Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γρηγόρης Μιχαηλίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας - Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος «Μαζί για τη Δράμα»

5 σχόλια

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δράμας και υποψ. Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δράμας και υποψ. Δημοτικό Σύμβουλο με την παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» κ. Γρηγόρη Μιχαηλίδη.
Υποστηρίζει ότι η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» συνενώνει αρμονικά και δημιουργικά όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα προσδώσουν μια άλλη οπτική για την πορεία της Δράμας.
Χαρακτηρίζει τον Κώστα Σούτο, γνήσιο δημοκράτη και προοδευτικό ενεργό πολίτη ενώ τονίζει ότι κατά την διάρκεια της θητείας του, ως Δημοτικός Σύμβουλος επί τρεις τετραετίες, απέκτησε μεγάλη εμπειρία αφού του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει την Δράμα και τους Δραμινούς.
Τέλος, δηλώνει αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου. Όπως ανέφερε «Η ψήφος στον Κώστα Σούτο, είναι η καθαρή λύση».

-Για ποιόν λόγο επιλέξατε την παράταξη ΄΄Μαζί για την Δράμα΄΄ και τον Υποψήφιο Δήμαρχο κ. Κώστα Σούτο;
-Η συνεργασία μου ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» και με τον υποψήφιο δήμαρχο Δράμας Κώστα Σούτο προέκυψε από την απόλυτη πολιτική και κοινωνική ανάγκη να αναδειχθεί ως Δήμαρχος ένας άνθρωπος επιτυχημένος, που να μην έχει καμμία σχέση με το μίζερο και αδιέξοδο παρόν και παρελθόν της πόλης μας, με το οποίο έχουν όλοι οι κύριοι αντίπαλοί του στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Η παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ» συνενώνει αρμονικά και δημιουργικά όλες εκείνες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που θα προσδώσουν μία άλλη οπτική για την πορεία της Δράμας και θα συμβάλλουν στην δημιουργία του πλειοψηφικού ρεύματος, που είναι αναγκαίο για να κάνουμε τα όνειρά μας πράξη. Το στελεχειακό δυναμικό της παράταξης είναι ό,τι πιο αξιόλογο και επιτυχημένο διαθέτει η κοινωνία μας.

-Προβληματίζεστε από το ρήγμα στην τοπική οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τις δύο υποψηφιότητες στο Δήμο Δράμας;
-Αν σας έλεγα ότι δεν προβληματίζομαι, θα σας έλεγα ψέματα. Παρόλα αυτά δεν νοιώθω πλέον ότι αποτελώ, εγώ και οι συνεργάτες μου, μέρος του προβλήματος. Άλλοι θα απολογηθούν για την εμμονή τους σε ατελέσφορες πολιτικά επιλογές. Εγώ γνωρίζω ότι στρατεύθηκα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε μία δημοτική παράταξη με υποψήφιο δήμαρχο έναν από τους ελάχιστους, μετρημένους στα δάχτυλα των δύο χεριών, συνιδρυτές της οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Δράμα το έτος 1974. Έναν γνήσιο δημοκράτη και προοδευτικό ενεργό πολίτη και αυριανό Δήμαρχο.

-Κατά την άποψή σας δεν έπρεπε να δοθεί στήριξη σε κανέναν από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.;
-Αγωνίστηκα για αυτό από τον περασμένο Μάιο μέχρι πρότινος. Δυστυχώς χωρίς επιτυχία. Δεν εισακούστηκα. Άλλοι φέρουν και αυτήν την ευθύνη. Εθελοτυφλούσαν για τους δικούς τους λόγους.

-Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της παράταξης σας;
-Ο πολεοδομικός ιστός, η κοινωνική συνοχή, οι υποδομές, το περιβάλλον και η καθαριότητα, η ενεργειακή πολιτική και η διαχείριση αποβλήτων και των απορριμμάτων, οι ελεύθεροι χώροι, το αστικό πράσινο και η βελτίωση της κυκλοφορίας είναι οι άξονες του προγράμματος και είναι τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης φροντίδας.

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες όσον αφορά τα προβλήματα και τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Δήμο Δράμας;
-Οι υποδομές, όπως η ολοκλήρωση του περιφερειακού, οι πεζόδρομοι, οι διανοίξεις οδών κ.λ.π., η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων ως χώρων άθλησης, περιπάτου και παιχνιδιού, η βελτίωση της καθαριότητας, η επίλυση του κυκλοφοριακού, η ανακύκλωση και η διαχείριση των απορριμμάτων, η μείωση του πληθυσμού των αδέσποτων σκύλων από τις γειτονιές της πόλης, είναι άμεσης προτεραιότητας.

-12 ολόκληρα χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας, τελικά η Αυτοδιοίκηση είναι ένα μεγάλο σχολείο;
-κ. Φυλακτέ, πολύ μεγάλο σχολείο. Μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τη Δράμα και τους δραμινούς. Τα προβλήματά τους, τις ανησυχίες τους και τις προσδοκίες τους. Έχω σχηματίσει μία πλήρη εικόνα για το παρόν της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και μία ολοκληρωμένη άποψη για τις ανάγκες του μέλλοντος, για τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε και την αναπτυξιακή κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Πολλά από αυτά τα κατέγραψα στο βιβλίο μου το 2000, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να προχωρήσω στη συγγραφή και την έκδοση ενός δεύτερου, επικαιροποιημένο και με βάση τις σύγχρονες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία δεκαετία.

-Ποιο είναι το όραμά σας για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Δράμας;
-Ο δήμος Δράμας με τη νέα του μορφή από την 1η Ιανουαρίου 2011, μετά από την θέση σε ισχύ του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», καλείται να αξιοποιήσει όλες τις οικονομικές και θεσμικές ευκαιρίες που δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να μετατρέψει την πόλη μας σε πραγματική μητρόπολη του νομού μας και ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα της ενδοχώρας των νότιων Βαλκανίων.

-Να περάσουμε και σε κάποια προσωπικά ερωτήματα. Τι είναι η πολιτική για εσάς;
-Διάθεση για προσφορά, άποψη για την κοινωνία και το μέλλον της. Όλα εκκινούν από την διαπίστωση ότι το παρόν και το μέλλον μας εξαρτάται, ευτυχώς ή δυστυχώς, από την διοίκηση και τη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων. Γι' αυτό και το μέλλον ενός τόπου εξαρτάται από το ποιόν και το επίπεδο του πολιτικού του προσωπικού.

-Πρόσωπο που σας ενέπνευσε να ασχοληθείτε με την πολιτική;
-Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα σπίτι όπου η πολιτική ήταν παρούσα σε καθημερινή βάση λόγω του πατέρα μου. Σε κάθε περίπτωση ενηλικιώθηκα πολιτικά με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

-Στην πολιτική αναπτύσσονται φιλίες ή λυκοφιλίες;
-Στην πολιτική πολύ σπάνια αναπτύσσονται πραγματικές φιλίες. Όταν όμως συμβαίνει είναι ισχυρές, γνήσιες και θυμίζουν τις παιδικές μας φιλίες. Κατά τα άλλα στη πολιτική ο σημερινός σύμμαχος είναι αυριανός αντίπαλος και το αντίθετο, χωρίς κατ' ανάγκη αυτό να είναι και αρνητικό.

-Παραδέχεστε τα λάθη σας;
-Βεβαίως. Άλλωστε διδάσκομαι από αυτά.

-Ανέχεστε την κριτική ακόμη και αν τη θεωρείτε άδικη;
-Βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου που εμπλέκεται στα κοινά θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν μεγάλη ανοχή στην κριτική, είτε καλοπροαίρετη είτε κακοπροαίρετη. Πολλές φορές διαπιστώνω ότι λέγονται και γράφονται πράγματα για εμένα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και από ανθρώπους που δεν με γνωρίζουν. Είναι το τίμημα της δημόσιας έκθεσης.

-Αισθανθήκατε κάποιες φορές θύμα του μηχανισμού και των κατεστημένων;
-Φαντάζομαι ότι μου κάνετε την ερώτηση διότι και εσείς θα αναγνωρίζετε ότι όλοι οι δραμινοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι η παρουσία μου στα δημόσια πράγματα του τόπου μας από το 1994 είναι, πέρα από όλα τα άλλα, μία μάχη κατά των μηχανισμών και των διαμορφωμένων κατεστημένων, που έχουν κρατήσει τη Δράμα πολύ χαμηλά.

-Αν ένας Δραμινός σας ρωτήσει για ποιο λόγο αξίζει κανείς να ζει στη Δράμα τι θα του λέγατε;
-Όσοι ζούμε στη Δράμα γνωρίζουμε πολύ καλά τί μας γοητεύει σε αυτήν. Το μεγάλο της πλεονέκτημα πιστεύω ότι είναι το γεγονός ότι έχει ακόμη πολλά περιθώρια ανάπτυξης και προόδου και το στοίχημα της γενιάς μας είναι να μπορέσουμε να βρούμε τον βηματισμό της προς το μέλλον. Τον βηματισμό που της είναι αναγκαίος και της αρμόζει.

-Είστε αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής μάχης;
-Φυσικά και είμαι. Είμαι απολύτως πεπεισμένος, με βάση τα μηνύματα από τους πολίτες της Δράμας σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, ότι θα ανταποκριθούν στη μεγάλη πρόκληση και θα επιλέξουν Κώστα Σούτο για το μέλλον μας.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες μου να προσέλθουν στην κάλπη της 7ης Νοεμβρίου με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης τους για την επιλογή τους, αλλά και της ευκαιρίας που προσφέρει στον τόπο μας η επιλογή τους στον Κώστα Σούτο. Η ψήφος στον Κώστα Σούτο, πέρα από μικροπολιτικούς και κομματικούς υπολογισμούς, είναι η «καθαρή» επιλογή.

 


Σχόλια (5)

O ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ - Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010 στις 12:34
Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΩΗ, ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΟΔΑ , ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ , ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ. ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΑΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Η ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ. ΝΑΚΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ. ΤΕΧΝΗ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ!!!

ανωνυμοσ - Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στις 15:02
Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡο ΚΟΣΜΟ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Α.Χ - Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στις 15:01
γρηγόρη κοσμείς την πολιτική ζωή του τόπου το μόνο σου μειονέκτημα είναι ότι είσαι μορφωμένοε εδώ θέλουν ντενεκέδες και διαπλεκόμενους

τάκης - Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στις 05:04
ο Γρηγόρης θα πάει καλά μόνο που έχω την άποψη ότι τελικά δεν θα πάτε καλά ποια η άποψη της παράταξης σας για τους εργολάβους και τα συμφέροντά?

νάκος - Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 στις 05:01
γρηγόρη είσαι πετυχημένος-καθαρός-μορφωμένος πώς αισθάνεσαι όταν βλέπεις μαζεμένη όλη την διαπλοκή στο εκλογικό σας κέντρο?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ