Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


2 σχόλια

Όλα τα είχαμε δει... Ο μεγαλοπαράγοντας μας έλειπε.
Που παραδίδει μάλιστα και μαθήματα πολιτικής. Γράφει και διάφορες αναλύσεις-εκθέσεις ιδεών όπου καταγράφει την άποψή του για τις δημοτικές εκλογές.

Μα αυτά που ακούω θα αρχίσω νταβανοθεραπεία.
Μα είναι δυνατόν κάποιοι να συνεχίζουν να ασχολούνται με τα κοινά και να θεωρούν ότι οι απόψεις τους ενδιαφέρουν την κοινωνία;

Αντί να φύγουν εμφανίζονται στο προσκήνιο, αγνοώντας ότι «παίζουν» με τα νεύρα του κόσμου και υποβαθμίζουν την νοημοσύνη μας.

Έχουν κάνει ποτέ γκάλοπ για να δουν την άποψη της κοινωνίας για το άτομό τους;
Είπαμε να είσαι θρασύς. Όμως όλα έχουν τα όριά τους.

Κατά τα άλλα, μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο. Οι κόντρες, τα κτυπήματα κάτω από την μέση ξεκίνησαν και έχουμε ακόμη 45 ημέρες μέχρι τις εκλογές.
Θα απολαύσουμε έναν προεκλογικό αγώνα απίθανο. Και φυσικά θα ακουστούν πολλά.

Αυτό που συμβουλεύουμε σε όλους τους υποψήφιους είναι να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Να συζητήσουν στην βάση των προτάσεων, των θέσεων και των αρχών τους.
Αν αρχίσουν τα όργανα και οι άγονες αντιπαραθέσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι η τοπική κοινωνία θα τους αγνοήσει.

Ο τόπος μας έχει προβλήματα. Αυτά πρέπει να βρεθούν στον επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Και όχι τα «επικοινωνιακά» τρικ και οι κραυγές.

Η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε... Είναι το κόμμα που δημιουργήθηκε όταν στέλεχος της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» αποχώρησαν από τον Συνασπισμό. Αποφάσισαν να συνεργαστούν με την παράταξη «Πόλη+Ζωή».
Δικαίωμά τους θα μου πείτε. Όμως το κείμενο που έστειλαν στα ΜΜΕ είναι όλα τα λεφτά.
Δικαιολογούν την απόφασή τους λέγοντας ότι η δημοτική παράταξη «Πόλη+Ζωή» είναι η πλέον αξιόπιστη προοδευτική εναλλακτική λύση για τον Δήμο.

Μετά σου λένε πως έφτασε σε αυτά τα χάλια η Αριστερά. Πως χάθηκε η αξιοπιστία της.
Θέλεις να συνεργαστείς; Καν' το αλλά μην βγάζεις τέτοιες ανακοινώσεις. Προσβάλλουν την νοημοσύνη μας.

Επί ευκαιρία, η Δημοκρατική Αριστερά έχει και οικολογικές ευαισθησίες...
Για την υπόθεση με την Κλινική χωρίς άδεια έχει θέση;
Για εργοστάσια που λειτουργούν παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ποια είναι η «Προοδευτική» της θέση; Να κλείσουν ή να συνεχίσουν να λειτουργούν;

Να δούμε κάτι άλλο...
Έβλεπα την είσοδο του Καραμανλή στο Βελλίδειο και έμενα άφωνος. Θριαμβευτική είσοδος, παρατεταμένα χειροκροτήματα και ζητωκραυγές.
Η αναζωπύρωση της υπόθεσης Βατοπεδίου, η οικονομική κρίση και οι ευθύνες του Καραμανλή δεν επηρέασαν τους οπαδούς του κόμματος.

Αυτό και αν είναι από τα πολύ περίεργα που συμβαίνουν.... Ένας πολιτικός να κατηγορείται για τον τρόπου που κυβέρνησε και για την στάση του τον τελευταίο χρόνο, όπου όλοι τον ζητούν να μιλήσει και αυτούς σιωπά, και αυτά τα γεγονότα να μην επηρεάζουν τους νεοδημοκράτες.

Και ποιος έχει την ευθύνη; Ο γείτονας, οι ξένες και αόρατες δυνάμεις ή η μοίρα μας; Αυτά βλέπει ο Καραμανλής και συνεχίζει να σιωπά...

Το είδαμε και αυτό... Η Δόξα έπαιξε για το κύπελλο με την ομάδα του Τύρναβου και αποκλείστηκε.
Τον Τύρναβο τον γνωρίζαμε από το ούζο και τα τυροκομικά. Δεν ξέραμε ότι έχει ομάδα. Και όμως απέκλεισε την Δόξα.

Το ότι χρησιμοποιήθηκαν στον αγώνα μη βασικοί δεν είναι δικαιολογία. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζεις και δεν τα χάνεις. Αν είσαι σοβαρή ομάδα και θέλεις να πρωταγωνιστήσεις δεν διασύρεσαι.

Και ο αποκλεισμός από τον Τύρναβο είναι διασυρμός. Ας ευχηθούμε οι ποδοσφαιριστές μας γρήγορα να συνέλθουν.

Συντάκτης Β΄

Ήρθε, έφτασε... ψεκάζει με freshair έλεγε μία παλιά τηλεοπτική διαφήμιση. Και η ηθοποιός νοικοκυρά έπαιρνε όλη τη βρωμιά και έβαζε τάξη στο βρώμικο σπίτι.
Κάπως έτσι και ο Υφυπουργός Αηδόνης, με τον κουμπάρο του έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Ξαναέδωσαν στήριξη στον Κυριάκο Χαρακίδη.
Οι διαδικασίες, λέει ο Αηδόνης, ήταν δημοκρατικές ! Μετά από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ και τα εξαιρετικά νούμερα για τον Κυριάκο ...ήταν μονόδρομος αυτή η επιλογή.
Παραμύθια της χαλιμάς !

Ποια είναι η αλήθεια; Η επιτροπή με πρόεδρο τον Τσούρα, διενήργησε δημοσκόπηση με γνωστή εταιρεία (πριν ενώσουν τις δυνάμεις του ο Σούτος με τον Τερζή) και το αποτέλεσμά της ήταν απογοητευτικό για τον Κυριάκο. Στον δεύτερο γύρω χάνει και από τον Μαργαρίτη και από τον Ευμοιρίδη. Με αυτό το στοιχείο η εισήγηση ήταν να μην δοθεί στήριξη σε κανένα, ώστε να μην ξαναδημιουργηθούν τα μίση του 2006 και την δεύτερη εβδομάδα να είναι εφικτή η στήριξη της παράταξης που θα περάσει μπροστά.

Με την αλλαγή του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και την διάλυση της επιτροπής Τσούρα, ο Αηδόνης βρήκε πεδίο να «παίξει» το παιχνίδι του !

Ο Αηδόνης ήθελε σώνει και καλά να περάσει το δικό του και να λάβει στήριξη ο Χαρακίδης.
Ως γνωστόν η Κεφαλίδου, στην οποία είναι πολύ κοντά ο Τερζής, έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό την άποψη της τρίτης λύσης και συμφωνούσε με την επιλογή του Σούτου.
Ο Αηδόνης όμως αυτό δεν μπορούσε να το καταπιεί αυτό με τίποτα ! Για τίποτα στον κόσμο δεν έπρεπε να περάσει η άποψη της Κεφαλίδου. Δεν τον ενδιέφερε εάν αυτή η πρόταση ένωνε τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, δεν τον ενδιέφερε εάν μπορούσε να κερδίσει το δήμο, δεν τον ενδιέφερε τίποτα...

Για τον Αηδόνη ένα είναι το ζητούμενο. Να δείξει πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, ο κουμανταδόρος του ΠΑΣΟΚ στη Δράμα.

Με τον Κουμπάρο του τα κατάφερε και έδωσε στον «Συνέταιρό του» την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Φυσικά τον «Συνεταιριλίκι» αφορά την πολιτική διαδρομή και τίποτα άλλο. Ο Αηδόνης είναι πολιτικός καριέρας και δεν έχει κανένα λόγο να πάρει ποσοστά σε εταιρείες πετυχημένων επιχειρηματιών. Αυτό για να μην παρεξηγηθούμε.

Με την κίνηση αυτή των κουμπάρων αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως ο Αηδόνης νοιάζεται μόνο για την προσωπική του ανέλκυση. Με τις επιλογές του τόσο στα πρόσωπα που στήριξε στην Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, όσο και τις επιλογές υποψηφίων δημάρχων, δημιούργησε στο τοπικό ΠΑΣΟΚ σύνδρομα μίσους και ανθρωποφαγίας που επικρατούσαν (όπως λένε οι παλαιότεροι) πριν από 20 χρόνια.

Η διαδικασία αυτή ήταν η χρυσή ευκαιρία για τον Αηδόνη να αποβάλλει από πάνω του τα φοβικά σύνδρομα και τα κόμπλεξ που τον διακατέχουν. Να διώξει τα βαρίδια που χαλούν την εικόνα και αναλώνουν τις δυνάμεις του σε ίντριγκες και μικροπολιτικές εμπάθειες.

Επέλεξε την εσωστρέφεια και τα δύσκολα μονοπάτια για το ΠΑΣΟΚ. Ας ελπίσουμε ο νέος σπαραγμός να μην δημιουργήσει προβλήματα στις εκλογές της περιφέρειας.

 


Σχόλια (2)

νικοσ - Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 22:36
αυτη η δημοκρατικη αριστερα ειναι οτι πιο αστειο κυκλοφορει στην πολιτικη αγορα

Γιάννης Κ. - Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 15:44
Ο Αηδόνης θα ρημάξει το ΠΑΣΟΚ της Δράμας. Θέλει παντού να υπάρχουν, ανίκανοι, ευάλωτοι, μπουνταλάδες, ώστε να κυριαρχεί αυτός. Το ότι εκλέχθηκε η Κεφαλίδου δεν μπορεί να το συγχωρήσει στον δραμινό λαό και για αυτό μάλλον τον τιμωρεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ