Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Περισσότερες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών ζητεί από την κυβέρνηση η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ΙΝΚΑ.
Όπως αναφέρει «η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει και σε άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως έπραξε και με την υπερχρέωση των επιχειρήσεων, όπου δεν αρκέστηκε σε ένα μόνο νόμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Πράγματι το πρόβλημα με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά είναι εκρηκτικό. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο χιλιάδες συνανθρώπους μας.
Η λογική που κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια μας οδήγησε σε αυτό το σημείο. Δάνεια για διακοπές, για αγορές, για κατανάλωση, για την πληρωμή λογαριασμών, για την αγορά μετοχών στο χρηματιστήριο.
Αυτό φυσικά είχε και ημερομηνία λήξης. Δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι. Σε κανένα κράτος του κόσμου οι πολίτες δεν ζουν με δανεικά.

Όμως υπάρχουν και τραγικές συνέπειες από την υπερχρέωση των νοικοκυριών. Απαιτείται άμεσα να υπάρξουν νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Σε τέτοιες συνθήκες με την κρίση να μαστίζει την ελληνική κοινωνία, είναι πολύ δύσκολο να είναι συνεπείς όσοι χρωστούν στις τράπεζες.

Θα δούμε τι θα γίνει. Καλό είναι πάντως τα μέσα ενημέρωσης να ασχοληθούν και λίγο με αυτό το πρόβλημα.

Κατά τα άλλα η ελληνική οικονομία έχει τεράστια προβλήματα. Θυμόμαστε όλοι τις υψηλές προσδοκίες των οικονομικών μέτρων. Τελικά τι βλέπουμε στην πράξη;
Περίμεναν χαμηλό πληθωρισμό, θετική ανάπτυξη, χαμηλή ανεργία. Βλέπουμε υψηλό πληθωρισμό, αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη, ρεκόρ ανεργίας, πάγωμα στην αγορά από την έλλειψη ρευστότητας.

Έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Με μειωμένη βιομηχανική παραγωγή, με την οικοδομική δραστηριότητα στον πάτο, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν υπάρχει καμία προοπτική.
Απλά η κρίση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί. Εξαντλώντας τα όρια μας και την υπομονή μας.

827 είναι τελικά οι νέοι και οι νέες από τον Ν. Δράμας που πέρασαν φέτος στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ της χώρας.
Κύριο χαρακτηριστικό των επιλογών των μαθητών οι σχολές με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Η οικονομική κρίση οδηγεί σε επιλογές σχολών οι οποίες δίνουν επαγγελματική διέξοδο.

Εκείνο που προβληματίζει είναι οι πολύ χαμηλές βάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ. Είμαι πολύ θετικός με την κατάργηση της βάσης του 10. Όμως η εισαγωγή μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να έχει και ορισμένα κριτήρια.
Δεν είναι δυνατόν να γράφεις 0,5-1 ή 2 και να περνάς σε ΤΕΙ. Αυτό είναι ξεφτίλα.

Στην μάχη του σταυρού «ρίχνονται» τα στελέχη των συνδυασμών που θα πάρουν μέρος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.
Στον Δήμο Δράμας όλα δείχνουν πως 6 θα είναι οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τον νέο Καλλικράτειο Δήμο.
Έχουμε δεδομένες τις υποψηφιότητες Θωμά Μαργαρίτη, Κυριάκου Χαρακίδη, Κώστα Ευμοιρίδη, Κώστα Σούτου, Ανέστη Τερζή, Ανέστη Σπυρίδη και Γιώργου Μήτρου.
Ήδη οι επικεφαλής ανακοινώνουν και ονόματα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων για τις εκλογές.

Οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένο ότι τελικά ο Ανέστης Τερζής θα στηρίξει την υποψηφιότητα Σούτου και θα κάνει πίσω. Δηλαδή δεν θα επιμείνει στην κάθοδό του στον Δήμο Δράμας. Ίδωμεν...

Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός είναι η δύσκολη οικονομική συγκυρία και το κατά πόσο θα επηρεάσει την εκλογική αναμέτρηση.
Το μνημόνιο, η ύφεση, η οικονομική κρίση, η φτώχεια, η ανέχεια θα επηρεάσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές;
Ή θα είναι εκλογές αποκομμένες από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε;

Θυμηθείτε το. Οι εκλογές αυτές κρύβουν εκπλήξεις. Η κοινωνία βράζει. Και μετά τον Οκτώβριο θα έχουμε κοινωνικές εντάσεις.
Καλή η συζήτηση για τον «Καλλικράτη» και τον Αιρετό Περιφερειάρχη, αλλά πόσο συγκινεί τον άνεργο, τον φτωχό, τον μη προνομιούχο, τον υπάλληλο του ιδιωτικού τομέα και τον έμπορο που κινδυνεύει να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του;

Η Ελλάδα του μνημονίου θα φέρει τα πάνω-κάτω στην ελληνική κοινωνία.
Δικαιώματα δεκαετιών διαγράφονται όπως και το κοινωνικό κράτος.
Αυτό φέρνει ανατροπές. Ας μην το ξεχνούν οι διάφοροι αναλυτές και τα «παπαγαλάκια» των μεγάλων καναλιών.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα στείλουν το μήνυμα. Και θα είναι πολύ ηχηρό.

Πάμε και στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου...
Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια.
Δύο οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την διοίκηση του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή με τον νυν Δήμαρχο Βασίλη Γιαννόπουλο και η «Πορεία Ζωής» με τον Μελέτη Μαυρίδη.
Περιμένουμε να δοθούν στην δημοσιότητα και τα ονόματα των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.
Όλοι συμφωνούν ότι τα κριτήρια θα είναι εντελώς διαφορετικά από το 2006. Τότε κρίθηκε ο Μελέτης Μαυρίδης ενώ τώρα θα μπει σε διαδικασία αξιολόγησης η αποτελεσματικότητα και η παραγωγή έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής και του Βασίλη Γιαννόπουλου.

Στον Δήμο Δοξάτου προέκυψε και άλλος υποψήφιος Δήμαρχος μετά τους Α. Χατζηλαζάρου, Χρήστο Γεωργιτσόπουλο και Φώτη Καλογήρου.
Πρόκειται για τον Τάκη Θεοφανίδη που ανακοίνωσε και το όνομα του συνδυασμού του «Δημοτική Αναγέννηση».
Ο Τάκης είναι έμπειρος στα αυτοδιοικητικά. Ήταν επί αρκετές τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος ενώ το 2006 είχε εκλεγεί με τον Φώτη Καλογήρου.
Θα κατέβει ή θα συνεργαστεί με άλλον συνδυασμό; Αυτό θα φανεί το επόμενο διάστημα.

 


Σχόλια (1)

μάκης - Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 00:26
η κυβέρνηση προωθεί λύση για το πετρελαιο θέρμανσης σκέφτονται να το καταργήσουν και να παγώσουμε αίσχος και ντροπή

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ