Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Ιωάννης Δάντζερας

Ιατρός Χειρουργός Ουρολόγος-Υποψ. Δημ. Σύμβ. παρ. «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»

3 σχόλια

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Ιατρό Χειρουργό Ουρολόγο και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παρ. «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» Ιωάννη Δάντζερα.
Χαρακτηρίζει την ενασχόληση με τα κοινά ως διάθεση προσφοράς και υπογραμμίζει ότι η παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» έχει όραμα, στρατηγική και συγκεκριμένες προγραμματικές επιδιώξεις για το μέλλον της Δράμας.
Κρίνει το έργο της Δημοτικής Αρχής θετικό και δηλώνει ιδιαίτερα αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Τέλος, καλεί όλους τους Δραμινούς να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο για το μέλλον της πόλης, με κατάθεση ιδεών και προτάσεων.

-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική Αυτοδιοίκηση;
-Ως πολίτης της Δράμας πάντα ενδιαφερόμουν και παρακολουθούσα τα καθημερινά δρώμενα της κοινωνίας της πόλης μας. Όντας μάλιστα τοπικιστής το ενδιαφέρον αυτό ήταν πάντοτε μεγάλο.
Για κάθε άνθρωπο η απόφαση να ασχοληθεί με τα κοινά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με την προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική του ζωή. Όταν έρθει ισορροπία και καταξίωση στα παραπάνω και αισθάνεσαι έτοιμος για να υπηρετήσεις το κοινωνικό σύνολο τότε αποφασίζεις να κάνεις το «επόμενο βήμα» στην τοπική αυτοδιοίκηση.

-Για ποιο λόγο επιλέξατε να είστε υποψήφιος με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» και το Θωμά Μαργαρίτη;
-Θα μπορούσα να αναφέρω αρκετούς λόγους θα σταθώ όμως στους δύο κατά τη γνώμη μου σημαντικότερους. Πρώτων πιστεύω πως η παράταξη αυτή είναι η πιο σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση για να δώσει λύση στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας που πλέον καθίστανται ως τα σημαντικότερα. Η «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» με τη φιλοσοφία που περνά ο Θωμάς Μαργαρίτης εστιάζει το ενδιαφέρον και τη προσπάθεια της στο να βοηθήσει το δραμινό πολίτη στην καθημερινότητα του, πράγμα με το οποίο συντάσσομαι απόλυτα ως φιλοσοφία και προτεραιότητα. Δεύτερον, η επιμονή του Δημάρχου μας προς το πρόσωπό μου και η πεποίθησή του ότι μπορώ να βοηθήσω την προσπάθειά του στον αγώνα για καλύτερη Δράμα. Το «φλερτ» και η πρόταση να ασχοληθώ με τα κοινά υπήρξε από την προηγούμενη τετραετία αλλά για μένα τότε δεν ήταν ο κατάλληλος χρόνος.

-Τι είναι για εσάς η ενασχόληση με τα κοινά; Είναι διάθεση προσφοράς ή έχετε και άλλους στόχους;
-Σίγουρα και πάνω από όλα είναι διάθεση προσφοράς. Η φράση «ενασχόληση με τα κοινά» είναι αυτονόητο ότι προϋποθέτει διάθεση προσφοράς από εκείνον που θέλει να ασχοληθεί. Από τη διάθεση να προσφέρουμε, γεννιούνται οι στόχοι που έχουν να κάνουν με το κοινό συμφέρον. Άλλωστε και το επάγγελμά μου είναι λειτούργημα προσφοράς υγείας. Προσωπικά πάντως πιστεύω πως η κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση αποτελούν τις βάσεις για ανιδιοτελή και υγιή προσφορά.

-Πως κρίνετε το έργο της δημοτικής αρχής;
-Το έργο της παρούσας Δημοτικής αρχής το κρίνω ως θετικό. Για το λόγο αυτό εξάλλου αποφάσισα να συμμετάσχω σε ένα ήδη πετυχημένο και δοκιμασμένο σχήμα αστικής διακυβέρνησης. Ιδιαίτερα θετικές κρίνω τις πολεοδομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, καθώς επίσης και τη χρηστή οικονομική διαχείριση και διαφάνεια. Πάνω από όλα όμως θεωρώ ότι ουδείς μπορεί να αρνηθεί τις επιτυχίες της δημοτικής αρχής για την προβολή της Πόλης μας, για τη δημιουργία και ανάδειξη συγκριτικών τουριστικών πλεονεκτημάτων και για τη βελτίωση της εικόνας της Δράμας ως προορισμού επισκεπτών. Αυτή ακριβώς η ενίσχυση της εξωστρέφειας της Δράμας στηρίζει τη συνολική στρατηγική για τη δημιουργία μιας πόλης με διακριτή ταυτότητα, αναπτυξιακό δυναμισμό και ποιότητα ζωής.

-Τι θα θέλατε να αλλάξει κυρίως στην πόλη μας;
-Οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί που συνεχώς μετεξελίσσονται. Συνεπώς, η πρόκληση για την αστική πολιτική και διακυβέρνηση είναι μεγάλη και η απαίτηση για παρεμβάσεις συνεχής. Η πόλη της Δράμας κατά τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί το σοκ μιας μεγάλης οικονομικής αναδιάρθρωσης, μια ραγδαία οικιστική και δημογραφική ανάπτυξη και μια επέκταση των χωρικών της ορίων με τη συμπερίληψη νέων οικιστικών συνόλων. Όλα αυτά σώρευσαν στην πόλη σημαντικά προβλήματα, η λύση των οποίων εν μέρει εξαρτάται από την τοπική πολιτική. Για τη δημιουργία μιας σύγχρονης, δυναμικής, εξωστρεφούς πόλης θα ήθελα να αλλάξουν κάποια πράγματα. Ειδικότερα, θα ήθελα να συμβάλω, στην περαιτέρω βελτίωση της κοινωνικής μέριμνας και των υπηρεσιών υγείας, στην προσέλκυση και ενίσχυση παραγωγικών δραστηριοτήτων, στην περαιτέρω ανάδειξη του πολιτισμού και του αθλητισμού ως στοιχείων της εικόνας της πόλης. Επίσης, μεγάλη θα πρέπει να είναι η προσπάθειά μας, στο μέτρο του δυνατού, να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τοπική κοινωνία και οικονομία, προ πάντων σε ειδικές ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι νέοι, οι μακροχρόνια άνεργοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ηλικιωμένοι, κ.α., καθώς και στις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους αγρότες και στο εμπόριο. Αυτά όλα δύνανται να επιτευχθούν με μια Δημοτική Αρχή, η οποία θα λάβει μια ισχυρή λαϊκή εντολή, θα χαρακτηρίζεται από όραμα και θα πλαισιώνεται από ικανά άτομα, με όρεξη για ανιδιοτελή προσφορά. Είμαι πεπεισμένος ότι η παράταξή μας είναι σε θέση να δημιουργήσει τη Δράμα του μέλλοντος, βασιζόμενη στο μέχρι σήμερα έργο της και στις εμπειρίες που συσσώρευσε.

-Ποιοι είναι οι τομείς που θα θέλατε να ασχοληθείτε αν εκλεγείτε Δημοτικός σύμβουλος;
-Θα βοηθήσω όπου μου ζητηθεί. Βέβαια λόγω του επαγγέλματος και της ενασχόλησης μου στο παρελθόν με τον αθλητισμό, οι τομείς Υγείας και Αθλητισμού- Πολιτισμού θα με ενδιέφεραν.

-Σας προβληματίζουν οι πολλές υποψηφιότητες στο Δήμο Δράμας;
-Ειλικρινά σας μιλάω καθόλου. Απεναντίας μάλιστα οι πολλές υποψηφιότητες δηλώνουν το ενδιαφέρον πολλών ανθρώπων να ασχοληθούν με τα κοινά. Είναι ευχάριστο να θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο μας αρκετοί άνθρωποι εξάλλου είναι και έκφραση Δημοκρατίας.

-Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης;
-Βεβαίως. ‘Όπως είπα προηγουμένως πιστεύω στην παράταξη μας και το Δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη. Η «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» είναι παράταξη με παρόν, με έργο πίσω της, με εμπειρία, με σημαντική ανανέωση προσώπων και με εκπροσώπηση μέσου των υποψηφίων της όλου του κοινωνικού και επαγγελματικού φάσματος. Έχει όραμα, στρατηγική, και συγκεκριμένες προγραμματικές επιδιώξεις για το μέλλον της Δράμας. Διαθέτει δηλαδή όλα τα όπλα για να νικήσει σε αυτή την εκλογική μάχη.

-Οι στόχοι σας από εδώ και εμπρός;
-Ο άμεσος στόχος είναι ένας καλός αγώνας με θεμιτά μέσα για να μπορέσω να βοηθήσω στη νίκη της παράταξης και ταυτόχρονα να εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος. Αν αυτό επιτευχθεί δημιουργούνται νέοι στόχοι που θα σχετίζονται άμεσα με τα όποια προβλήματα προκύψουν και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως νέα Δημοτική Αρχή. Θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν καταφέρω να βοηθήσω στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής μας ζωής και της εικόνας της πόλης που όλοι αγαπάμε.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Μιας και στόχος της παρούσας συνέντευξης είναι η επιθυμία μου να γνωστοποιήσω την υποψηφιότητά μου στους συμπολίτες μας και να καταθέσω δημόσια ορισμένες από τις θέσεις και απόψεις μου, θα ήθελα, κλείνοντας, να καλέσω τους Δραμινούς να συμμετάσχουν ενεργώς στο διάλογο για το μέλλον της Πόλης μας, να καταθέσουν τις ιδέες και προτάσεις τους, να ασκήσουν την εποικοδομητική κριτική τους και εν συνεχεία να κάνουν τις όποιες επιλογές τους. Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές είναι μια γιορτή της δημοκρατίας, μια ευκαιρία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος. Στις συζητήσεις και επαφές που θα έχω με τους πολίτες της Πόλης μας, θα είμαι απολύτως ανοικτός και δεκτικός σε νέες ιδέες και προτάσεις από τον κάθε Δραμινό και κάθε Δραμινή, χωρίς έπαρση, αλαζονεία ή πολιτικαντισμό. Παράλληλα, θα καταθέσω στο διάλογο με τους πολίτες το Πρόγραμμά μας όπως και τις προσωπικές μου θέσεις και απόψεις για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα της Πόλης μας. Ζητώ την εμπιστοσύνη των Δραμινών όχι για την προσωπική μου ματαιοδοξία ή την επαγγελματική μου ανέλιξη, παρά μόνο γιατί διακατέχομαι από διάθεση προσωπικής συνεισφοράς για τη δημιουργία μιας Δράμας που θα μας κάνει περήφανους και θα εξασφαλίζει συνθήκες εργασίας και ποιοτικής διαβίωσης στα παιδιά μας.

 


Σχόλια (3)

ΑΝΔΡΕας - Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 13:23
ΕΞΑΙΡΕΤΙκΟσ ΚΑι με εΥΡΥΤΕΡΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

πάνος - Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 00:32
θαυμάσια συνέντευξη από ένα επιστήμονα με γνώσεις και άποψη

ανώνυμος - Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 00:16
εξαιρετικός με θέσεις και άποψη ο γιατρός από τις αξιολογες υποψηφιότητες του θωμά

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ