Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Περιφερειακές Εκλογές και Εθνική Οικονομία
Τελικά ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Εκεί που μας είχαν πείσει για την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη να κάνουμε θυσίες για να σώσουμε την (κατεστραμμένη) ελληνική οικονομία, ήρθε η συνέντευξη του Πρωθυπουργού και μας μπέρδεψε.
Τι είπε ο Παπανδρέου; Ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι αν δεν εκλεγούν οι υποστηριζόμενοι από το ΠΑΣΟΚ Περιφερειάρχες, τότε θα υπάρξει πρόβλημα στην πορεία ανόρθωσης της οικονομίας!
Δηλαδή αν δεν εκλεγεί ο Μπόλαρης, ο Γιαννακίδης και ο Ξανθόπουλος τότε οι διεθνείς αγορές θα μας καταδικάσουν.
Δηλαδή αν εκλεγεί ο Καραβάς και ο Παυλίδης τι θα γίνει; Κατά τη ρήση του Πρωθυπουργού αυτό είναι η απόλυτη καταστροφή.
Αυτή η επιχείρηση εκφοβισμού των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δεν μπορώ να την καταλάβω. Η χώρα κυριολεκτικά είναι σε «κώμα» από την ανεργία και την ύφεση, ξένοι κολοσσοί όπως η Pimco κάνουν λόγο για τα χειρότερα όσον αφορά το χρέος και το πολιτικό προσωπικό μας αμετανόητο στήνει σκηνικό εκλογών.
Καλό είναι να πέσουν λίγο οι τόνοι στις Περιφερειακές Εκλογές. Δεν χρειάζονται οι μελοδραματικοί τόνοι.
Η λογική ότι οι δικοί μας είναι οι καταλληλότεροι και οι άλλοι είναι εθνικά επικίνδυνοι είναι απαράδεκτη...
Όπως και τα σενάρια πρόωρων εκλογών. Εκτός και αν ο Παπανδρέου ζήλεψε τον Καραμανλή που παρέδωσε αμαχητί την εξουσία. Και ψάχνει εγκαίρως να βρει τον επόμενοι που θα διαχειριστεί την παραπαίουσα εθνική μας οικονομία.

Απαράδεκτη Πρόταση
Οι σφαλιάρες διαδέχονται η μια την άλλη. Το είδαμε και αυτό. Υπήρξε πρόταση στην ΕΕ για στέρηση του δικαιώματος της ψήφου των κρατών που δεν ελέγχουν τα ελλείμματα και το χρέος τους.
Που σημαίνει ότι οι χώρες αυτές δεν θα έχουν λόγο για κρίσιμα θέματα όπως η ασφάλεια, η άμυνα και η κοινή αγροτική πολιτική.
Θα γίνουμε κομπάρσοι αν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο. Και κυριολεκτικά θα τεθούμε στο περιθώριο. Τι άλλο θα ακούσουμε άραγε; Αλήθεια, αυτήν την Ευρώπη οραματίζονται οι ηγέτες των ισχυρών κρατών και η τεχνοκρατική ελίτ των Βρυξελλών;

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ