κλινική έκτιζε. Και δεν το ήθελε. Το έκανε κατά λάθος. Ρε, μήπως μας δουλεύει...

Συντάκτης Β΄

Καλές διακοπές να ευχηθούμε στον Δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη που σύμφωνα με πληροφορίες μας έφυγε προχθές μαζί με την σύζυγό του για μεγάλο και γνωστό νησί του Αιγαίου.

Ο δε υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης αφιέρωσε τον μισό χρόνο τηλεοπτικής του εκπομπής, στο να λέει ότι θα πάει διακοπές... Δεν μας έλυσε την απορία για το που θα πάει διακοπές, αλλά πρέπει να το είπε 4-5 φορές ότι θα πάει να ξεκουραστεί !!!

Η συγκεκριμένη βέβαια συνέντευξη είχε άλλο θέμα ως κορυφαίο. Ο Αρχηγός της «Πόλης+Ζωή» ήταν ξεκάθαρος ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος του Κυριάκος Γρηγορίου «Θα είναι στην πρώτη γραμμή υποψήφιος στις επόμενες εκλογές».

Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος εργολάβος-δημοτικός σύμβουλος πριν από λίγο διάστημα αποκαλύφθηκε ότι προχώρησε στο κτίσιμο διώροφου κτιρίου (κλινική) χωρίς οικοδομική άδεια, όλοι περίμεναν εξελίξεις.
Σίγουρα όμως κανείς δεν φανταζόταν, ότι η επόμενη κίνηση του θα ήταν η ανακοίνωση της συμμετοχής του στις εκλογές. Οι πολίτες πλέον, ζητούν από τους πολιτικούς παράγοντες όλων των βαθμίδων διαφάνεια και στο παράδειγμα Γρηγορίου έχουμε μια καταφανέστατη προσπάθεια μη ανάληψης της πολιτικής ευθύνης για την παρανομία που έγινε.

Είναι σαφές πλέον ότι σε πολιτικές συζητήσεις καφενείου ακόμα και στελέχη της «Πόλης+Ζωή» βρίσκονται σε αμηχανία για το θέμα. Είναι φως φανάρι, ότι ο Κυριάκος Γρηγορίου αποτελεί βαρίδιο για την παράταξη του και πλέον σοβαρότατο αγκάθι για το ΠΑΣΟΚ που κινδυνεύει να τον χρεωθεί και μάλιστα να απολογηθεί γι' αυτόν.

Το τελευταίο ανέκδοτο... Ποιος είναι ο πιο σίγουρος αντιδήμαρχος μόλις αναλάβει Δήμαρχος ο Κ. Χαρακίδης;
Απάντηση: Ο Γρηγορίου, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών !!!

Ο Θωμάς και ο Κυριάκος έχουν ήδη κλείσει εκλογικά κέντρα σε επίκαιρα σημεία, ενώ ο Κώστας ακόμη ψάχνεται...
Ο Δήμαρχος κλασικά επέλεξε την οδό Πατριάρχου Διονυσίου δίπλα από την Alpha Τράπεζα, ενώ η «Πόλη+Ζωή» έκλεισε στην Περικλέους Κάβδα, ενώ ο Κ. Ευμοιρίδης έβαλε τον Στάθη Αυγερινόπουλο να βρει... αλλά τίποτα !!!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ