Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


«Ή εγώ ή το χάος», είπε ο Πρωθυπουργός στην διακαναλική συνέντευξη και τους άφησε όλους άναυδους. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης από το ελληνικό λαό για την κυβερνητική πολιτική.

Μια πολιτική που έχει ωθήσει μεγάλο ποσοστό του λαού στα όρια της εξαθλίωσης.
Μια πολιτική, παραγγελιά του ΔΝΤ και της Τρόικας, που έφερε μεγάλα αδιέξοδα και οδηγεί σε μαρασμό την οικονομία και εκτινάσσει στα ύψη τον αριθμό των ανέργων.

Ο Γεώργιος Παπανδρέου λοιπόν, που εφαρμόζει και χαράσσει αυτήν την πολιτική, ζητά να υπερψηφιστούν οι υποψήφιοί του στις Περιφερειακές Εκλογές γιατί αλλιώς θα σημαίνει αποδοκιμασία των μέτρων, κάτι που οδηγεί την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ουσιαστικά πιέζει το εκλογικό σώμα λέγοντας ότι θα αναγκαστεί να προσφύγει στις εκλογές εάν δεν υπερψηφιστούν οι δικοί του «πράσινοι» υποψήφιοι.

Ωραία λογική... Κερδίζεις τις εκλογές, τάζοντας αυξήσεις, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη, έρχεσαι στην εξουσία κάνεις τα ακριβώς αντίθετα και τώρα λες στον κόσμο «προσέξτε γιατί αν δεν μας ψηφίσετε θα σας παρατήσουμε».
Δηλαδή λένε ή εμείς ή το χάος. Πριν έλεγα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Τελικά και αλλάξαμε και βουλιάξαμε.

Ήταν μεγάλο στοίχημα για τον Αντώνη Σαμαρά ότι ανέβασε τους τόνους και ζήτησε από τους Έλληνες πολίτες ψήφο καταδίκης στο μνημόνιο.
Ο Παπανδρέου υπεραμύνθηκε της ένταξης της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Είπε ότι ήταν μονόδρομος... Αν ήταν ή όχι θα το γράψει η ιστορία.

Όμως ο κόσμος είδε ξαφνικά να έρχονται τα πάνω-κάτω στην ζωή του. Και πλέον τα ψευτοδιλήμματα δεν τον πείθουν. Όπως επίσης και δεν περνάνε τα φοβικά σύνδρομα.
Αλίμονο αν οι Έλληνες καταντήσουμε υπήκοοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο. Η χώρα μπορεί να είναι υπό επιτήρηση όμως οι Έλληνες δεν επιτηρούνται και δεν υποδουλώνονται.
Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν τα διάφορα «παπαγαλάκια» που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο.

Την αναστολή της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου ζητούν επιχειρηματίες με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην Δράμα.
Το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου χαρακτηρίζει ως «άτυχη» την χρονική περίοδο που επιλέχθηκε για την εφαρμογή του μέτρου και επισημαίνουν ότι ήδη οι συνέπειες από την εφαρμογή του νόμου έχουν γίνει αισθητές.

Μια βόλτα στην αγορά αρκεί για να ανακαλύψεις τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.
Χρειάζεται να αναζητηθεί μια φόρμουλα που θα εξυπηρετεί τόσο τους πολίτες όσο και τους καταστηματάρχες.
Η πτώση του τζίρου είναι πολύ μεγάλη και όλοι θέλουν ο νόμος να γίνει ελαστικότερος.

Εφαρμόζουν ένα μέτρο και τώρα ψάχνουν τρόπο να το αλλάξουν. Δεν αντιλήφθηκαν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με την οικονομική κρίση να έχει βάλει «λουκέτο» σε χιλιάδες επιχειρήσεις.
Για να δούμε θα γίνει ελαστικότερος ο νόμος για το κάπνισμα ή θα παραμείνει ως έχει;

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και ελάχιστες μέρες απομένουν για την λήξη της προεκλογικής περιόδου.
Οι υποψήφιοι τα δίνουν όλα, τρέχουν να επισκεφθούν όλες τις γειτονιές και φυσικά αναλύουν τα σχέδια και τα οράματά τους.

Καλό είναι πάντως να γνωρίζουν όσοι τάζουν ανεξέλεγκτα μινιατούρες και ανεμόμυλους, ότι είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος, η οικονομική κρίση δημιουργεί νέα δεδομένα και τα οράματά τους πρέπει να έχουν κάποια όρια.

Εκτός και αν είναι ονειροπαρμένοι και τους αρέσει να ονειρεύονται.
Μεγάλη υπόθεση ο ρεαλισμός... Αυτό που λείπει επί πολλά χρόνια από την πολιτική μας ζωή. Καλά τα ταξίματα, τα θα τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, όμως τι να τα κάνεις όταν δεν μπορείς να τα πραγματοποιήσεις;
Μπήκαν στο διαδίκτυο, μάζεψαν διάφορες φωτογραφίες, τις έβαλαν στο γυαλιστερό χαρτί... όμως άνθρακες ο θησαυρός.
Ο πολίτης θέλει να ακούει ρεαλιστικές και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις. Με τα μακρόπνοα και μεγαλεπήβολα δεν ασχολείται, όπως και με ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Μαθητές δημοτικών σχολείων επαρχίας, συνταξιούχοι και κρατικά κανάλια μπήκαν στο μάτι του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Προβόπουλος εντοπίζει στην περιστολή των δαπανών την επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας.
Και συνιστά στην κυβέρνηση να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη για «διορθωτικές κινήσεις» λόγω απόκλισης στο μνημόνιο.
Μεταξύ των μέτρων που προτείνει είναι η κατάργηση θερινών εκδρομών συνταξιούχων ΚΑΠΗ, η μείωση δαπανών μεταφοράς μαθητών και η μείωση συντάξεων.

Ο κύριος διοικητής που αμείβεται πολύ πλουσιοπάροχα μάλλον έχασε το μέτρο.
Δεν είναι δυνατόν να τοποθετεί τα ΚΑΠΗ στην κατηγορία όπου είναι απαραίτητες οι περιστολές. Κάποιοι να τον συνετίσουν άμεσα και γρήγορα.

Όμως εκεί που έχει απόλυτο δίκιο είναι στην μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένα χωριά της περιφέρειας.
Όπως αναφέρει έχει μετατραπεί σε επιδότηση λεωφορείων αφού με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε το δημόσιο να χαρίσει 28.000 αυτοκίνητα (ναι καλά διαβάσατε) στις οικογένειες των μαθητών!!!

Μόνο που αργά το κατάλαβε ο κ. Προβόπουλος. Είναι μετά Χριστό προφήτης για άλλη μια φορά.
Τώρα που το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο τον απασχόλησε; Μέχρι τώρα γιατί το έκρυβε και δεν το αποκάλυπτε;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ