Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Το σχέδιο των 28 δις και ο... Προβόπουλος
Σχεδόν 6 μήνες μετά την ψήφιση του Νόμου για την ενίσχυση των τραπεζών από το δημόσιο με το περίφημο πακέτο των 28 δις ευρώ, το πακέτο δεν έχει ανοίξει, ενώ η οικονομία απειλείται με γενικευμένη πιστωτική ασφυξία και η Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποιεί ότι είναι πλέον ανέφικτος ο αρχικός στόχος για πιστωτική επέκταση τουλάχιστον κατά 10% φέτος.
Την ίδια ώρα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος με την νέα έκθεση του για την ελληνική οικονομία.
Η ύφεση της ελληνικής οικονομίας εκτιμά ότι θα συνοδευτεί από την απώλεια έως και 38.000 θέσεων εργασίας ενώ προβλέπει αρνητική ανάπτυξη, αυξημένα ελλείμματα και αύξηση του δείκτη της ανεργίας.
Το περιεχόμενο της έκθεσης του κ. Προβόπουλου σίγουρα ενόχλησε πολλούς. Όμως το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να είσαι αρεστός αλλά αληθινός. Και ο κ. Προβόπουλος έχει αποδείξει ότι μιλάει πάντα με στοιχεία και χωρίς να στρογγυλοποιεί τις θέσεις και τις απόψεις του.

Αρνητικά δημοσιεύματα
Την ίδια ώρα ιδιαίτερα αρνητικά είναι τα δημοσιεύματα του διεθνή τύπου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
Το γερμανικό περιοδικό "Spiegel" γράφει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας και τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τα δημοσιονομικά ελλείμματα, το χρέος και η μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα.
Οι "Times" από την πλευρά τους, γράφουν πως η οικονομία της Ελλάδας, μαζί με τις οικονομίες της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, λόγω της κατάρρευσης στην αγορά ακινήτων και της αρνητικής επίδρασης που έχει το ισχυρό ευρώ στον τουρισμό και τις εξαγωγές. Και δεν τα γράφουν εξυπηρετώντας σκοπιμότητες.
Με την οικονομία στο επίκεντρο θα βαδίσουμε ως τις Ευρωεκλογές. Που το αποτέλεσμα τους θα επηρεάσει τις πολιτικές εξελίξεις... Και θα καθορίσει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ