Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Χρήστος Τελλίδης

Μηχανολόγος Μηχανικός ΑΠΘ - Εκπαιδευτικός - Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος παρ. «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»

-Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν να πολιτευθείτε με την παράταξη «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» ;
-Είμαι ένας πολίτης που πάντα ενδιαφερόμουν για τα κοινά. Πιστεύω ότι ο ενεργός πολίτης που συμμετέχει στα τοπικά δρώμενα, που έχει λόγο και άποψη για τα κοινά, συμβάλει στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης του. Κατοικούμε σε ένα τόπο ευλογημένο με ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, που αν τα αξιοποιήσουμε μπορούμε να πάμε μπροστά.
Πρέπει να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας να κάνουμε καλύτερη την ζωή των πολιτών.
Αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους πολιτεύθηκα. Φυσικά για να κάνεις τα οράματα σου πράξη, είναι απαραίτητο να δώσεις την "μάχη" μέσα από μια δημοτική παράταξη,
Η Νέα Εποχή - Νέα Δράμα, είναι μια ιστορική παράταξη με τεράστια προσφορά στον τόπο. Μεγάλα έργα, παρεμβάσεις στην πόλη και στα τοπικά διαμερίσματα, φέρνουν την σφραγίδα της δημοτικής μας αρχής. Είμαστε η μόνη αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση και σε αυτές τις εκλογές, εγγύηση για την συνέχεια αποτελεί ο Θωμάς Μαργαρίτης. Διαθέτει σπάνιο ήθος, είναι αποφασιστικός, είναι σεμνός και πάνω από όλα πρακτικός άνθρωπος.

-Τι είναι η αυτοδιοίκηση και η ενασχόληση με τα κοινά για σας;
-Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ορισμένης εδαφικής περιοχής εκ μέρους οργάνων που εκλέγονται ελεύθερα από τους πολίτες της περιοχής αυτής. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων απευθείας από τους δήμους με δικά τους όργανα αποσκοπεί στην προαγωγή των τοπικών συμφερόντων και την ικανοποίηση των αναγκών των κατοίκων ( των δήμων ).
Με την ενασχόληση μου με τα κοινά θα ήθελα να συμβάλω στην άνοδο του επιπέδου ζωής των κατοίκων του Δήμου Δράμας ως υπεύθυνος και σκεπτόμενος πολίτης. Στη διαδρομή της επιστημονικής και επαγγελματικής μου πορείας απέκτησα εμπειρίες, γνώσεις, καινοτόμες ιδέες και ικανότητα στην οργάνωση και διοίκηση στη λογική της ομάδας ανθρώπων και στη λογική της παρακίνησης των ανθρώπων προς θετικές κατευθύνσεις. Αυτά φιλοδοξώ, αν οι πολίτες με εμπιστευθούν, να τα κάνω πράξη για το Δήμο της Δράμας.
Η αυτοδιοίκηση για μένα είναι κατάθεση ψυχής. Είναι προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και προσωπικός αγώνας.

-Ποια τα μηνύματα από την επαφή σας με τους πολίτες της Δράμας;
-Τα μηνύματα μου, από την επαφή μου με τους πολίτες είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι έχουμε σχέδιο, ότι έχουμε πρόγραμμα και φυσικά ένα τεράστιο έργο ορατό σε όλους.
Οι πολίτες της Δράμας θέλουν μια καλύτερη πόλη, επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας και προϋποθέσεις ανάπτυξης του Δήμου Δράμας.

-Ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που καλείται να επιλύσει η Δημοτική Αρχή από το 2011;
-Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ δύσκολη για την δημοτική μας αρχή. Η οικονομική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα, που γίνονται ορατά και στο χώρο της αυτοδιοίκησης. Η μείωση των χρηματοδοτήσεων πυροδοτεί αρνητικές εξελίξεις. Η δημοτική μας αρχή, έχει την εμπειρία να ανταπεξέλθει.
Θα δώσουμε έμφαση, στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων, θα στηρίξουμε τους πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και έχουν προβλήματα επιβίωσης. Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα μας. Φυσικά θα δώσουμε έμφαση και στην καλύτερη οργάνωση των νέων Καλλικρατικών Δήμων. Ο προγραμματισμός των έργων της επόμενης περιόδου, είναι ακόμη μια πολύ ουσιαστική παράμετρος.
Έχουμε στο πρόγραμμα μας, σειρά έργων που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην τετραετία. Αυτό είναι δέσμευση μας.

-Είναι δύσκολο το κυνήγι του σταυρού;
-Είναι, διότι συμμετέχουν πολλοί ως υποψήφιοι και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.
Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Όμως η επαφή με τους πολίτες σε συναρπάζει και μαζί με τον διάλογο και την συζήτηση σε κάνουν σοφότερο.

-Τι θέλετε να πείτε στους δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Δράμας ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου;
-Να δώσουν δύναμη στην παράταξη μας. Η στήριξη της παράταξης Νέα Εποχή - Νέα Δράμα, είναι μονόδρομος.
Η δημοτική μας αρχή, με όπλο το έργο της και το πρόγραμμα της, μπορεί να οδηγήσει στον δρόμο της ανάπτυξης και τον νέο Καλλικρατικό Δήμο. Αυτό είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών.
Η καλή πορεία του Καλλικρατικού Δήμου Δράμας είναι ευθύνη των πολλών. Δεν θέλουμε τον πολίτη απλό ψηφοφόρο αλλά ενεργό πολίτη, επίκεντρο της τοπικής κοινωνίας που έχει άποψη, θέση και κρίση, που συμμετέχει και αποφασίζει για το μέλλον του.

-Κλείνοντας, τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Οι δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν τους πλέον ικανούς και δραστήριους, για να τους εκπροσωπήσουν. Να επιλέξουν με γνώμονα το αύριο. Να επιλέξουν τους καλύτερους, γιατί μόνο έτσι η Δράμα θα δει καλύτερες μέρες.
Εύχομαι οι συνδημότισσες και οι συνδημότες, να ψηφίσουν για το καλό του Δήμου, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ