Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Αθανάσιος Κωτσώνας

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ – Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος «Η Ώρα της Δράμας»

1 σχόλιο

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Πολιτικό Μηχανικό ΑΠΘ και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθανάσιο Κωτσώνα.
Δηλώνει ότι ο βασικός λόγος που τον οδήγησε στην παράταξη «Η Ώρα της Δράμας» είναι η προσωπικότητα και οι ικανότητες του επικεφαλής Κώστα Ευμοιρίδη, ενώ χαρακτηρίζει το ψηφοδέλτιο της παράταξης πετυχημένο με κοινωνική και χωροταξική διαστρωμάτωση.
Κρίνει ότι και οι 6 συνδυασμοί στον Δήμο είναι αξιόλογοι με προοπτική νίκης και υπογραμμίζει ότι θα είναι μια «δύσκολη» εκλογική αναμέτρηση στην οποία δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ.
Τέλος, εκφράζει την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου.

-Πως πήρατε την απόφαση να είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δράμας;
-Με αφορμή την ιδιαίτερα τιμητική πρόταση του κυρίου Κώστα Ευμοιρίδη να συμμετέχω στο συνδυασμό του, σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα να συνεισφέρω και εγώ με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στην αναβάθμιση του Δήμου της Δράμας.
Πάντα ήμουν συναισθηματικά δεμένος με την πόλη της Δράμας και τους ανθρώπους της και γι αυτό εγκαταστάθηκα εδώ και δημιούργησα την οικογένειά μου. Έχοντας όμως ζήσει σε δέκα διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια λόγω σπουδών, προσωπικών υποχρεώσεων και επαγγελματικής δραστηριότητας, επισήμανα τα θετικά και αρνητικά τους στοιχεία και έχω σκεφτεί ένα μοντέλο σύγχρονης επαρχιακής πόλης για τη Δράμα.

-Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν στην παράταξη «η Ώρα της Δράμας» του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Ευμοιρίδη;
-Ο βασικό λόγος που με οδήγησε στην παράταξη «η ώρα της Δράμας» είναι η προσωπικότητα και οι ικανότητες του επικεφαλής κυρίου Ευμοιρίδη. Είναι έμπειρος, ικανός, διορατικός, αποφασιστικός και κυρίως δεν είναι ευθυνόφοβος. Μπαίνει πάντα μπροστά στους αγώνες για τα προβλήματα της Δράμας και ανοίγει το δρόμο για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Τον έχω δει στην πράξη να δίνει λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας που βασάνιζαν δεκάδες συνδημότες μας, αλλά και να ξεδιπλώνει το πολιτικό του ταλέντο δίνοντας μάχες για τα κρίσιμα ζητήματα του Νομού της Δράμας.
Ο άλλος λόγος είναι το πετυχημένο ψηφοδέλτιο. Ένα νεανικό κατά βάση ψηφοδέλτιο με πολύ καλή κοινωνική και χωροταξική διαστρωμάτωση, που στελεχώνεται από άξιους και ικανούς συνδημότες μας. Έχοντας επιλέξει και ορισμένους από τους Νομαρχιακούς του Συμβούλους ο κύριος Ευμοιρίδης όπλισε το ψηφοδέλτιο αυτό με την απαραίτητη γνώση και εμπειρία προκειμένου να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο νίκης.

-Τι το διαφορετικό θέλετε για το Δήμο Δράμας;
-Θέλω ο Δήμος της Δράμας να είναι σε θέση να παρέχει στους δημότες του μια ποιοτική και αξιοπρεπή καθημερινότητα αλλά συγχρόνως να αποτελεί και πόλο έλξης για επενδύσεις και τουρισμό. Για να συμβεί αυτό χρειάζονται επιπλέον υποδομές και κίνητρα σε συνδυασμό πάντοτε με την προστασία του περιβάλλοντος, το οποίο αποτελεί ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Νομού μας.

-Πως βλέπετε τις άλλες δημοτικές παρατάξεις που κατέρχονται στο Δήμο Δράμας;
-Όλες οι δημοτικές παρατάξεις που κατέρχονται στο Δήμο Δράμας πλαισιώνονται από άξιους και ικανούς συμπολίτες μας με διάθεση προσφοράς για τον τόπο τους. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, νέοι στην πλειοψηφία τους, θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με τα κοινά και να πάρουν την τύχη του Δήμου στα χέρια τους.
Το γεγονός όμως ότι θα είναι έξι διαφορετικές οι δημοτικές παρατάξεις καταδεικνύει σαφώς δύο πράγματα: πρώτον ότι πολύς κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος με την υπάρχουσα κατάσταση στο Δήμο Δράμας και ότι πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν, και δεύτερον ότι είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να απαλλαγούν οι τοπικές κοινωνίες από τον σφιχτό εναγκαλισμό της κεντρικής πολιτικής σκηνής της οποίας εκφραστές αποτελούν τα κόμματα.

-Τι πιστεύετε για την εφαρμογή του «Καλλικράτη»;
-Λόγω της έλλειψης μεταβατικής περιόδου στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» καθώς και της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας στην οποία μειώνονται συνεχώς οι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάρχει ο κίνδυνος να επικρατήσει χάος στην κρατική μηχανή από την 1/1/2011. Έτσι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο να χαθούν ούτε χρόνος ούτε χρήματα κατά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Κώστας Ευμοιρίδης είναι ο καταλληλότερος από τους έξι υποψηφίους για Δήμαρχος Δράμας γιατί κατέχει τον «Καλλικράτη» περισσότερο από όλους όντας ο βασικό εισηγητής της Ε.Ν.Α.Ε. για την Διοικητική Μεταρρύθμιση, γιατί σαν Νομάρχης είναι προϊστάμενος των Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας των οποίων το 80% μεταφέρεται στο Δήμο Δράμας και φυσικά λόγω των γνωριμιών του στην Αθήνα.

-Είστε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης;
-Φυσικά και είμαι αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι θα ήταν ανέντιμο απ την πλευρά μου να ζητώ απ τους Δραμινούς να ψηφίσουν τον συνδυασμό μας και εμένα προσωπικά μη όντας αισιόδοξος για την εκλογική μας νίκη.
Μπορεί βέβαια να είμαι φύση αισιόδοξο άτομο, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η αισιοδοξία μου πηγάζει από δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας είναι η σύνθεση του ψηφοδελτίου και κυρίως ο επικεφαλής του, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει μόνο εκλογικές νίκες στο ενεργητικό του. Ο κύριος Ευμοιρίδης χαίρει της εμπιστοσύνης των Δραμινών πολιτών έχοντας εκλεγεί πέντε φορές πρώτος βουλευτής του Νομού Δράμας και τρεις συνεχόμενες φορές Νομάρχης Δράμας με συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά. Επιπλέον χαίρει της εμπιστοσύνης και των συναδέλφων του στο Κοινοβούλιο όπου έχει εκλεγεί τρεις φορές Κοσμήτορας της Βουλής, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχοντας εκλεγεί αντιπρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.

Ο δεύτερος παράγοντας που τροφοδοτεί την αισιοδοξία μου για θετικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι η συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή του συνδυασμού μας από την Δραμινή κοινωνία. Τα μηνύματα που λαμβάνω στην καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες μου είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Υπάρχουν μάλιστα και άτομα που αρχικά μου δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν κάποιον άλλο συνδυασμό και στη συνέχεια μου δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν και θα στηρίξουν την «Ώρα της Δράμας».
Βέβαια δεν αρκεί μόνο η αισιοδοξία για ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό και εγώ και οι συνυποψήφιοι του συνδυασμού μας αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να γνωστοποιήσουμε την υποψηφιότητά μας στη Δραμινή κοινωνία και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της.

-Ποιο το μήνυμα που θέλετε να στείλετε για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου;
-Πιστεύω ότι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα αποτελέσουν αφορμή για την ανάδειξη ενός νέου μοντέλου εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, στο οποίο οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Συγκεκριμένα για τον Δήμο Δράμας και οι έξι συνδυασμοί είναι αξιόλογοι με προοπτική νίκης και θα είναι μία «δύσκολη» εκλογική αναμέτρηση στην οποία δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ.
Λόγω όμως της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της γενικότερης απαξίωσης του πολιτικού συστήματος την οποία βιώνουμε είναι δύσκολο να πείσουμε ορισμένους δημότες να μην απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε όλοι όσοι θέτουμε τον εαυτό μας στην δοκιμασία της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου. Θα πρέπει να πείσουμε τους δημότες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να στείλουν τα μηνύματά τους μέσω της κάλπης.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω από τους συνδημότες και τις συνδημότισσές μου να με εμπιστευτούν δίνοντας τη δυνατότητα σε εμένα να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην «Ώρα της Δράμας» να υλοποιήσει το όραμά της για μια καλύτερη Δράμα.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα
Γεννήθηκα το 1972 και μεγάλωσα στη Δράμα. Οι γονείς μου είναι ο Ιωάννης Κωτσώνας, συνταξιούχος Διπλωματούχος Μηχανικός και εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας από 1991 έως 1998, και η Μαριέττα Παϊσίδου-Κωτσώνα συνταξιούχος Εκπαιδευτικός. Έχω παντρευτεί την Ιατρό- Ενδοκρινολόγο Φωτεινή Προύντζου, το γένος Κουβέλη, και έχουμε αποκτήσει ένα γιό.
Είμαι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος: «Οργάνωση και Διοίκηση Τεχνικών Συστημάτων» που συνδιοργανώνεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Εργάστηκα 8 χρόνια ως Μηχανικός Έργου και Διευθυντής Έργου σε δημόσια έργα στη Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Μυτιλήνη και Λήμνο και από το 2006 και μετά εργάζομαι ως Ειδικός Σύμβουλος στο Νομαρχιακό Διαμέρισμα Δράμας.
Εκλέχθηκα μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας για τις θητείες 2004-2007 και 2007-2010 και διετέλεσα Αντιπρόεδρος Αντιπροσωπείας από το 2007 έως το 2010.

 


Σχόλια (1)

ΘΑΝΑΣΗΣ - Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 στις 07:40
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΙΜΙΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΗΘΙΚΟΣ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙΤΙΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Κ.ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΠΑΛΙ ... ΛΑΜΟΓΙΑ... ΚΑΗΚΑΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ