Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


2 σχόλια

Πάλι επανέρχεται το θέμα των λιγνιτών στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.
Όπως αναφέρει τελευταία εντείνονται τα σενάρια για την δημοπράτηση των λιγνιτικών πεδίων σε Δράμα, Ελασσόνα και Βεγόρα, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας.
Η κ. Διώτη ερωτά τον Υπουργό τι θα πράξει εφόσον σε νέα έκδοση του μνημονίου ζητηθεί και επίσημα η εκποίηση μονάδων της ΔΕΗ και τεθεί το ζήτημα παραχώρησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων.

Πάλι οι λιγνίτες. Τα χρόνια περνούν, οι δεκαετίες φεύγουν αλλά το σενάριο για εκμετάλλευση των λιγνιτών παραμένει.
Καλά δεν βαρέθηκαν; Στο παρελθόν είχαμε την ΔΕΗ. Σήμερα επανέρχεται το σενάριο με ιδιώτες. Καλά θα εκχωρήσουν τον υπόγειο πλούτο της χώρας σε ιδιώτες;

Να θυμίσω λίγο την ερώτηση της Βουλευτού κ. Χαράς Κεφαλίδου που ρωτούσε αν άλλαξε κάτι με την υπογραφή του μνημονίου, όσον αφορά την εκμετάλλευση των λιγνιτών.
Τότε πολλοί αναρωτήθηκαν τι σχέση έχει το ένα με το άλλο... Πλέον αποδείχθηκε ότι έχουν απόλυτη σχέση...

Τα πάντα επηρεάζονται από το μνημόνιο. Η χώρα είναι σε κατάσταση επιτήρησης. Η Τρόικα αποφασίζει και η κυβέρνηση δέχεται τις αποφάσεις τους.
Και αν πουν ότι πρέπει να παραχωρηθεί το λιγνιτικό κοίτασμα, έχω την αίσθηση ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να τους αποτρέψεις.

Η Ελλάδα μετά την υπογραφή του μνημονίου είναι μια άλλη χώρα. Και αυτό είναι καλό να μην το ξεχνάμε.

Άρχισε η συζήτηση για την παράταση αποπληρωμής του χρέους...
Το είχα γράψει, το είχα αναφέρει σε πολλούς φίλους μου οι οποίο θεωρούσαν ότι η χώρα πάει καλά και ότι είναι στον σωστό δρόμο. Τους έλεγα ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να τηρήσει τα χρονικά περιθώρια αποπληρωμής και τις δεσμεύσεις που υπέγραψε με το μνημόνιο.

Η Ελλάδα βγήκε από τις αγορές και η παράταση αυτής της κατάστασης υποβαθμίζει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
Αφού δεν μπορούσαν να ξοφλήσουν στα χρονικά όρια που έθεσαν γιατί δεν ζήτησαν από την αρχή μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια;
Και κάτι ακόμη... Παράταση πληρωμής σημαίνει πολύ απλά νέα σκληρότερα μέτρα. Αυτό να μην το ξεχνάμε.

Κάποιοι δυστυχώς προσπαθούν να κάνουν την πολιτική ζωή του τόπου ζούγκλα. Ξεπερνούν και τον χειρότερο εαυτό τους.
Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι στην πολιτική όπως και στην ζωή υπάρχουν κανόνες. Ο κόσμος θέλει την γόνιμη αντιπαράθεση πάνω στα προβλήματα που τον απασχολούν.
Σε εποχές κρίσης χρειάζεται πάνω απ' όλα σύγχρονος πολιτικός λόγος.

Ξέρεις τι εύκολα μπορείς να δυναμιτίσεις τα πράγματα; Είναι πολύ απλό... Να τα κάνεις όλα κόλαση. Όμως πρέπει να τηρούνται και ορισμένοι κανόνες.

Τι πανηγυρισμοί είναι αυτοί; Μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν, γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι πάνω από 10 λεπτά ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι.

Η διοίκηση των ΕΛΠΕ τάσσεται υπέρ της εξίσωσης των φόρων στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης ώστε να περιοριστεί η νοθεία και η παράνομη διακίνηση καυσίμων.
Και πώς θα ζεσταθεί ο κόσμος ρε λεβέντες; Με τις κουβέρτες ή με τα κάρβουνα;

Φοβερή πάντως η επινόηση. Να ανεβαίνουν οι τιμές, να μειώνονται οι μισθοί, να οδηγούνται σε κλείσιμο επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να δηλώνουν ότι αυτό είναι αναγκαίο κακό.
Αυτό είναι από τα άγραφα.

Μία πολύ ουσιαστική ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μαργαρίτης Τζίμας, αναφορικά με τη μη πληρωμή των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές ΕΨΥΚΑ Δράμας.
Οι δομές αυτές επιτελούν ένα τεράστιο κοινωνικό έργο και καλύπτουν ένα μεγάλο κενό της ελληνικής κοινωνίας. Είναι όμως ιδιαίτερα ανησυχητική η μη πληρωμή των εργαζομένων.

Αυτό ουσιαστικά δημιουργεί τεράστια προβλήματα και αδιέξοδο στην συνέχιση των προγραμμάτων.
Ευκαιρία είναι να παρέμβει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αηδόνης και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Άλλωστε οι κοινωνικές αυτές δομές υπάγονται στο Υπουργείο Υγείας, Διατροφής και Άθλησης.

Μία πολύ ωραία εκδήλωση από τον Ροταριανό Όμιλο Δράμας που βράβευσε την επιχείρηση «Γουντσίδης ΑΕ» για την πορεία της, την πολυετή προσφορά της στην τοπική κοινωνία και οικονομία, αλλά και για την συμβολή της στην αύξηση της απασχόλησης.
Η επιχείρηση «Γουντσίδης» κλείνει 64 χρόνια λειτουργίας, έχει 16 καταστήματα και απασχολεί περισσότερα από 350 άτομα.
Μια λαμπρή εκδήλωση από τον Ροταριανό Όμιλο Δράμας που το τελευταίο χρονικό διάστημα μας έχει αφήσει έκπληκτους με τις πρωτότυπες δράσεις και πολύ οργανωμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Να κλείσουμε με τα εκλογικά... Αναφέρθηκα στην διάθεση ορισμένων να πολώσουν το κλίμα με ακρότητες και αερολογίες. Καλό είναι να παραμερίσουμε όσους κινδυνολογούν και βρίζουν.

Αυτό που άμεσα πρέπει να αλλάξει είναι η απαράδεκτη διάταξη σύμφωνα με την οποία, οι υποψήφιοι και οι επικεφαλείς των συνδυασμών μπορούν να εμφανιστούν σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις μια μόνο φορά.
Δεν είναι δυνατόν οι υποψήφιοι να κάνουν εκλογές με αντιπροσώπους. Αυτό ποια σαΐνια το σκέφθηκαν στον Υπουργείο Εσωτερικών;

 


Σχόλια (2)

ΓΙΑΝΝΗΣ - Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 στις 00:43
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ... ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ....ΜΥΑΛΟ!!! ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΦΤΩΧΟΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΜΟΥ!!!

ανέστης - Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 στις 22:28
ΟΙ ΛΙΓΝΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑι η μονη διεξοδος

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ