Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


Η σεναριολογία καλά κρατεί... Το προηγούμενο διάστημα είχαν κοπάσει τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Οι αρνητικές δημοσκοπήσεις για την κυβέρνηση απομάκρυναν το ενδεχόμενο "διπλών" εκλογών.
Τις τελευταίες ημέρες αναθερμάνθηκαν τα σενάρια για προσφυγή στις κάλπες. Η υπόθεση Παυλίδη είναι ένα ακόμη ανοικτό μέτωπο για την κυβέρνηση. Η προανακριτική ολοκληρώνει σύντομα το έργο της και στην συνέχεια θα παραδώσει το πόρισμά της για τον πρώην υπουργό.
Μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται σε μια πολύ εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία... Ο 151 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο κ. Παυλίδης δημιουργούν ανά πάσα στιγμή συνθήκες πρόωρων εκλογών.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που στο διεθνές προσκήνιο υπήρξαν πολλές και σημαντικές εξελίξεις. Σε μια διαδρομή από το Λονδίνο στο Στρασβούργο και την Πράγα και από κει στην Κωνσταντινούπολη διαμορφώνονται νέες στρατηγικές των ισχυρών του κόσμου. Και εμείς εδώ εγκλωβισμένοι σε θέματα εσωτερικής κατανάλωσης.
Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα παράθυρο στον κόσμο. Το πολιτικό μας σύστημα έχει βαλτώσει επικίνδυνα. Και το κράτος αδυνατεί να διαμορφώσει συνθήκες και πολιτικές αξιοκρατίας και διαφάνειας. Άραγε θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με τα μικρά αφήνοντας στην άκρη τα μεγάλα και τα ουσιαστικά για τον τόπο;

Τα σενάρια πάντως δίνουν και παίρνουν... Στο εβδομαδιαίο περιοδικό "Μετροπόλιταν" δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς που θα αναλάβουν υπουργικούς θώκους σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές.
Αρκετά ενδιαφέρον το ρεπορτάζ... Σύμφωνα με αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι εκτός από Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν πολλές γυναίκες ενώ είναι πιθανόν 3 υπουργεία να δοθούν στον ΣΥΝ (ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας). Για το Υπουργείο Αθλητισμού πιθανός υπουργός φέρεται ο βουλευτής Δράμας Χρήστος Αηδόνης.
Κρατήσαμε το περιοδικό για να δούμε αν τα όσα αναφέρονται είναι κοντά στην πραγματικότητα. Ο καιρός θα δείξει.

Πάντως για την ώρα στα δύο μεγάλα κόμματα σφάζονται για μια θέση στο Ευρωψηφοδέλτιο. Στην ΝΔ ψάχνουν τα ηχηρό και μεγάλο όνομα που θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος στις Ευρωεκλογές, ενώ στο ΠΑΣΟΚ προβλέπεται ριζική ανανέωση...
Η υπόθεση που άνοιξε με την φημολογία πως ο νυν Ευρωβουλευτής κ. Μποτόπουλος δεν θα είναι και πάλι στην λίστα των υποψηφίων Ευρωβουλευτών επειδή στην εσωκομματική αντιπαράθεση για την αρχηγία του 2007 είχε στηρίξει Βενιζέλο, πυροδότησε ένα νέο κύκλο αντιπαράθεσης.
"Η 11η Νοεμβρίου είναι πολύ πίσω μας και σας διαβεβαιώ ότι ουδείς κοιτάει πίσω", τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου.
"Αγκάθι" το Ευρωψηφοδέλτιο που η σύνθεσή του είναι αποκλειστική υπόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Είχαμε και την ετήσια έκθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου. Ο οποίος προβλέπει αρνητική ανάπτυξη, αυξημένα ελλείμματα και αύξηση του δείκτη της ανεργίας.
Το περιεχόμενο της έκθεσης του κ. Προβόπουλου ενόχλησε σφόδρα κυβερνητικά στελέχη και κυρίως η πρόβλεψή του για αρνητική ανάπτυξη της οικονομίας.
Μαύρα τα μαντάτα από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα θυμάστε τα Κολέγια Εξωτερικού και την συζήτηση για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων;
Αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα από την Κομισιόν βρίσκεται η χώρα μας, για τη μη συμμόρφωσή της στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ορίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων των αποφοίτων κολεγίων.
Η χώρα μας δεν έχει λάβει ακόμη κάποιο μέτρο και εάν εξακολουθήσει να αδιαφορεί για το ζήτημα, το επόμενο στάδιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι η επιβολή υψηλότατου προστίμου για κάθε μέρα που η Ελλάδα συνεχίζει να αδιαφορεί για την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Οι ξένοι μας εγκαλούν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των κολεγίων και εμείς εδώ επιμένουμε στα δημόσια πανεπιστήμια και καταγγέλλουμε όσους τόλμησαν να μιλήσουν για μη κρατικά πανεπιστήμια.
"Εδώ ο κόσμος καίγεται και στην Ελλάδα βαρκούλες αρμενίζουν". Κάτι πρέπει να γίνει γιατί καλή η ανυπακοή στις Βρυξέλλες όμως κοστίζει. Και το κόστος καλούνται να το πληρώσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες.
Και αυτοί που είναι επαναστάτες και αυτοί που θέλουν την συμμόρφωση με τις κοινοτικές οδηγίες.

Ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών στους υπαλλήλους του δημοσίου που υπηρετούν στον Ν. Δράμας.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά η αδικία που υφίστανται οι Δραμινοί υπάλληλοι είναι κατάφωρη. Μα είναι δυνατόν το επίδομα να δίνεται στα παραθαλάσσια Κερδύλια και στην Τούζλα και να μην το λαμβάνουν στο ακριτικό Νευροκόπι;

Η Δόξα Δράμας στην Β' Εθνική και οι δηλώσεις των φορέων αναδεικνύουν την μεγάλη επιτυχία.
"Συγχαρητήρια για την άνοδο, το σύνθημα "Δόξα πάνω από όλα" δεν πρέπει και την νέα χρονιά να λείψει από τα χείλη των Δραμινών", αναφέρει ο Νομάρχης κ. Ευμοιρίδης.
"Εύχομαι καλή δύναμη, σύνεση και ενότητα για την κατάκτηση του κύριου στόχου που είναι η άνοδος της Δόξας στην Super League", τονίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αηδόνης, ενώ ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης υπογραμμίζει χαρακτηριστικά "Είμαστε υπερήφανοι. Σας έχουμε μέσα στην καρδιά μας. Να είστε καλά για όλα όσα μας έχετε προσφέρει μέχρι τώρα και για όσα θα μας προσφέρετε στην συνέχεια... Παλέψατε με όλες σας τις δυνάμεις, δώσατε και την ψυχή σας στο γήπεδο, αγωνιζόμενοι εξαιρετικά καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς. Σας ευχαριστούμε για όλα."

Στην Δόξα άρχισε ήδη ο προγραμματισμός για την νέα χρονιά... Πρέπει να γίνουν πολλά. Σύσταση ΠΑΕ, μεταγραφές, αναγκαία έργα στο γήπεδο... Πολύ δουλειά για τον Πρόεδρο του ΤΑΠ κ. Χαράλαμπο Νικολαΐδη και για την διοίκηση του ΓΣ. Καλή συνέχεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ