Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Ήρθε επιτέλους το πολυπόθητο χρίσμα για το ΠΑΣΟΚ και ήρθε υπέρ του κ. Κυριάκου Χαρακίδη, όπως οι περισσότεροι εξάλλου το περίμεναν.
Ο νέος λοιπόν Δραμάρχης φωτογραφίζεται στο πρόσωπο του Χρήστου Αηδόνη, ο οποίος και επιλέγει την ομάδα του σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις επιδιώξεις του και όπως όλα δείχνουν κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορεί να του μπει εμπόδιο...
Κι αυτό γιατί ο Χαρακίδης, είναι ο άνθρωπος που κάνει τη «δουλειά» του Αηδόνη, άρα και θα καρπωθεί και τα οφέλη. Όποιοι είναι πολύ κοντά στα πράγματα καταλαβαίνουν τι εννοώ.

Μετά λοιπόν το χρίσμα για το δήμο Δράμας, έπεται το χρίσμα για τον αντιπεριφερειάρχη. Εκεί, όπως ήδη εδώ και καιρό γνωρίζουμε όλοι, κατατέθηκε η πρόταση του Γιάννη Ξανθόπουλου, την οποία μάλλον το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται έναν αιώνα για να την επεξεργαστεί. Και χρειάζεται έναν αιώνα για προφανείς λόγους. Γιατί απλούστατα δεν είναι αρεστή στον Δραμάρχη. Εκεί θα ήθελε έναν Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίθηκε για τους δικούς του λόγους...

Σύμφωνα πάντως με το δελτίο τύπου που απέστειλε ο Κ. Σούτος μετά την ανακοίνωση του χρίσματος για το Δήμο Δράμας, του προτάθηκε να είναι αυτό αντιπεριφερειάρχης, για να κουκουλωθεί η διάσπαση στο δήμο. Πρόταση που δεν αποδέχθηκε ο Σούτος, έτσι, το βήμα του πελαργού εξακολουθεί να είναι μετέωρο.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του ο κ. Σούτος μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Λυπάμαι που άλλη μια φορά το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να αφουγκρασθεί τους πολίτες και τα θέλω τους, γιατί οι αγγελιοφόροι του, μετέφεραν λάθος πληροφορίες.
Και κάτι τελευταίο προσωπικό αλλά πολύ σημαντικό .
Εμείς είχαμε δηλώσει πως δεν υπάρχει γυρισμός στην απόφασή μας να διεκδικήσουμε έναν καλύτερο Δήμο Δράμας.
Κάποιοι όμως κομματικοί της Αθήνας νόμισαν πως ο σκοπός μου είναι να εξασφαλίσω μια θέση για να βολευτώ. Τόλμησαν λοιπόν να μου προτείνουν (Τετάρτη 15 Σεπτ.) να με χρίσουν αντιπεριφερειάρχη (!) που σημαίνει ότι θα εγκαταλείψω την προσπάθεια για το Δήμο. Που θα είχε σαν συνέπεια να εγκαταλείψω όλους αυτούς τους ανθρώπους που με πίστεψαν, που «εκτέθηκαν», και που προσπαθούν για την παράταξη και την πόλη μας. Φυσικά τους απάντησα πως η πρόταση είναι τουλάχιστον προσβλητική και πως το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι μια θέση για να βολευτώ. Και τελικά, δεν σέβονται τους φίλους που έκαναν αίτηση για την αντιπεριφέρεια ; Εγώ τους σέβομαι».

Μετά από τη δήλωση αυτή, ευνόητα ο απλός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ ερωτά: Για ποιους λόγους το ΠΑΣΟΚ γυρίζει χρόνια τώρα την πλάτη στον Ανέστη Τερζή; Σίγουρα όχι γιατί τον θεωρεί λίγο και ανίκανο, αλλά γιατί δεν του κάνει τη δουλειά...

Τελικά, η συνεργασία του με τον Κώστα Σούτο, έδωσε ελπίδες στους, εκ του κέντρου εξουσιαστές των τοπικών κοινωνιών, ότι μπορούσαν να εξαγοράσουν τον Σούτο και να ξεφορτωθούν δια παντός τον Ανέστη, αλλά μάλλον δεν τους κάθισε...

Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε, η πολιτική είναι ένα σκάκι, δεν είναι όραμα, δεν είναι προσφορά. Είναι εξυπηρέτηση συμφερόντων, και όπως είχε πει και ο αείμνηστος Αβέρωφ, «όποιος βγαίνει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος», και ο λύκος δεν είναι άλλος από την εξουσία και αυτούς που την υπηρετούν τυφλά, με γνώμονα πάντα το δικό τους συμφέρον, αφήνοντας ψίχουλα στο λαό, γιατί ο έρμος ο λαός, έτσι υποτελή και εξαρτώμενο που τον κατάντησαν, και για τα ψίχουλα ακόμη θα κάνει τεμενάδες..

Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, θα αφήσουν ιστορία στον τόπο. Και η ανάγνωση της θα γίνει μετά από χρόνια, και θα φαντάζει σαν τη ρήση «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται». Γι΄ αυτό και στη χώρα αυτή δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανένας πολιτικός, γιατί οι πολίτες άρον - άρον απομακρύνονται από την κάλπη, και μετά ζητούν τα «ρέστα», μα τότε είναι πολύ αργά.

Οι δημοσκοπήσεις παίρνουν και δίνουν το τελευταίο καιρό από τους επικεφαλής. Χτυπά το τηλέφωνο και ένας κύριος ή μία κυρία, σου λένε ότι είναι από κάποια εταιρεία δημοσκοπήσεων, τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζεις ποια είναι, άρα μπορούν να σου πουν ότι θέλουν, κι αφού εσύ δεχτείς να αφιερώσεις λίγο χρόνο, απαντάς σε ερωτήσεις προκαθορισμένες.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο τόπο, ποιος θεωρείτε ότι μπορεί να δώσει λύσεις, ποιος είναι ικανός, έντιμος, ποιόν θα διάλεγες ανάμεσα σε δυο ονόματα που σου παραθέτουν, τι ψήφισες, τι θα ψήφιζες αύριο αν γινόταν εκλογές κλπ κλπ.
Εσύ απαντάς κατά την κρίση σου ή και πολιτικά σκεπτόμενος κατά το δοκούν, κι αυτοί κάνουν τις αναλύσεις τους και βγάζουν τα συμπεράσματα τους.
Κανείς δεν ρωτάει τους πολίτες, αν θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη, λες και θεωρούν δεδομένη την προσέλευση του. Κι όμως, ή προσέλευση τους ή μη στις κάλπες είναι αυτή που θα διαμορφώσει το όποιο αποτέλεσμα. Κι αυτό γιατί η αποχή, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πολύ μεγάλη. Όχι γιατί δεν υπάρχει ικανός πολιτικός, αλλά γιατί η προπαγάνδα έσπειρα βαθειά στις ψυχές των ανθρώπων την ηττοπάθεια, γιατί τους έπεισε ότι όλα, από εδώ και στο εξής, θα είναι μαύρα, και ότι το μαύρο μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να το χειριστεί καλά, όχι για να το κάνει γκρι ή άσπρο, αλλά για να το διατηρήσει μαύρο!

Αυτά τα ολίγα για όσους, μπορούν να αφουγκραστούν τα μελλούμενα, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τίποτα. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, έλεγαν οι σοφοί πρόγονοι μας...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ