Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


4 σχόλια

Μετακινήσεις, αναβαθμίσεις, υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και μπόλικοι υφυπουργοί στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Οι 37 έγιναν 48 και φυσικά οι περισσότεροι προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι λόγοι οδήγησαν τον Πρωθυπουργό να αυξήσει τον αριθμό των μελών της κυβέρνησής του.
Ο ίδιος κατήγγειλε τον Καραμανλή όταν ανακοίνωσε την κυβέρνησή του για τον αριθμό των μελών της.
Πίστευε τότε στα μικρά και ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα. Στην πράξη κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

Επιτυχία για τον Χρήστο Αηδόνη ότι ανέλαβε καθήκοντα Υφυπουργού Υγείας, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού.
Είναι τιμητικό που ο δραμινός βουλευτής επιλέχθηκε από τον Πρωθυπουργό να συμμετέχει στο πολυμελές κυβερνητικό σχήμα. Το κακό φυσικά είναι ότι «λεφτά δεν υπάρχουν».
Καλές οι θέσεις, όμως χρειάζεται και χρήμα.

Το άλλο περίεργο είναι η ώρα της ανακοίνωσης. Καλά, ξημερώματα ανακοίνωσαν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης; Η κίνηση αυτή έκανε τον ανασχηματισμό. Ήταν τεράστιο λάθος.

Πάμε τώρα στα δημοτικά όπου σιγά-σιγά ανεβαίνουν οι τόνοι. Οι συνδυασμοί παρουσιάζουν τους υποψηφίους τους, ενώ σε αρκετούς Δήμους δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πόσοι θα είναι δηλαδή οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.
Στον Δήμο Νικηφόρου, δεδομένη θεωρείται η κάθοδος του Φιλ. Καλοσίδη, του Νίκου Καγιάογλου και της Αλίκης Σωτηριάδου.
«Κλειδί» των εξελίξεων ο Βασίλης Μακρής. Η στάση του θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος ή θα συνεργαστεί με κάποιον άλλον συνδυασμό;

Στο Δοξάτο οι πληροφορίες φέρουν κοντά σε συμφωνία τον Φώτη Καλογήρου και τον Χρήστο Γεωργιτσόπουλο.
Ο Τάκης Θεοφανίδης ανακοίνωσε την κάθοδό του στις εκλογές.
Ο Δήμαρχο Τάσος Χατζηλαζάρου θα καταλήξει, όπως όλα δείχνουν, σε συμφωνία για συνεργασία με την αντιπολίτευση στο Καλαμπάκι.
Όσο για την Προσοτσάνη, δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες του Αγγελου Λύσσελη, Βασίλη Φατράλη, Θόδωρου Αθανασιάδη.
Το ΚΚΕ θα κατέβει στον Δήμο με την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ιωαννίδη.

Φυσικά στις Δημοτικές Εκλογές εμφανίζονται και οι υποψήφιοι που λες και προήλθαν από παρθενογένεση, απαξιώνουν κόμματα και πολιτικό σύστημα και δηλώνουν ελεύθεροι και ωραίοι.
Αντιλαμβάνονται άραγε τις ευθύνες τους για την παρακμή που οδήγησαν τον τόπο;
Αντιλαμβάνονται ότι ο τόπος δεν μπορεί να συνεχίσει την πορεία του με παλαιοκομματικές νοοτροπίες, υποτέλεια, ηττοπάθεια και συγκεντρωτισμό;

Έχουν φτάσει στο σημείο να καταγγέλλουν τις πολιτικές που εφαρμόσθηκαν και οδήγησαν την Δράμα και την Καβάλα στο περιθώριο.
Και αναρωτιέμαι... Καλά, όταν έχεις 45 χρόνια παρουσίας στα κοινά και έχεις υπηρετήσει τον τόπο από διάφορες θέσεις, είναι δυνατόν να λες ότι η Δράμα και η Καβάλα πλήρωσαν το τίμημα της ανάπτυξης της Θράκης;
Και εσύ τι έκανες; Παρακολούθησες τα γεγονότα ή τα ανέλυες; Γιατί τα ψήφιζες στην βουλή; Και για ποιους λόγους αν διαφωνούσες, δεν ανέδειξες την διαφωνία σου;

Η κριτική, η θεωρία και οι αναλύσεις είναι θετικές για το πολιτικό σύστημα. Όμως όλοι κρίνονται. Και ιδιαίτερα όσοι υπηρετούν τα κοινά από διάφορες θέσεις και επί αρκετές δεκαετίες.

Ευκαιρία είναι πάντως να υπογραμμίσω ότι απόψεις όπως αυτή του Δημάρχου Ξάνθης κ. Στυλιανίδη, σχετικά με τα κίνητρα της Θράκης, είναι επιεικώς απαράδεκτες.
Οι Περιφερειακές Εκλογές πλησιάζουν. Αν οι γείτονες της Θράκης συνεχίσουν να θεωρούν ότι η προνομιακή μεταχείρισή τους είναι η ενδεδειγμένη λύση για την Περιφέρεια, να μας το πουν.
Πάντως τόσο ο κ. Παυλίδης, όσο και ο κ. Γιαννακίδης, θα ερωτηθούν και θα πρέπει να δεσμευτούν για τον τρόπο που θα διοικήσουν την Περιφέρεια (όποιος από τους δύο εκλεγεί).
Αν θέλουν να λειτουργούν ως εκπρόσωποι της Θράκης, το μήνυμα θα το πάρουν στην κάλπη.

Η ΝΟΔΕ ΝΔ συγχαίρει τον Χρήστο Αηδόνη!!!
Σίγουρα είναι πολύ θετικό που έβγαλε ανακοίνωση συγχαρητηρίων για τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού. Ως Δραμινοί όλοι (ή σχεδόν όλοι) χαρήκαμε...
Υπάρχουν όμως και κάποιοι που διάβασαν την ανακοίνωση και άρχισαν νταβανοθεραπεία γιατί δεν πίστευαν στα μάτια τους.

«Μα είναι δυνατόν η ΝΔ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για το μέγεθός της και να την χαρακτηρίζει ως κυβέρνηση του μνημονίου και οι δικοί μας να βγάζουν ανακοινώσεις; Δημόσιες σχέσεις κάνουν;», αναρωτήθηκε νεοδημοκράτης αλλά απάντηση δεν πήρε.

Είναι παρ' όλα αυτά δείγμα πολιτικού πολιτισμού η συγχαρητήρια επιστολή. Τώρα αν κάποιοι το θεωρούν υπερβολικό και βιαστική ενέργεια, ας κάνουν λίγο υπομονή. Στην πράξη θα φανεί αν οι ευχές έπιασαν.

Τι θα γίνει με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού; Τράβηξε πολλά το στολίδι της Δράμας. Από τις υψηλές προσδοκίες, στην στασιμότητα, στην παρακμή και στην απαξίωση.
Η Αναπτυξιακή Φαλακρού αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τα δυσβάστακτα οικονομικά χρέη. Σίγουρα όλοι θέλουν να πέσει άπλετο φως στο μεγάλο αυτό ζήτημα.
Πώς από τον σχεδιασμό για την λειτουργία του καλύτερου Χιονοδρομικού των Βαλκανίων φτάσαμε στην εγκατάλειψη και την διάλυση.

Επίσης θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε και το κόστος λειτουργίας του Χιονοδρομικού την τελευταία δεκαετία. Πόσο μας κόστισε το πείραμα που απέτυχε;

Αυτά με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση προωθεί την παραχώρηση σε ιδιώτες του Καϊμακτσαλάν... Το δικό μας ΧΚΦ αγνοείται... Το ξέχασαν όλοι...

 


Σχόλια (4)

πέρησ - Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 14:26
ο ευμοιρίδης ψήφισε τα κίνητρα της θράκης και μετά απο 20 χρόνια μετάνοιωσε αχ αυτά τα γεράματα

ΝΑΚΟΣ - Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 14:17
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΖΟΚΙΝ ΤΟΝ ΑΗΔΟΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΑΙΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΜΟΣΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΥΧΤΑ

Α.Σ - Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 14:16
πάει το φαλακρό κάηκε και ο ευμοιρίδης δεν λέει κουβέντα να μπουν ορκωτοί λογιστές στην ΑΝΦΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ

ΠΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ - Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:28
ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΓΕΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΛΗ Η ΔΡΑΜΑ?Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΤΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΜΦΑΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΥΘΗΝΗ ΕΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΕ ΓΜΩΜΟΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΕΙΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΤΩΝ ΔΡΑΜΙΝΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ...

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ