Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Σαλπιστής Γιώργος

Εκπαιδευτικός-Μαθηματικός - Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος

1 σχόλιο

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Εκπαιδευτικό-Μαθηματικό και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης «Πόλη+Ζωή» κ. Σαλπιστή Γεώργιο.
Τονίζει ότι η παράταξη «Πόλη+Ζωή» έχει όραμα για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Δράμας και υπογραμμίζει ότι ο «Καλλικράτης» δημιουργεί νέες απαιτήσεις και είναι απαραίτητο να μην χαθούν ευκαιρίες ανάπτυξης.
Καλεί τέλος, όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά ώστε ο τόπος μας να πάει μπροστά με ανάπτυξη και ευημερία.

-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την τοπική Αυτοδιοίκηση;
-Με τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας τελευταία, έκανα την πολιτική εκτίμηση ότι οι υγιείς δυνάμεις αυτού του τόπου, που έντεχνα μερικοί τις κρατούσαν μακριά από το πολιτικό γίγνεσθαι, πρέπει να ενεργοποιηθούν και να βοηθήσουν στην αναστύλωση της χώρας μας.
Πιστεύοντας ότι αυτή η προσπάθεια για να αποδώσει γρήγορα καρπούς πρέπει να ξεκινήσει από τις τοπικές κοινωνίες, αποφάσισα να συμμετάσχω στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Άλλωστε δεν μου ταιριάζει σαν χαρακτήρας μόνο να ασκώ κριτική για τα στραβά και λάθη, αλλά αντιθέτως να προσπαθώ όχι μόνο να τα διορθώσω αλλά και να συμβάλλω στην προσπάθεια για την ανάπτυξη της Δράμας και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας.
Η Δράμα μας, μου πρόσφερε πολλά και προσωπικά και επαγγελματικά και νιώθω ότι ήρθε η ώρα να ανταποδώσω ένα μέρος απ' αυτά, ενώνοντας τις δυνάμεις μου με όλους όσους την αγαπούν και αγωνίζονται για το καλό και την ανάπτυξη της.

-Για ποιο λόγο επιλέξατε να είστε υποψήφιος με την παράταξη «πόλη & ζωή»;
-Είναι η παράταξη που ψήφισα στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές θεωρώντας ότι έχει όραμα και τις δυνατότητες να το πετύχει. Παρακολουθώντας την μετέπειτα πορεία της διαπίστωσα ότι παρά το γεγονός ότι ο Δραμινός λαός την έθεσε στην θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, δεν σταμάτησε να εργάζεται για τα προβλήματα της Δράμας, συμμετέχοντας ουσιαστικά στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας συνεχώς εποικοδομητικές προτάσεις και ασκώντας σωστή κριτική σε όλα όσα ο Δραμινός πολίτης έβλεπε να πηγαίνουν στραβά.
Είναι μια παράταξη που δεν θέλει απλώς να διαχειριστεί τα προβλήματα της πόλης μας, αλλά με όπλα την καινοτομία, την ηγεσία, την διαχειριστική ανάπτυξη της πρωτοβουλίας να συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Δράμας.

-Τι το διαφορετικό θέλετε για το Δήμο Δράμας; Πως οραματίζεστε την Δράμα του αύριο;
-Θέλω να ζήσω σε μια πόλη που με σέβεται και την σέβομαι. Να είμαι υπερήφανος γι αυτήν. Να μην κάνει δύσκολη την καθημερινότητα μου. Μια πόλη που θα εξασφαλίζει όχι μόνο την επιβίωση αλλά και την διαβίωση των πολιτών της. Οραματίζομαι μια Δράμα όπου θα μπορούν να μεγαλώσουν τα παιδιά μου και να επιλέξουν να ζήσουν σ' αυτήν γιατί θα μπορεί να τους προσφέρει εργασία και ποιότητα ζωής. Όχι μια πόλη της Ανεργίας, της Φτώχιας και της άσχημης Αισθητικής αλλά μια σύγχρονη πόλη με Ανάπτυξη και Ευημερία όλων των πολιτών της. Είναι πολλά αυτά που ζητώ;

-Η παράταξη σας είναι ανεξάρτητη σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χαρακίδη. Την ίδια ώρα έκανε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει και την κομματική στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Δεν είναι ασυμβίβαστα αυτά τα δύο;
-Οι υποψήφιοι της «πόλη & ζωή» έχουν ασφαλώς ο καθένας τις δικές του προσωπικές και πολιτικές πεποιθήσεις και δεν ψηφίζουν τον ίδιο κομματικό φορέα. Όμως δεν συμμετέχουν φέρνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες μέσα στην παράταξη, ούτε υπήρξε καμία προσπάθεια κομματικού καπελώματος στις ιδέες, το πρόγραμμα και το όραμα της παράταξης. Με αυτήν την έννοια η παράταξη είναι ανεξάρτητη. Βέβαια στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχε την στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ -όπως την έχει και τώρα, αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς - και λογικό θα ήταν να την έχει και σε αυτές τις εκλογές, αφού ουσιαστικά δεν έχει υπάρξει κάποιος λόγος για το αντίθετο. Πολύ περισσότερο που με την παρουσία της, δείχνει ότι είναι μια προοδευτική παράταξη που και πρόταση έχει και τις ικανότητες να την υλοποιήσει. Επομένως δεν βλέπω καμία αντίφαση.

-Είστε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης;
-Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Δραμινός λαός σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι έτοιμος να αλλάξει την κατάσταση στην πόλη μας και να θέσει την παράταξη μας στο τιμόνι του δήμου. Βέβαια καθήκον όλων μας που είμαστε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την «πόλη & ζωή» είναι να μεταφέρουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο Δραμινό πολίτη το όραμα μας για την Δράμα και πως θα το υλοποιήσουμε. Η προηγούμενη δημοτική αρχή και μας κούρασε και κουράστηκε.

-Είναι δύσκολο το κυνήγι του σταυρού;
-Είναι δύσκολο με την έννοια ότι για να φτάσει ο πολίτης στο σημείο να σε τιμήσει με την ψήφο του, θα πρέπει πρώτα να σε γνωρίσει και να αντιληφθεί τις πραγματικές σου προθέσεις, να καταλάβει αν είσαι ικανός να τον αντιπροσωπεύσεις και να προσπαθήσεις να καλυτερεύσεις την ζωή του. Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν θέλουμε να είμαστε διαχειριστές μιας κατάστασης αλλά να εμπνεύσουμε τους πολίτες της Δράμας με το όραμα μας για να μας εμπιστευθούν κι αυτοί με την σειρά τους. Αυτό δεν γίνεται μέσα σε 2 μήνες προεκλογικής εκστρατείας. Είναι η καθημερινή παρουσία μέσα σ' αυτήν την πόλη και το καλό είναι ότι στη Δράμα όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο. Η καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες - ψηφοφόρους έχει σαν αποτέλεσμα να αναδεικνύει την προσωπικότητα του καθενός μας κι αυτό με κάνει αισιόδοξο ότι τελικά θα με τιμήσουν με την ψήφο τους. Εξάλλου στην σημερινή εποχή, εκτός από την ζωντανή καθημερινή επικοινωνία, η τεχνολογία με την χρήση του Internet, facebook και του blog που έχω δημιουργήσει μου δίνει την δυνατότητα επικοινωνίας με τον συμπολίτη μου και την ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων, συμβουλών ακόμα και παραπόνων.

-Πως βλέπετε τις άλλες Δημοτικές παρατάξεις που κατέρχονται στο Δήμο Δράμας;
-Η παρουσία έξη διαφορετικών παρατάξεων σ αυτές τις δημοτικές εκλογές δείχνει ξεκάθαρα ότι το έργο της υπάρχουσας δημοτικής αρχής ήταν επιεικώς να το χαρακτηρίσω ελλιπέστατο. Επίσης δείχνει ότι όλο και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η ενεργή συμμετοχή είναι πλέον απαραίτητη. Άρα μόνο θετική άποψη μπορώ να έχω.

-Ποια είναι η άποψη σας για τον «Καλλικράτη»;
-Ο «Καλλικράτης» θα δώσει νέες αυξημένες αρμοδιότητες και δυνατότητες ανάπτυξης στους δήμους. Ειδικά για το Δήμο Δράμας αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να συγκεντρώσει στη δύναμη του πολλές υπηρεσίες και στην ουσία να τον κάνει το μεγαλύτερο εργοδότη, τη μεγαλύτερη «επιχείρηση» αν θέλετε στο νομό. Είναι προφανές λοιπόν ότι η επιλογή της παράταξης που μπορεί να αντεπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται είναι επιτακτική ανάγκη στο να μην χαθούν οι ευκαιρίες ανάπτυξης . Αυτό, νομίζω, ότι πρέπει να το σταθμίσουν πολύ σοβαρά και οι αντίπαλες παρατάξεις και - ποτέ δεν είναι αργά - να εντάξουν κι αυτές την επιχειρηματικότητα στα πλάνα τους.

-Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου;
-Μόνο αν σταματήσουμε να παραμένουμε θεατές σ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, και γίνουμε πρωταγωνιστές, μπορούμε να αλλάξουμε τα στραβά αυτού του τόπου. Συμμετέχουμε ενεργά και προσπαθούμε για την ανάπτυξη της Δράμας και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής μας. Πιστεύω, ότι με την εμπιστοσύνη που θα μου δείξει με την ψήφο του ο Δραμινός λαός, μπορώ να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας, και με την στήριξη στην «πόλη & ζωή» θα μπορέσουμε να πετύχουμε όσα οραματιζόμαστε για την πόλη μας.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Η Δράμα έχει και αξιόλογο δυναμικό και ανθρώπους που μπορούν να την οδηγήσουν στο μέλλον με σιγουριά και αποφασιστικότητα. Αυτό τον αγώνα πρέπει να το δώσουμε όλοι μαζί άσχετα σε πια παράταξη κι αν ανήκουμε. Είναι ώρα η πόλη μας να αλλάξει σελίδα. Είναι ώρα να πάμε μπροστά. Για την Δράμα της Ανάπτυξης και της Ποιότητας Ζωής, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, αλλάζουμε την Δράμα ΤΩΡΑ, ψηφίζουμε «πόλη & ζωή».

 


Σχόλια (1)

isaak - Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 06:18
μαζι σου και εγω πρωτη φορα διαβαζω με προσοχη τα επιχειρηματα ενος υποψηφιου και την επιθυμια να αλλαξει η Δραμα για να ξεφυγει απο την μυζερια και την εγκαταληψη των Δραμινων πολιτων.Η ροδος ειναι μαζι σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ