Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Δημήτρης Κισσούδης

1 σχόλιο

Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος παρ. «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ» - Γεωπόνος Εγγείων Βελτιώσεων - Πρώην Δ/ντής Εγγείων Βελτιώσεων Ν. Δράμας - Αντιπρόεδρος Εταιρείας Περιβάλλοντος-Πολιτισμού (Ε.ΠΕ.ΠΟΛ) Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης - Γενικός Γραμματέας Οικισμού «Το Πανόραμα»

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Γεωπόνο και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παρ. «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» κ. Δημήτρη Κισσούδη.
Υπογραμμίζει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντικό εργαλείο για την τοπική ανάπτυξη, μια πηγή δημιουργίας, παρέμβασης και προσφοράς.
Χαρακτηρίζει τον Θωμά Μαργαρίτη αποφασιστικό, διεκδικητικό, καινοτόμο και επιτυχημένο άνθρωπο που λαμπρύνει τον θεσμό που υπηρετεί.
Τονίζει ότι τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά για την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν πρόσωπα με διάθεση και δυνατότητες προσφοράς.

-Πως πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δράμας;
-Αποφάσισα να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να θέσω υποψηφιότητα στο Δήμο Δράμας από προσωπική φιλοδοξία, αλλά και από την επιθυμία να υπηρετήσω την πόλη μου, που μας ανέθρεψε και μας συντήρησε επί τόσα χρόνια. Ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι για μένα ένα σημαντικό εργαλείο για την Τοπική Ανάπτυξη, μια πηγή δημιουργίας, παρέμβασης και προσφοράς. Θέλω η υποψηφιότητά μου να σημάνει της ανάπτυξη της Δράμας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας. Θέλω με την καθημερινή μου παρουσία στο Δήμο να μπορώ να εκφράζω τις απόψεις μου και τις προτάσεις μου για τη λύση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της πόλης μας.

Αυτό όμως που έπαιξε καθοριστικό ρόλο να συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία, είναι η άποψη που έχω υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια ωριμάζοντας περισσότερο, ότι δεν μπορεί μόνο να ασκούμε κριτική εκ του ασφαλούς στον Δήμαρχο ή και στους εκάστοτε Διοικούντες και ότι πρέπει, οφείλουν οι πολίτες να δραστηριοποιούνται στα Πολιτικά και Αυτοδιοικητικά πράγματα του τόπου τους και να συνεισφέρουν στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Ένας άλλος λόγος που μου έκανε να ασχοληθώ με τα κοινά είναι η διαπίστωση ότι, ο Δήμος μας χρειάζεται επειγόντως ανανέωση του πολιτικού προσωπικού του με ανθρώπους που έχουν τα προσόντα και τη διάθεση να προσφέρουν στον τόπο τους. Η ανακύκλωση των ίδιων και ίδιων προσώπων που έπαιξαν κάποιο ενεργό ρόλο στις 10ετίες 1980 - 2010 είναι ένας άλλος επιπρόσθετος λόγος. Τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες και ίδιες ανέφικτες υποσχέσεις, οι ίδιες και ίδιες ανούσιες και κούφιες θεωρίες ανασύρονται και πάλι στο προσκήνιο και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή της πόλης μας. Οι άνθρωποι αυτοί εκφράζουν πλέον μια άλλη εποχή και θα πρέπει να μπουν οριστικά στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας του Νομού Δράμας.

-Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ» του Δημάρχου κ. Θωμά Μαργαρίτη;
-Είναι η πρώτη φορά που εκτίθεμαι στην κρίση των Δραμινών πολιτών και με διακατέχει, οφείλω να ομολογήσω, μια πολύ μεγάλη αγωνία. Η αλήθεια είναι ότι δεν προβληματίστηκα ιδιαίτερα για την αποδοχή της πρότασης του Δημάρχου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιό του, γιατί μου ήταν εγγύηση ο ίδιος ο Δήμαρχος Θωμάς Μαργαρίτης, καθώς γνώριζα την Τιμιότητα, την Εντιμότητα και το Ήθος του από την εποχή που ήταν ακόμη Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας.

Πράγματι, Ο Δήμαρχός μας είναι Αποφασιστικός, Διεκδικητικός, Νέος στην ηλικία, Καινοτόμος και Επιτυχημένος. Δεν εκλέχθηκε για να γίνει ένας απλός Διαχειριστής του συστήματος, που θα βάζει μόνο υπογραφές σε πιστοποιητικά και θα μαζεύει τα σκουπίδια. Τέτοιοι Δήμαρχοι πέρασαν κατά δεκάδες πριν από αυτόν. Είναι ένα Δήμαρχος Οραματιστής που θέλει να αφήσει πίσω του εμφανή τα σημάδια της Δημαρχίας του για τις επερχόμενες γενεές. Εμείς δε οι συνεργάτες του είμαστε απλά οι βοηθοί του στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχός μας, κατά κοινή ομολογία φίλων και αντιπάλων, λαμπρύνει τον θεσμό, αλλά δυστυχώς αποτελεί την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Οι πολίτες της Δράμας τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη. Δεν είναι αιθεροβάμων και δεν υπόσχεται πράγματα ανέφικτα. Είναι απόλυτα προσγειωμένος και ρεαλιστής. Δεν έχει καβαλήσει το καλάμι. Έχετε δει εσείς πολλούς τέτοιους Δημάρχους; Αν ναι, παρακαλώ, πέστε μου, να τους γνωρίσω, για να τους επαινέσω δημόσια. Γραπτά και προφορικά.

-Τι το διαφορετικό θέλετε για τον Δήμο Δράμας;
-Στις εκλογές αυτές ο Δήμος μας πρέπει να γυρίσει σελίδα. Ο Δήμος Δράμας χρειάζεται νέες άφθαρτες δυνάμεις που δεν θα αντιμετωπίζουν τη διαχείριση του Δήμου ως μέσο πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ανέλιξης και βολέματος, όπως επίσης και ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών. Ο Δήμος Δράμας χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή που να αγαπάει και να σέβεται τον πολίτη, να ενδιαφέρεται για την επίλυση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων του. Τα προβλήματα του Δήμου Δράμας τώρα με τον «Καλλικράτη» είναι πλέον πολύ μεγάλα για να διορθωθούν από ανθρώπους που έχουν την κλασσική πολιτική σκέψη των επαγγελματιών του είδους. Οι πολίτες της Δράμας, όλοι εμείς, πρέπει κάποτε να αφυπνιστούν και να επιτελέσουν το ρόλο τους.
Να κρίνουν και να ελέγχουν τους ανθρώπους της εξουσίας σε καθημερινή βάση μη αποδεχόμενοι ως ραγιάδες ή υπήκοοι τα κελεύσματα των κάθε λογής αρχόντων, μικρών ή μεγάλων. Ως πότε ο τόπος αυτός θα διαχειρίζεται την μιζέρια του; Θα βαπτίζεται Ευρωπαίος, ενώ είναι Ανατολίτης.

Αν οι Διοικούντες το Νομό Δράμας επί τόσα χρόνια στενοχωρούνται διαβάζοντας τα παραπάνω, ας μη σπεύσουν να συναγάγουν το συμπέρασμα ότι αυτά γράφονται με αντιπολιτευτική διάθεση από ένα «αντίπαλό τους». Όλα αυτά γράφονται με πόνο ψυχής για τη μοίρα αυτού του τόπου. Και αν δε δεν στέρξουν στη διόρθωση όλων των κακώς κειμένων της καθημερινότητας του απλού πολίτη, ας μη εκπλαγούν αν οι Δραμινοί πολίτες στις επικείμενες εκλογές δεν θα τους δώσει την εντολή διαχείρισης των κοινών υποθέσεων.

-Πως οραματίζεστε τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Δράμας;
-Οραματιζόμαστε ένα Δήμο όπου οι ίδιοι οι πολίτες της Δράμας θα
αποφασίζουν για το είδος της πόλης στην οποία θα ήθελαν να ζήσουν στο
μέλλον:
*Να έχουν λιγότερο ή περισσότερο πράσινο;
*Να έχουν πολυώροφα κτίρια ή τα σημερινά διώροφα;
*Να έχουν περισσότερους χώρους για άθληση και αναψυχή;
*Να έχουν το παρακείμενο δάσος, το δάσος της γειτονιάς του, περισσότερο αναβαθμισμένο ή στη σημερινή κατάσταση έντονης υποβάθμισης;
*Να έχουν μια πόλη καθαρή και εύκολα προσβάσιμη;
*Να έχουν πρόσβαση σε καλή τροφή, νερό, στέγη, επαρκή μόρφωση και εκπαίδευση και καύσιμα σε ένα λογικό κόστος;
*Να έχουν καλές δημόσιες και αστικές συγκοινωνίες, δίκτυα υδροδότησης και αποχέτευσης;
*Να έχουν πρόσβαση στις δεξιότητες, στη γνώση και πληροφόρηση που είναι απαραίτητες για να του επιτρέψουν μια ολοκληρωμένη συμμετοχή στην κοινωνία;
*Να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια εργασία που θα τους ικανοποιεί;
*Να έχουν ευκαιρίες για συμμετοχή στα πολιτισμικά αγαθά, στην αναψυχή και τη διασκέδαση και όλα αυτά να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες;
*Να έχουν μια πόλη, τοπικές και δημοτικές κοινότητες με ανθρώπινες διαστάσεις όσον αφορά το μέγεθος και τον τύπο τους;
*Να έχουν μια καλή υγεία που θα προστατεύεται με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα είναι ασφαλές, καθαρό και ευχάριστο;
*Να έχουν καλές υπηρεσίες υγείας που θα δίνουν έμφαση στην πρόληψη των ασθενειών και θα φροντίζουν για την κατάλληλη περίθαλψη των αρρώστων;
*Να αισθάνονται οι πολίτες προστασία, ασφάλεια και να ζουν χωρίς φόβο να γίνουν θύματα προσωπικής βίας εξαιτίας των πεποιθήσεών τους, του φύλου ή κάποιου άλλου χαρακτηριστικού τους;
*Να συνεχίζουν οι αγρότες να κατεβάζουν τις υποβρύχιες αντλίες για την άντληση του νερού ή να σκεφθούμε σοβαρά την αποκατάσταση του υδάτινου ισοζυγίου;
*Να καταστεί ο Δήμος Δράμας ένας τόπος που θα προσφέρει ένα ποιοτικό Περιβάλλον Διαβίωσης για τους κατοίκους του;
*Να προσελκύει νέους κατοίκους και να γίνεται πόλος έλξης για τους επισκέπτες;
*Να αξιοποιήσει όλους τους φυσικούς πόρους ( έδαφος, νερό, δάση, φυσικό περιβάλλον );
*Να έχουν ένα Δήμαρχο που θα κάνει διάλογο με την τοπική κοινωνία και τους πολίτες;

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο, μια κοινωνία ανθρώπων, όπου θα επικρατεί ισονομία μεταξύ των πολιτών, όπου θα υπάρχει οικονομική ευμάρεια και θα επικρατεί κοινωνική ειρήνη μεταξύ των πολιτών και των κοινωνικών φορέων που θα συνεργάζονται αρμονικά για το κοινό μας μέλλον.

Οραματιζόμαστε ένα Δήμο όπου θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τέτοια τοπική κοινωνία, που θα την απαρτίζουν ενεργοί πολίτες, που θα συμμετέχουν καθημερινά στη λειτουργία της και στο Δήμο μέσα από τις πολυάριθμες οργανώσεις και εκδηλώσεις τους, θα δίνει την δυνατότητα στους νέους ανθρώπους να διοχετεύσουν το δυναμισμό τους, να καλλιεργήσουν καινούργια ενδιαφέροντα, να καταπολεμήσουν την αποξένωση και την αλλοτρίωση, να δημιουργήσουν φιλίες και κοινωνικούς δεσμούς που δίνουν στο άτομο ένα ιδιαίτερο νόημα στη ζωή τους. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μια τέτοια κοινωνία δεν θα έχει να φοβηθεί τη μάστιγα των ναρκωτικών, αφού θα έχει καταπολεμήσει τις κύριες αιτίες της που είναι: ο κοινωνικός αποκλεισμός, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η πίεση της παρέας κ.λ.π. Έτσι οραματιζόμαστε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών της Δράμας.

-Ποια τα μηνύματα που λαμβάνετε από τον κόσμο; Είναι δύσκολο το κυνήγι του σταυρού;
-Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους πολίτες της Δράμας είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, τόσο για την παράταξή μας ΄΄ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ΄΄, όσο και για τον Δήμαρχό μας, Θωμά Μαργαρίτη. Είμαστε η πρώτη Αυτοδιοικητική Δύναμη, διαθέτουμε ένα ειλικρινή, γνήσιο και αυθεντικό λόγο στις επαφές μας με τους πολίτες της Δράμας, έχουμε ένα αξιόπιστο και ρεαλιστικό πρόγραμμα και ένα συγκροτημένο και πειθαρχημένο επιτελείο Υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων με ποιοτικά χαρακτηριστικά και θεωρούμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι θα είμαστε η επόμενη Δημοτική Αρχή τα επόμενα 4 χρόνια.

Σε ότι αφορά το κυνήγι του σταυρού πράγματι παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες με την έννοια ότι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι πάρα πολύ. Οι πολίτες βλέπουν, ακούν, αξιολογούν και στο τέλος αποφασίζουν. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες της Δράμας θα επιλέξουν τους καλύτερους, τους ικανότερους και αυτούς που θα εκφράσουν και θα υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των Δραμινών πολιτών.

-Σας προβληματίζουν τα πολλά ψηφοδέλτια σε αυτήν την αναμέτρηση;
-Ειλικρινά σας λέω ναι. Όχι όμως γιατί είναι πολλά τα ψηφοδέλτια. Άλλωστε τα πολλά ψηφοδέλτια είναι δείγμα δημοκρατίας και πλουραλισμού. Ιδιαίτερα όμως με προβληματίζουν οι «δήθεν Ανεξάρτητοι» και οι «δήθεν Ακομμάτιστοι» συνδυασμοί, που ενώ μέχρι σήμερα χρησιμοποίησαν την κομματική τους ταυτότητα ως σημαία τους για να καταλάβουν διάφορα αξιώματα και θέσεις, σήμερα απαρνιούνται την κομματική τους προέλευση και ταυτότητα και εμφανίζονται ως «δήθεν Ανεξάρτητοι και Υπερκομματικοί».

Κάποτε σ' αυτήν την πόλη πρέπει να διακρίνουμε πράγματα και καταστάσεις. Δεν μπορούν οι υποψήφιοι ( όχι μόνο οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι ) να μετακινούνται σαν μαριονέτες από τη μια πολιτική σκηνή στην άλλη, από τη μια παράταξη στην άλλη με τόση μεγάλη ευκολία και να απαρνιούνται το παρελθόν τους μετατρεπόμενοι ως δια μαγείας σε Ανεξάρτητους και Ακομμάτιστους. Ολόκληρη η πόλη της Δράμας και η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δοκιμάζεται σήμερα σκληρά, παρά το γεγονός ότι διαθέτει ένα επιτυχημένο και αξιόλογο Δήμαρχο προερχόμενο από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Φαίνεται πως πρυτανεύουν, τελικά, οι σκοπιμότητες και οι συμβουλές των πολιτικών αναλυτών, που βλέπουν μια απαξίωση γενικά του πολιτικού συστήματος και μια έντονη δυσφορία στο εκλογικό σώμα για τα πεπραγμένα των πολιτικών από όλα τα κόμματα. Έτσι το «Ανεξάρτητος» και «Ακομμάτιστος» πιστεύουν θα περπατήσει. Θα βάλουμε και μερικούς άχρωμους, άοσμους, άγευστους ή και ακομμάτιστους Δημοτικούς Συμβούλους και το σκηνικό θα είναι τέλειο. Και με αυτό το συνονθύλευμα, στην ουσία άσχετων μεταξύ τους ανθρώπων, χωρίς κοινή πολιτική προέλευση και φιλοσοφία και στόχους, περιμένουμε να έρθει η ανάπτυξη στη Δράμα.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Οι Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την πορεία της πόλης μας. Πρέπει στις εκλογές του Νοεμβρίου να εκλεγούν νέα, ικανά και δραστήρια πρόσωπα για να μπορούν να συνεργαστούν με όλους τους κρατικούς φορείς και να μπορούν να φέρουν την αλλαγή στη Δράμα.
Και γι' αυτό το λόγο οι Δραμινοί πολίτες θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη σωφροσύνη και προσοχή. Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για να παίζουμε με τις τύχες του Δραμινού λαού. Οι πολίτες της Δράμας δεν πρέπει να το επιτρέψουν και δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν και άλλες χαμένες τετραετίες.

Οι πολίτες της Δράμας θέλουν ένα Αξιόπιστο Σχέδιο Δράσης που θα θέσει τις βάσεις για να εισέλθει η τοπική οικονομία σε μια αναπτυξιακή τροχιά. Δεν θέλουν υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Θέλουν κυρίως συγκεκριμένα μέτρα και προτάσεις που θα στοχεύουν στην ανάπτυξη. Οι πολίτες και η κοινή γνώμη σήμερα, έχοντας πλήρη συναίσθηση της κατάστασης που βρίσκεται η οικονομία, απορρίπτει τις παλιές συνταγές της παροχολογίας και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Ο Δήμος Δράμας δεν χρειάζεται απλούς Διαχειριστές της εξουσίας που θα καλυτερεύσουν λόγο τη μιζέρια του τόπου τους. Ο Δήμος Δράμας χρειάζεται ανθρώπους οραματιστές που πιστεύουν στη συμβολή των πολιτών στην καλυτέρευση των όρων εργασίας και διαβίωσης των ανθρώπων του Δήμου μας και της ελληνικής υπαίθρου.

Πρέπει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να λήξει οριστικά και αμετάκλητα η παρατεταμένη ανομβρία και ξηρασία του πολιτικού συστήματος στο Ν. Δράμας, που όχι μόνο δεν παράγει λύσεις, αλλά αντιθέτως οξύνει και μεταθέτει διαρκώς τα προβλήματα.
Εμείς και Εσείς μαζί θα είμαστε οι άξιοι συνεχιστές του αγώνα στο Δήμο Δράμας.

 


Σχόλια (1)

Ο Εκδότης της "Ψ" - Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 στις 15:40
Αγαπητέ Πάρη Βασιλειάδη, εάν δεν μπορεί όπως λες να κρίνει ο συγκεκριμένος υποψήφιος άλλους υποψηφίους, τότε μάλλον, δεν έχει δικαίωμα να κρίνεις κι εσύ ! Η διαφορά μεταξύ σας είναι πως αυτός με την κάθοδό του τέθηκε στην κρίση του Δραμινού, ενώ εσύ μάλλον κρύβεσαι πίσω από ένα ψευδώνυμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ