Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Αυτοί οι Μητσοτακικοί δεν παίζονται... Βγήκε ο Σαμαράς στην ΔΕΘ ενάντια στο μνημόνιο, έγραψαν οι εφημερίδες ότι κέρδισε τις εντυπώσεις και την άλλη βγήκαν για να τον κτυπήσουν.
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Ευρωβουλευτής κ. Σκυλακάκης, στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη, ο οποίος βγήκε υπέρ του μνημονίου και αμφισβήτησε αυτά που είπε ο Αρχηγός της ΝΔ.
Φυσικό επακόλουθο η διαγραφή του.

Μόνο που ξέχασε να επιστρέψει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο...
Αυτήν την κράτησε. Αλλωστε δήλωσε ότι είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και δεν είναι απαραίτητο να παραιτηθεί.

Μας δουλεύει ψιλό γαζί δηλαδή. Παίζει την μπάλα στην κερκίδα αγνοώντας τα αυτονόητα.
Ότι μπορείς να φύγεις από ένα κόμμα, να παραιτηθείς, να επιστρέψεις, όμως τις θέσεις που κατέχεις (ελέω διορισμού) τις επιστρέφεις.
Και Ευρωβουλευτή τον διόρισε η ΝΔ. Αυτά για τον νεοφιλελεύθερο πολιτικό που κάποτε ήταν κολλητός του Στέφανου Μάνου και των Ταύρων και στην συνέχεια βρέθηκε με την Ντόρα στον Δήμο, στο Υπουργείο Εξωτερικών και απ' ότι φαίνεται θα συνεχίσουν μαζί στο κόμμα που ετοιμάζει.

Την ίδια ώρα σε τοπικό επίπεδο στο ΠΑΣΟΚ προσπαθούν αν κάνουν ρεκόρ Γκίνες στις γκάφες.
Έδωσαν την στήριξη στον κ. Χαρακίδη και σκέφθηκαν να ζητήσουν από τον Κώστα Σούτο να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης...
Η λογική όμως να κρατηθούν οι ισορροπίες και να είναι όλοι χαρούμενοι εδώ δεν ισχύει. Γιατί απλά δεν παίζεις Playstation όταν παίρνεις πολιτικές αποφάσεις.
Δεν κουνάς τα πιόνια και δεν προσβάλλεις σημαντικές παρουσίες όπως αυτές που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες.

Οι άνθρωποι έμειναν άναυδοι. Αυτό ποιος το σκέφτηκε;

Αν κάποιοι δεν ξέρουν πρόσωπα μπορούν να ρωτήσουν και να μάθουν. Όλοι σε αυτήν την πόλη δεν είναι ίδιοι. Και αν κάποιοι έχουν χάσει την μπάλα από την αλαζονεία και την έπαρση, καλό είναι να συνέλθουν.
Ο Κώστας Σούτος είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Είναι δυνατόν να δέχονταν τον διορισμό στην Περιφέρεια, πουλώντας ουσιαστικά όλους αυτούς που τον στηρίζουν στην προσπάθεια που κάνει;

Αν κάποιοι δεν γνωρίζουν ας ρωτάνε. Όλοι στην Δράμα δεν είναι ανασφαλείς... Υπάρχουν άνθρωποι με περγαμηνές, με επίπεδο χωρίς σκιές και «ρυθμίσεις» πάσης φύσεως.

Χάθηκε το μέτρο... Παλιότερα για να γίνεις Δραμάρχης έπρεπε να παίξεις πολλά χρόνια «μπάλα».
Σήμερα, γρήγορα κάνεις κουμάντο, κινείς τα νήματα και αισθάνεσαι πως όλοι είναι μαριονέτες.

Ευτυχώς όμως η πλειοψηφία των πολιτών δεν είναι μαριονέτες.
Έμεινα έκπληκτος από την αντίδραση του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπαδόπουλου, που διεκδικούσε την θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη.
Ο άνθρωπος είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Είναι «προσβλητικό» και για την παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» και για τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες αυτό που έγινε.
Το επαναλαμβάνω... Στην πολιτική δεν απευθύνεσαι σε μαριονέτες.

Τις κατευθυντήριες γραμμές για τις σαρωτικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσης παρουσίασε ο Πρωθυπουργός.
Έκανε λόγο για εισαγωγή των φοιτητών σε Πανεπιστήμια και όχι σχολές ή τμήματα, για συγχωνεύσεις ή και κατάργηση τμημάτων (Καλλικράτης στα Πανεπιστήμια).
Επίσης μίλησε για διεθνοποίηση του ελληνικού Πανεπιστημίου ώστε να μπορεί να δέχεται καθηγητές και φοιτητές από το εξωτερικό.

Είναι σημαντικές οι αλλαγές αυτές αφού φέρνουν κυριολεκτικά τα πάνω-κάτω στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στόχος είναι η οικονομικότερη λειτουργία τους και η κατά το δυνατόν προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα.
Σίγουρο είναι ότι η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση περνάει και αυτή την δικιά της κρίση. Με τμήματα που δεν έχουν καμία δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης και δεν ακολουθούν τα νέα δεδομένα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε.

Θα δούμε φυσικά τι θα προκύψει στην συνέχεια. Αλλωστε οι προτάσεις για τις αλλαγές στην Παιδεία θα συζητηθούν και με τους καθηγητές και το διδακτικό προσωπικό.
Είναι σίγουρα απαραίτητο να γίνουν αλλαγές. Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πρέπει να βελτιωθεί και να ξεφύγει από την στασιμότητα στην οποία έχει περιέλθει.

Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση τολμάει και ανοίγει όλα τα θέματα, προωθεί μεταρρυθμίσεις και δεν κάνει πίσω σε τομείς όπου οι αλλαγές είναι απαραίτητες.

Μακάρι να δούμε κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Όμως ειδικά για τον χώρο της Παιδείας όλοι παραδέχονται ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χρειάζονται αλλαγές εδώ και τώρα.

Εξαιρετική εμφάνιση για την Δόξα Δράμας και μεγάλη νίκη επί του Διαγόρα με 2-0. Παίζοντας με έξυπνη τακτική, με πρέσινγκ και με πολύ τρέξιμο, οι «Μαυραετοί» πέτυχαν δύο γρήγορα τέρματα και αποθεώθηκαν στο τέλος από τους φιλάθλους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Δόξα από την αρχή της χρονιάς δεν δέχθηκα γκολ σε επίσημο αγώνα. Αυτό οφείλεται στην σωστή αμυντική λειτουργία όπου όλοι μαρκάρουν και δεν αφήνουν κενά.
Θυμόμαστε πέρυσι τα πολλά γκολ που δεχόμασταν, γιατί κανένας δεν μάρκαρε. Αυτό φέτος άλλαξε...
Καλή επιτυχία, καλή συνέχεια στην Δόξα Δράμας.

 


Σχόλια (1)

Ο εκδότης της "Ψ" - Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010 στις 15:04
Ανώνυμε, το σχόλιο σου δεν μπορεί να δημοσιευτεί. Τις απόψεις σου μπορείς να τις αναφέρεις στον εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ