Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το επίδομα παραμεθορίων
Ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους του δημοσίου που υπηρετούν στον Ν. Δράμας. Δυστυχώς γι' άλλη μια φορά η αδικία που υφίστανται οι Δραμινοί υπάλληλοι είναι κατάφωρη.
Μα είναι δυνατόν το επίδομα να δίνεται στους υπαλλήλους των περισσοτέρων νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, πολλοί από τους οποίους απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από τα σύνορα και να μην δίνεται στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε ακριτικές περιοχές;
Είναι πράγματι εξωφρενικό το επίδομα αυτό να το παίρνουν κάποιοι στα παραθαλάσσια Κερδύλια και στην Τούζλα και να μην το λαμβάνουν στο ακριτικό Νευροκόπι και στην Εξοχή.
Είναι απαραίτητο να πιεσθεί η κεντρική εξουσία για να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία. Αν μη τι άλλοι οι Δραμινοί διεκδικούν το αυτονόητο. Την ίση μεταχείριση και όχι την κατάφωρη αδικία.

Οι αρνητικές δημοσκοπήσεις
Εγκλωβισμένος ανάμεσα στις ιδιαιτέρως αρνητικές δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν την διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να αυξάνεται συνεχώς και στις απρόβλεπτες εξελίξεις που πυροδοτούν ύποπτες υποθέσεις, βρίσκεται ο Πρωθυπουργός ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη της ηττοπάθειας που πλήττει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ ενόψει των Ευρωεκλογών.
Με την "ψαλίδα" να έχει ανοίξει πλέον στο 7,5% είναι φανερό ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών μπορεί να μην περιοριστεί σε μια απλή ήττα της Νέας Δημοκρατίας.
Την ίδια ώρα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης παίρνουν αποστάσεις από την θέση του Μεγάρου Μαξίμου περί χαλαρής ψήφου στις Ευρωεκλογές εκτιμώντας ότι η τακτική αυτή διατηρεί το κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί στην εκλογική βάση του κόμματος.
Σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία και με τις πιέσεις να αυξάνουν οι Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.
Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά θα συζητούμε για όλα τα άλλα εκτός του παρόντος και του μέλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με την υπόθεση Παυλίδη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Και με τους Έλληνες πολίτες να ακούν και να διαβάζουν απορημένοι για έναν τρελό χορό εκατομμυρίων για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών.
Και όλα αυτά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου τα τεράστια αυτά ποσά αν μην τι άλλο προκαλούν την ελληνική κοινωνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ