Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Την Κυριακή αναμένονται οι ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ για τους υποψηφίους περιφερειάρχες και τους δημάρχους της χώρας.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει ενδεχόμενο βέβαια να γίνουν και σταδιακά κάποιες ανακοινώσεις, πάντως μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακοινωθεί όλες.
Σε τοπικό επίπεδο αναμένουμε την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για τους δήμους του νομού. Αν και στην αρχή υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον για το δήμο της Δράμας, σήμερα θεωρείτε σίγουρη η επιλογή του κ. Χαρακίδη καθώς μετά τις ανακοινώσεις των κ.κ. Τερζή και Σούτο, θεωρούνται εκ των πραγμάτων, έξω από τη διαδικασία.

Σ΄ ότι αφορά τώρα την περιφέρεια εκεί το όνομα του κ. Γιαννακάκη φαίνεται να είναι επικρατέστερο. Το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην επιλογή του αντιπεριφερειάρχη για το ν. Δράμας αλλά και στα ονόματα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του.
Το αυτό βεβαίως ισχύει και για την περίπτωση της ΝΔ/. Ο Γ. Παυλίδης ήδη έχει λάβει το χρίσμα και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, άμεσα θα ανακοινώσει σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί στη Δράμα το όνομα του αντιπεριφερειάρχη, το οποίο δεν θα είναι άλλο απ΄ αυτό του Κώστα Καραβά, που αποτελεί μια καθαρή και αξιόπιστη επιλογή.

Να επισημάνουμε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη απροθυμία συμμετοχής υποψηφίων στα περιφερειακά ψηφοδέλτια, καθώς η εκλογή του θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη με το νέο σύστημα. Ειδικότερα για την περιφέρεια ΑΜΘ θα εκλεγούν συνολικά 41 σύμβουλοι και για το νομό Δράμας αναλογούν μόνον 7 (για όλους τους συνδυασμούς που θα κατατεθούν)

Αίσθηση προκάλεσε η επανάληψη προβολής της κοινής συνέντευξης που έδωσαν το 2006 οι κ.κ. Ευμοιρίδης, Μαργαρίτης, στην τηλεόραση του STAR, μετά την ανακοίνωση του πρώτου ότι δεν θα διεκδικήσει το δήμο της Δράμας, αλλά τη νομαρχία.
Πολλοί αναρωτήθηκαν ποια σκοπιμότητα εξυπηρέτησε η συγκεκριμένη προβολή της εκπομπής, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει εταιρείες δημοσκόπησης να διενεργούν γκάλοπ στη Δράμα για τις δημοτικές εκλογές. Τυχαίο; Δεν το νομίζω...

Στη δημοσιότητα δόθηκαν επίσης από τον Κ. Ευμοιρίδη οι αρχές διοίκησης της παράταξης του. Αρχές που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί και δεν είναι κακό. Ο κακό είναι ότι όλοι ξεκινούν με όνειρα και υποσχέσεις και στη συνέχεια τις ξεχνούν... Δεν φταίνε αυτοί, αλλά το σύστημα.
Σ΄ αυτό το σύστημα χωρούν χίλιοι καλοί, άγνωστοι και άγνωστοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, αρκεί να εξυπηρετούν ένα σκοπό.

Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στο «ΝΗΣΑΚΙ» η Αυτοδιοικητική Παράταξη «Αυτοδιοίκηση πολιτών δήμου Δράμας» παρουσίασε την εκλογική της διακήρυξη και τον υποψήφιο δήμαρχο Δράμας τον κ. Ανέστη Σπυρίδη.
Ο Ανέστης Σπυρίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1966, είναι βιοτέχνης στο επάγγελμα και απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών κοριτσιών και κάνει το ντεμπούτο του στο χώρο.

Επίσης την ίδια μέρα και την ίδια ώρα ο υποψήφιος Δήμαρχος Δοξάτου, Δημήτρης Θεοφανίδης, παρουσίασε στο Δημοτικό Κήπο Δοξάτου. τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης του με την επωνυμία «Δημοτική Ανανέωση».

Το χρίσμα έδωσε επίσης η ΝΔ στον Βασίλη Φατράλη για το δήμο Προσοτσάνης, αφήνοντας απ΄ έξω τον Θ.Αθανασιάδη ο οποίος αν και φιλοδοξεί να ηγηθεί του δήμου μετατρέποντας τον σε πρώτο δήμο της περιφέρειας, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα γι΄ αυτόν.

Μετά την «εκλογική μάχη» η οποία τώρα ξεκινά, να περάσουμε στη «μάχη με τις φλόγες» που έδωσαν περίπου 50 άνδρες της πυροσβεστικής για περισσότερες από 13 ώρες, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ Ψιλής Ράχης και Μαυροκορδάτου στο δήμο Νικηφόρου, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

15 υδροφόρα οχήματα, 4 αεροπλάνα και 1ελικόπτερο, υπό την καθοδήγηση του διοικητή της Πυροσβεστικής και το άγρυπνο βλέμμα του δημάρχου, κατάφεραν τελικά τα ξημερώματα της Δευτέρας να κατασβέσουν την φωτιά η οποία και κατέκαψε περισσότερα από 800 στρ. δασικής έκτασης χωρίς ευτυχώς να προκληθούν ζημιές σε σταβλικές εγκαταστάσεις, αλλά και σε σπίτια των γειτονικών χωριών.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά που ξεσπά στην περιοχή του δήμου Νικηφόρου. Στην πρώτη περίπτωση πριν από 3 χρόνια είχε γίνει λόγος για εμπρησμό, θα δούμε τι θα δείξουν τα νέα αποτελέσματα της έρευνας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ