Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Παναγιώτης Μπαξεβάνης

Ανθοκαλλιεργητής - Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος παρ. «Μαζί για τη Δράμα»

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» κ. Παναγιώτη Μπαξεβάνη.
Χαρακτηρίζει την παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» ένα εξαιρετικό κράμα νέων και ωριμότερων Δραμινών, που έχουν ο καθένας την δική του διαδρομή.
Κρίνει τις πολλές υποψηφιότητες στον Δήμο Δράμας υγιές φαινόμενο ενώ δηλώνει αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.
Όπως υπογράμμισε «Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα ως τοπική κοινωνία και να ξαναχτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική αυτοδιοίκηση».

-Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;
-Γεννήθηκα, μεγάλωσα, ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σ' αυτή την πόλη. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζω ως πολίτης, ως επαγγελματίας, ως γονέας απαιτούν συλλογικές και συνολικές λύσεις. Αισθάνομαι ότι έχω υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μου αλλά και απέναντι στον εαυτό μου και την οικογένειά μου να προσπαθήσω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, να εργασθώ για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο χώρος που εμείς οι καθημερινοί πολίτες, οι κάτοικοι αυτής της πόλης μπορούμε να έχουμε λόγο και η παρέμβασή μας να έχει άμεσο αποτέλεσμα.

-Για ποιους λόγους επιλέξατε την παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» και τον υποψήφιο Δήμαρχο Κώστα Σούτο;
-Στις αυτοδιοικητικές εκλογές σημαντικότατο ρόλο, κατά την γνώμη μου, παίζει η αίσθηση της ομάδας, το ποιοι δηλαδή αποτελούν την παράταξη, τι τους συνδέει και μεταξύ τους και με την πόλη, ποια είναι η διαδρομή του καθενός. Οι Δραμινοί γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας, η τοπική κοινωνία γνωρίζει το ειδικό βάρος του καθενός μας. Η παράταξη «μαζί για τη Δράμα» αποτελείται από ένα εξαιρετικό κράμα νέων και ωριμότερων Δραμινών, οι οποίοι έχουν ο καθένας την δική του διαδρομή. Αυτό το εξαιρετικό σύνολο ευτύχησε να έχει επικεφαλής έναν άνθρωπο που κοσμεί την κοινωνία της πόλης μας, είναι αυτοδιοικητικός, γνωρίζει την λειτουργία του Δήμου, έχει δώσει τις προσωπικές του μάχες, μπορεί να ενώσει όλους τους Δραμινούς και κυρίως υιοθετεί πρωτοποριακές ιδέες και προτάσεις, οι οποίες δημιουργούν δυναμική στην τοπική κοινωνία.

-Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της παράταξής σας;
-Η παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ επεξεργάζεται το πρόγραμμά της με άξονες την απασχόληση, το κυκλοφοριακό, τη δημιουργία ελεύθερων χώρων και την ανάδειξη της γειτονιάς, ως πυρήνα της καθημερινότητας των Δραμινών. Η αποκατάσταση εμβληματικών κτιρίων της πόλης (καπναποθήκη οδού Περδίκα, Παλιά Ασφάλεια κ.λ.π.) θα προσδώσει διαφορετικό χαρακτήρα στην πόλη και θα εντάξει τους χώρους αυτούς στην καθημερινή δράση των πολιτών. Ταυτόχρονα προτεραιότητα αποτελεί το νοικοκύρεμα του Δήμου, η διοίκηση με διαφάνεια και η ισοπολιτεία των Δραμινών, κάτι που η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ούτε καν το προσπάθησε.

-Σας προβληματίζει η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην παράταξη «Πόλη & Ζωή»;
-Τα κόμματα είναι φυσικό να ενδιαφέρονται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε, οι εκλογές αυτές έχουν και πολιτικό περιεχόμενο. Το ΠΑΣΟΚ έκρινε ότι η παράταξη του Κ. Χαρακίδη απηχεί καλλίτερα τις αυτοδιοικητικές του απόψεις και επέλεξε να την στηρίξει. Στις συγκεκριμένες συνθήκες όμως η στήριξη από οποιοδήποτε κόμμα δεν αρκεί για να δώσει στο σχήμα δυναμική και προοπτική νίκης. Αυτά τα ορίζουν οι πολίτες. Ειδικά για εμάς, η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον κ. Χαρακίδη ανέδειξε τον γνήσια αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της παράταξής μας, την πολυσυλλεκτικότητά της και την αυτονομία της, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για την ορθή διοίκηση του Δήμου Δράμας.

-Σας προβληματίζουν οι πολλές υποψηφιότητες στο Δήμο της Δράμας;
-Το αντίθετο θα έλεγα. Είναι υγιές φαινόμενο. Οι εκλογές πρωτίστως είναι ζήτημα συμμετοχής και ο σημαντικός αριθμός των συνδυασμών κινητοποιεί δυνάμεις στην κοινωνία, που σε αντίθετη περίπτωση ίσως να έμεναν αδρανείς.

-Τι είναι για εσάς η ενασχόληση με τα κοινά;
-Είναι στάση ευθύνης απέναντι στα πράγματα. Επίσης, είναι ένα στοίχημα προσωπικό, μία επιλογή για να δοκιμαστώ, με την ελπίδα να προσφέρω στην πόλη μου.

-Είναι δύσκολο το κυνήγι του σταυρού;
-Δυσκολότατο! Κατ' αρχήν είναι η πρώτη φορά που είμαι υποψήφιος και, όπως καταλαβαίνετε, ο βαθμός δυσκολίας αυξάνει. Κάθε αρχή και δύσκολη, που λένε... Αισιοδοξώ όμως γιατί προσβλέπω στην εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των συμπολιτών μου. Θεωρώ ότι η προσωπική και η επαγγελματική μου πορεία θα τους πείσουν ότι αξίζω την εκτίμησή τους.

-Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης;
-Φυσικά. Ο επικεφαλής, τα μέλη του συνδυασμού, οι ιδέες και οι προτάσεις μας στην κοινωνία της Δράμας και της ευρύτερης περιοχής ήδη δημιούργησαν αίσθηση, αίσθηση η οποία εντείνεται όσο πλησιάζουμε την 7η Νοεμβρίου. Στο χέρι μας είναι την αίσθηση αυτή να την καταστήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα για να αλλάξει πρόσωπο ο τόπος μας, για να αλλάξει περιεχόμενο η καθημερινότητά μας.

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου;
-Αυτή είναι η ώρα των πολιτών, είναι η δική μας ώρα. Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα ως τοπική κοινωνία και να ξανακτίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Δήμος Δράμας με πλειοψηφία τον συνδυασμό μας θα είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, μέσα στην καθημερινότητά μας, αρωγός στην πολύ δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Σχηματίσαμε έναν συνδυασμό που αποτελεί διέξοδο και δίνει προοπτική στην προσπάθεια όλων των Δραμινών να καλυτερέψουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, να καλυτερέψουν τη ζωή τους. Ο συνδυασμός ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ σηματοδοτεί την ελπίδα. Είναι γνωστό ότι η εκλογική προσπάθεια είναι ομαδική. Και σ' αυτήν την προσπάθεια θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Πιστεύω αυτό να το εκτιμήσουν και να το επιβραβεύσουν οι συμπολίτες μου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ