Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


3 σχόλια

Έξι από τα 13 μέλη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ στηρίζουν την υποψηφιότητα Σούτου για τον Δήμο Δράμας ενώ 4 στελέχη την υποψηφιότητα Χαρακίδη.
Αυτά κάνουν οι 6 και στεναχωρούν τον Παππού. Δυσκολεύουν την ζωή του παιδιού του και ένα παιδικό όνειρο που είχε, να πάρει τον Δήμο Δράμας, φαίνεται δύσκολο να το πραγματοποιήσει.

Και κάνει τα πάντα... Γραφεία, ανακοινώσεις, καταγγελίες, μηνύσεις... όλα για την επίτευξη του στόχου.
Όμως «λείπει κάτι» από το όλο εγχείρημα.

Είναι αυτό που συχνά σχολιάζουμε μέσα από αυτήν την στήλη. Η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί ευρύτερη κουλτούρα, πλατιά μόρφωση, βαθιά γνώση και πάθος για αυτό που κάνεις.
Αν δεν έχεις όλα αυτά τα στοιχεία είναι δύσκολο να πετύχεις.
Και κάτι ακόμη...
Ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια. Γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Δεν πέφτει σε παγίδες. Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν όσοι «πράσινοι» στηρίζουν επιλογές διάσπασης του χώρου.

Ο άνθρωπος δεν παίζεται... Αναφέρομαι στον υποψήφιο Δήμαρχο Δράμας κ. Κώστα Ευμοιρίδη που μετά από 12 χρόνια θητείας που έφεραν ανάπτυξη και πρόοδο, αποφάσισε να συνεχίσει με μια 4ετία έργων και παρεμβάσεων στον Δήμο Δράμας.

Τελευταία μάλιστα μας πρότεινε και την Χάρτα δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των Δημοτών και κατοίκων του Δήμου Δράμας όπως και τις αρχές διοίκησης.
Προτείνει μάλιστα να μειωθούν τα έξοδα παράστασης Δημάρχου, Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων κλπ.
Δάσκαλε που δίδασκες...
Και επί 12 χρόνια για ποιο λόγο έπαιρνες ολόκληρη την αποζημίωσή σου;
Για ποιον λόγο δεν έκανες το ίδιο με την Νανά Μούσχουρη, που πήγε στον Πρόεδρο της Βουλής και δεν αποδέχθηκε να της καταβληθεί η βουλευτική σύνταξη;
Εύκολα τα μεγάλα λόγια... Είναι σαν τις φούσκες.
Όμως στην πράξη κρινόμαστε όλοι. Και οι περικοπές είναι καλό να μην ανακοινώνονται αλλά να γίνονται στην πράξη.

Και κάτι ακόμη...
Ωραίες οι χάρτες, τα γήπεδα και τα αναπτυξιακά προγράμματα. Όμως ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο.
Ας σταματήσουν ορισμένοι την συρραφή μέσω internet προγραμμάτων και δράσεων.
Και ας σταματήσουν τις πομπώδεις εκφράσεις και τις γενικόλογες τοποθετήσεις.

Και να μην ξεχνούν... Στον μάταιο αυτό κόσμο, όλοι μας κρινόμαστε...

Τέλος, μια φιλική συμβουλή στον Κώστα Ευμοιρίδη... Να είστε πιο χαμογελαστός όταν ανακοινώνετε ονόματα υποψηφίων.
Σας βλέπω τελευταία προβληματισμένο και σκεπτικό. Είναι το αίσθημα του φόβου και ανασφάλειας; Είναι οι δυσκολίες του εγχειρήματος;
ότι και να συμβαίνει απ' όλα αυτά, μια εικόνα είναι σαν χίλιες λέξεις. Και η εικόνα μας προς τα έξω δείχνει και την ψυχολογική μας κατάσταση.

Είχαμε και την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν στις εξετάσεις.
Να εκφράσουμε όμως τον έντονο προβληματισμό μας για τις πολύ χαμηλές βάσεις ορισμένων τμημάτων.
Δεν είναι δυνατόν να μπαίνεις στα ΤΕΙ με βαθμούς γραπτών 0,9-1,5-3-4...
Είναι απαράδεκτο για την εισαγωγή σου στα ΑΕΙ να επαρκεί βαθμός γραπτών εξετάσεων 5-6 ή 7.

Αυτό είναι υποβάθμιση. Ξευτελίζει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι μαθητές που περνούν στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ πρέπει να μπαίνουν σε μια διαδικασία επιλογής. Η λογική «περάστε όλοι» ανεξάρτητα από το αν έγραψες, με βρίσκει αντίθετο.

Λέγαμε να καταργηθεί η βάση του 10, για να μην κλείσουν πολλές σχολές. Μην φτάσουμε όμως στο σημείο να περνούν αυτοί που δίνουν άδεια κόλλα και γράφουν μόνο το όνομά τους!!!

Και κάτι ακόμη...
Θα πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων. Η Παιδεία πρέπει να συμβαδίζει με τις κοινωνικές συνθήκες.
Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουν να λειτουργούν τμήματα με ανύπαρκτη προοπτική.
Όταν κάποιο τμήμα δεν προσφέρει καμία προοπτική πρέπει να κλείνει.
Μόνο έτσι θα αναβαθμιστεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 


Σχόλια (3)

Σουτάρω... - Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 στις 22:54
Μόνο φόβο και ρίγος προκαλούν τα ονόματα υποψηφίων-πρώην μεγαλοστελεχών του κ.Τερζή στο νέο ψηφοδέλτιο νίκης του κ.Σούτου… Τα διακεκριμένα στελέχη ευελπιστούν να Σουτάρουν ….καλύτερα και από το 2006 όσον αφορά τους σταυρούς προτίμησης…. Συγκεκριμένα……ψήφοι: συνολικοί (σε παρένθεση μόνο για Δ.Δ Δράμας)….. Γεώργιος Ανάογλου:119(41), Ζαζόπουλος Νικόλαος: 366(176), Καλαϊτζής Γεώργιος: 214(136), Μελιάδης Κωστής: 173(142), Ελένη Προδρόμου: 214(155), Τσαουσίδης Αναστάσιος: 121(90), Χαρπαντίδου Ευγενία :366(243)…….. Η μεγαλειώδης συσπείρωση των ψηφοφόρων που πέτυχαν ΚΑΙ ΟΙ 7 το 2006 ξεπέρασε ...σε συνολικούς ψήφους, αυτούς π.χ. του Μαμσάκου!!!!!!!!!!!! Η ΚΊΝΗΣΗ ματ του κ.Τερζή να τους εναποθέσει στις αγκάλες του κ.Σούτου γέμισε με ΦΟΒΟ και τρόμο τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους….. άμα ξέρεις από πολιτικό παιχνίδι και θέλεις να κάνεις την ανατροπή…ξέρεις και να διαλέγεις ΝΕΑ πρόσωπα …με λαϊκό έρισμα...που θα μαζέψουν την δραμινή κοινωνία πάνω τους... Πάρα ταύτα,καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους ….. ΥΓ1. με αυτούς ρε Σάκη (ΗΧΩ) …..?????? ΥΓ2. το site ήτανε "βαρύ" και άνοιγε δύσκολα. λύθηκε από ότι βλέπω...καλή συνέχεια...

ανωνυμος - Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 στις 01:59
για τις συμβασεισ που ανανεωθηκαν στο υδραμα και την ατλαντιδα δεν γραφετε τιποτα δεν γραφετε γιατι και εσεις ετσι κινειστε

ΠΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ - Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010 στις 01:23
Ο ΕΥΜΟΙΡΙΔΗΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕΗ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΙΣ ΑΚΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΗΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΣΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ...ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΤΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 50000 ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ 150 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΛΕΟΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ