Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Με την Πένα μου...

Γράφει η Ρένα Τριανταφυλλίδου

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και οι υποψήφιοι τρέχουν και δεν φτάνουν.
Θα πρέπει να προλάβουν να επισκεφθούν όλες τις τοπικές κοινότητες, τις γειτονιές του δήμου τους, να τάξουν ότι μπορούν, να κερδίσουν ή να επηρεάσουν, ακόμη, ακόμη και να εξαγοράσουν την ψήφο των πολιτών, προκειμένου να τους δοθεί η ευκαιρία να υλοποιήσουν το όραμα τους για την πόλη, ή την τοπική κοινότητα τους.
Το κακό σ' αυτήν την πόλη είναι ότι υπάρχουν τόσα οράματα, όσοι είναι και οι υποψήφιοι, κι ας ακούγεται αυτό, από υπερβολικό έως ακραίο...

Οι επικεφαλής των παρατάξεων για τον μεγαλύτερο δήμο του νομού έχουν χωριστεί σε τρεις κατηγορίες.
Η μια αντλεί ψήφους κυρίως από τους Νεοδημοκράτες, η άλλη από τους Πασόκους και η τρίτη κυρίως από τα μέλη και υποστηρικτές των αριστερών κομμάτων.
Ακολουθώντας τη λογική, κάτι που απουσιάζει από τις εκλογές αυτές- όχι πως υπήρχε βέβαια περισσότερη στις προηγούμενες- είναι ότι οι δύο παρατάξεις που αντλούν κυρίως ψήφους από το χώρο της ΝΔ, θα έπρεπε στον προεκλογικό τους λόγο να προβάλλουν και να τονίζουν τις διαφορές τους, από τους υποψηφίους που αντλούν ψήφους από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αντ' αυτού τι βλέπουμε; Ένα σκληρό πόλεμο μεταξύ τους, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, σε πολλές των περιπτώσεων, έναν αντιπολιτευτικό λόγο ανήθικο, και απρεπή, από ανθρώπους που αξιώνουν θέσεις και αξιώματα στον πολιτικό στίβο μετατρέποντας τον, από αγαθό της δημοκρατίας, σε ρωμαϊκή αρένα.

Από το άλλο στρατόπεδο τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο λογικά και ευπρεπή.
Και οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων που αντλούν ψήφους κυρίως από το χώρο ΠΑΣΟΚ, αντιπολιτεύονται με τη λογική που θα έπρεπε να είχαν οι παραπάνω, και δεν έχουν.
Τονίζουν τη διαφορά φιλοσοφίας και του τρόπου διοίκησης που σκέφτονται να εφαρμόσουν στο δήμο, αν εκλεγούν δήμαρχοι, δεν ανταλλάσουν μεταξύ τους βαριές κουβέντες, ούτε εξαπολύουν ρουκέτες, κρατούν λεπτές ισορροπίες, που στο εγγύς μέλλον μπορεί να τους αποβούν και χρήσιμες.

Το τρίτο στρατόπεδο, που στηρίζεται από άτομα του αριστερού χώρου, ασκούν κριτική προς πάντες και για τα πάντα, χωρίς ενδεχομένως να αναγνωρίζουν ότι μπορεί να υπάρχουν και θετικά στοιχεία στους συνυποψήφιους τους.
Εντάσσονται στη λογική του ανέξοδου αντιπολιτευτικού λόγου, αφού ούτε και οι ίδιοι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν ποτέ να διοικήσουν το δήμο της Δράμας. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, να καταλάβουν μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο.
Έτσι μπορούν να λένε ότι θέλουν, αφού δεν θα κλιθούν ποτέ να τα εφαρμόσουν.

Αν σας έχω μπερδέψει με την παραπάνω θεωρητική προσέγγιση της πολιτική γεωγραφίας του δήμου της Δράμας, να σας τα ξαναπώ με ονόματα, για να γίνω κατανοητή, αν κι αυτό, όπως πάντα, δεν θα αρέσει σε κάποιους και δεν θα βολέψει σε άλλους τόσους....

Ο Θ. Μαργαρίτης έχει στον προεκλογικό του αγώνα να παλέψει με τους παρακάτω και με τη σειρά που τους αναφέρω: Κυριάκο Χαρακίδη, Κ. Ευμοιρίδη, τα στελέχη της παράταξης του και τον Κ. Σούτο. Με τους υπόλοιπους δεν ασχολείται

Ο Κ. Ευμοιρίδης έχει να παλέψει μόνο με τον Θ. Μαργαρίτη, με τους υπόλοιπους δεν ασχολείται καθόλου. Αποκλειστική του έννοια είναι να πετάξει το Θωμά από το παιχνίδι και ότι βρέξει ας κατεβάσει...

Ο Κ. Χαρακίδης έχει να παλέψει αποκλειστικά με τον Θ. Μαργαρίτη και με κανέναν άλλον!

Ο Κ. Σούτος δεν παλεύει με κανέναν, χαράσσει μια δική του πορεία με σχέδια και οράματα, υλοποιήσιμα ή μη, κανείς δεν ξέρει, μόνο η πράξη μπορεί να δείξει.

Οι Σπυρίδης και Μίτρου βάλλονται εναντίων όλων, τους ασπάζονται λίγοι γιατί απλά τα μυαλά των ανθρώπων είναι στεγανοποιημένα

Αυτό είναι το προεκλογικό σκηνικό στο Δήμο της Δράμας. Όλοι βάλλονται κατά του Θ. Μαργαρίτη. Τον έφαγαν τον άνθρωπο.... αλλά του πήγε το αδυνάτισμα!

Κι αν σ' όλα αυτά έχεις να προσθέσεις και τη βλακεία που δέρνει κάποιους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που κοντεύουν να κόψουν την καλημέρα σε συνυποψήφιους τους, γιατί τους «εχθρούς» τους βλέπουν μέσα στην παράταξη τους και όχι στις απέναντι παρατάξεις, τότε όλα βαίνουν καλώς σ' αυτόν τον τόπο.
Τα φρούρια πέφτουν εκ των έσω.... αγαπητέ μου.... και εσύ αλλού αρμενίζεις.... Ονόματα δεν λέμε, έξυπνος είσαι ας καταλάβεις...

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ