Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Γιώργος Μήτρου

2 σχόλια

Γραμματέας ΝΕ Δράμας ΚΚΕ-Υποψ. Δήμαρχος Δράμας

-Τι πρεσβεύει η Δημοτική Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» της οποίας ηγείστε;
-Όπως περιγράφεται και από τον τίτλο της έιναι μία κίνηση η οποία θέλει να συπειρώσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα μισθωτών, αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών που χτυπιούνται από τις αντιλαϊκές πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και παράλληλα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτά τα στρώματα να εκφραστούν πιο δυναμικά στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

-Προσωπικά πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αποτελεί συνέχεια μιας διαρκούς δράσης και παρέμβασης στα πράγματα της πόλης μας, είτε στα καθαρά αυτοδιοικητικά είτε στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στον τόπο μας.
Για μας οι εκλογές αυτές έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα και το γεγονός ότι είμαι Γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ στον Νομό, θέλει να σηματοδοτήσει τον χαρακτήρα και την κρισιμότητα αυτών των εκλογών.

-Δεν συμφωνείτε δηλαδή με όσους θεωρούν τις εκλογές της αυτοδιοίκησης μη πολιτικές...
-Φυσικά και δεν συμφωνώ. Ιδιαίτερα την περίοδο αυτή που χτυπιούνται στο σύνολό τους τα λαϊκά δικαιώματα και παράλληλα με τον «Καλλικράτη» η Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται σε τοπική διοίκηση ως ένας ακόμη μηχανισμός του κράτους που δημιουργεί από την μία προϋποθέσεις για την κερδοφορία του μεγάλου Κεφαλαίου και από την άλλη οδηγεί τους δημότες να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

-Το κόμμα σας έχει εκφραστεί κατά του μνημονίου. Οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης πρέπει να αποτελέσουν πεδίο αντιπαράθεσης σχετικά με το μνημόνιο;
-Από τις ίδιες τις εξελίξεις το μνημόνιο και τα μέτρα τα οποία φέρνει σε βάρος του λαού μας, μπαίνει στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης. Παράλληλα εμείς επιδιώκουμε να καταδείξουμε ότι πίσω από το μνημόνιο βρίσκονται οι πολιτικές που ασκήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και βέβαια η πλουτοκρατία που κέρδισε από την προηγούμενη ανάπτυξη και τώρα θέλει να κοινωνικοποιήσει την κρίση.
Οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι Δήμαρχοι που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Δράμα, είναι αυτοί που ενώ στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, δεν θέλουν να πάρουν θέση για το μνημόνιο για ευνόητους λόγους.
Εμείς είμαστε καθαροί και ξάστεροι. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

-Πότε θα ανακοινώσετε το ψηφοδέλτιό σας;
-Έχουμε συμπληρώσει τον βασικό κορμό του ψηφοδελτίου που αποτελείται βεβαίως από κομμουνιστές αλλά παράλληλα συμμετέχουν άνθρωποι του μόχθου που βρεθήκαμε σε κοινούς αγώνες ιδιαίτερα αυτό το διάστημα.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που στις εκλογές του 2009 ψήφισαν αυτά τα δύο κόμματα. Σε αυτές τις εκλογές να κάνουν το άλμα και να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η ψήφος τους δεν θα πάει χαμένη και δεν θα αποτελεί άλλοθι για την συνέχιση αυτών των αντιλαϊκών και άδικων πολιτικών.»

 


Σχόλια (2)

ΑΖ - Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 13:22
ψηφος στο κκε εναντια στο μνημονιο της φτωχειας και της δυστυχιας

ανώνυμος - Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 στις 00:31
εξαιρετικ'ος ο μήτρου σεμνός καισ οβαρός

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ