Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

Αχ πως το είπε... Θα ανατρέψει το κατεστημένο. Ο άνθρωπος έχει χάσει το μέτρο. Αντί να ασχοληθεί με τα προσωπικά του προβλήματα, θέλει να λύσει τα προβλήματα της πόλης. Δεν πάμε καθόλου καλά.

Μια πρόταση προς τους υποψηφίους Δημάρχους... Να δώσουν στη δημοσιότητα την φορολογική τους δήλωση και φυσικά όσοι είναι ιδιοκτήτες ή μέτοχοι εταιριών τους ισολογισμούς των εταιριών τους.
Μιας και όλοι διεκδικούν την δημαρχία και καταθέτουν σειρά προτάσεων θα είναι χρήσιμο για την κοινωνία να μάθει την οικονομική τους κατάσταση.
Να μάθουν αν έχουν πόρους, από που ζουν και σε τελική ανάλυση αν χρωστάνε και πόσα. Γιατί αν χρωστάνε πολλά, τότε σε αυτήν την εκλογική διαδικασία δεν ισχύει το «οι ωραίοι έχουν (πολλά) χρέη».

Αρχισαν πάλι τα όργανα με τους λιγνίτες.
Εκεί που είχαμε ξενοιάσει, ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ο κόσμος του επενδυτή» έφερε στην επιφάνεια το θέμα της εκμετάλλευσης των λιγνιτών στις περιοχές Ελασσόνας, Δράμας και Φλώρινας.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια... Εδώ και μια 20ετία το θέμα των λιγνιτών επανέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τελευταία το θέμα συνδέθηκε με την υπογραφή του περίφημου μνημονίου και τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση της ενέργειας.
Το κοίτασμα των λιγνιτών είναι «φιλέτο» για όσους ονειρεύονται μπίζνες στην περιοχή.

Είναι πολύ ουσιαστική η ερώτηση που κατέθεσε η Δραμινή βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου για το μεγάλο αυτό θέμα.
Ζητά να ενημερωθεί για το αν υπάρχουν νέες υποχρεώσεις μετά το μνημόνιο και ποια η πολιτική του Υπουργείου με τα νέα δεδομένα.

Και για όσους εθελοτυφλούν είναι καλό να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα μετά την υπογραφή του μνημονίου είναι υπό επιτήρηση.
Και αυτό φαίνεται. Η οικονομική πολιτική είναι φανερό ότι σχεδιάζεται κατόπιν εντολών. Και φυσικά ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ έβαλαν στον μάτι και τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Και ξερογλείφονται για να τις ελέγξουν.

Ασχετο: Οι ρυθμίσεις αφορούν και τους εμπόρους;
Ένα πουλάκι μου είπε ότι άρχισαν τα βαφτίσια και κάποιοι έγιναν βιοτέχνες.

Η κυρία φάτσα-κάρτα. Πρώτο τραπέζι πίστα. Το τι τον έσερνε πριν 4 χρόνια δεν λέγεται, δεν γράφεται. Φαίνεται όμως πως ήταν εύκολος ο τρόπος για να αλλάξει γνώμη.
Το ωραίο είναι ότι κατεβαίνει υποψήφια. Και κάποιοι της ετοιμάζουν μεγάλη πλάκα. Θα βγάλουν το τι έλεγε για τον εκλεκτό της τότε... πριν την ρύθμιση.

Μεγάλη υπόθεση οι ρυθμίσεις. Μόνο που δεν μπορούν να κάνουν και θαύματα. Είναι δεδομένο ότι αν σε πάρει η κάτω βόλτα, δεν σώζεσαι. Απλά καταρρέεις.

Συγχαρητήρια στον Χρήστο Αηδόνη που ανέλαβε Υφυπουργός Υγείας-Διατροφής και Αθλησης.
Ότι θα φτάσουμε στο σημείο τα Νοσοκομεία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και ο Αθλητισμός να είναι στο ίδιο Υπουργείο δεν το περίμενα.

Περιμένουμε να δούμε τις αρμοδιότητες. Δεν είναι φυσικά και η καλύτερη περίοδος για την κυβέρνηση.
Η κρίση είναι πρωτοφανής, η χώρα είναι στο χείλος του γκρεμού και ο κίνδυνος για τα χειρότερα είναι ορατός. Δύσκολα τα πράγματα.

Το νέο Υπουργικό σχήμα είναι τεράστιο. 48 Υπουργοί σε μια περίοδο που όλοι ζητούν περικοπές. Για να δούμε τι θα δούμε το επόμενο διάστημα.

Παρ' όλα αυτά καλή επιτυχία και πιστεύουμε ότι άμεσα θα δρομολογήσει λύσεις σε μια σειρά από εκκρεμή ζητήματα.

Τι θα γίνει με τις Φυλακές Νικηφόρου; Το έργο δυστυχώς έγινε «γιοφύρι της Αρτας». Είναι κατάντια να μην ολοκληρώνεται. Αντίστοιχα σωφρονιστικά καταστήματα που ξεκίνησαν την ίδια περίοδο ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν.
Αρα πρέπει άμεσα να δοθούν τα υπόλοιπα χρήματα και να γίνουν. Δεν πάει άλλο.

Ευκαιρία είναι ο Υφυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλίες στο μέτρο των δυνατοτήτων του.

Δεν πρέπει να έχει πάντως παράπονο. Από συγχαρητήρια χόρτασε. Όλοι ανεξαιρέτως του ευχήθηκαν καλή επιτυχία. Εμείς απλά του ευχόμαστε καλό κουράγιο.

 


Σχόλια (2)

ανώνυμος - Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 14:23
ποια είναι η κυρία που εβριζε και τώρα στηρίζει?θέλουμε ονωματεπώνυμο

Α.π - Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010 στις 14:22
ΠΟΣΑ χρωστάει ο εξυγιαντήσ που χρωστάει ολες τισ τραπεζεσ και μαζευει τα μαγαζιά του κοσμάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ