Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


Τον θυμάστε τον Μαυρογιαλούρο; Την θρυλική ελληνική ταινία με τον Κωνσταντάρα που έταζε λαγούς και πετραχήλια στους ψηφοφόρους του και τους κορόιδευε;
Τελικά ο Μαυρογιαλούρος δεν ήξερε τι του γίνονταν και κυριολεκτικά είχε χάσει την μπάλα... Στο τέλος του έργου παραιτείται από την πολιτική

Βλέποντας τις τελευταίες ημέρες τα δελτία ειδήσεων έμεινα άναυδος.
Η κυβέρνηση αφού απομύζησε μισθωτούς, εργαζόμενους και συνταξιούχους και αφού υποβάθμισε το βιοτικό επίπεδο χιλιάδων ανθρώπων ψάχνει τρόπο να ρεφάρει.

Προεκλογικά μοιράζει επιδόματα 100, 200, 300 ευρώ... Αν αυτό δεν είναι λαϊκισμός και υποτίμηση της νοημοσύνης τι είναι;

Μα είναι δυνατόν να αφαιρείς -όπως έγραψε ένας καλός φίλος- δύο καρβέλια ψωμί και για να ισοφαρίσεις να μοιράζεις προεκλογικά αντίδωρα;

Θα μου πείτε καλά η κυβέρνηση αποφασίζει; Θα συμφωνήσω. Η χώρα βιώνει μια νέα πραγματικότητα και η «τρόικα» κάνει κουμάντο. Όμως ο λαός Παπανδρέου ψήφισε και όχι Στρος Κάν ή Τρισέ. Και τον ψήφισε γιατί έταξε αυξήσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη... για να μην ξεχνιόμαστε.

Έχω την αίσθηση ότι το δίλημμα μνημόνιο αντιμνημόνιο πέρασε στην ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος έχει ζαλιστεί. Οι συνταγές της πόλωσης δεν περνούν. Αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη καθημερινότητα και βαρέθηκε τα μεγάλα λόγια,τα θα, τις υπερβολές και τις κομματικές ελίτ. Λίγες ημέρες υπομονή και θα το δείτε.

Την παρακολουθούσα κατά την επίσκεψή της στην Δράμα. Την γυναίκα μπορεί να μην την ξαναδούμε, άλλωστε η παρουσία της θα ξεχαστεί γρήγορα... Αναφέρομαι στην Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας την κα Κόκλα.
Σε 2 μήνες θα αποτελεί παρελθόν όμως σίγουρο είναι ότι με τις αποφάσεις της προκάλεσε. Σταμάτησαν έργα δηλαδή η ανάπτυξη περιοχών με το αιτιολογικό της χαμηλής έκπτωσης, ενώ η τιμωρία Καλιοντζή άναψε φωτιές.
Την ίδια ώρα έβλεπα τις δηλώσεις της για την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Η Δράμα καταγράφει τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, παρατεταμένη ύφεση, δεν υπάρχει ΕΣΠΑ και η κα Κόκλα ανακάλυψε τον Γυναικείο Συνεταιρισμό Κοκκινογείων... Πάρε το αυγό και κούρεφτο.

Είναι θετικό πάντως ότι ανακάλυψε τα Κοκκινόγεια γιατί στην πρώτη της επίσκεψη στην Δράμα έψαχνε να βρει στον χάρτη το Δοξάτο και το Νευροκόπι.

Φυσικά τώρα ήρθε με τον αέρα της εξουσίας .Καλό είναι να καταγράψει τους φίλους της και μετά την 1η Ιανουαρίου που θα είναι απλός πολίτης χωρίς εξουσία και μηχανισμούς.

Θα θέλαμε επί ευκαιρία μια πολιτική ανάλυση για τις πολιτικές εξελίξεις από τον θεωρητικό της παράταξης «πόλη και ζωή» και στενό συνεργάτη όλων των υποψηφίων δημάρχων Δράμας.
Έχοντας βρεθεί από τον χώρο της κλασικής δεξιάς έως τις παρυφές της αριστεράς έχει πολλά να μας πει... Άλλωστε δηλώνει παντός καιρού. Περιμένουμε με αγωνία τις απόψεις του.

Η Κυριακή είναι πολύ κοντά και οι πολίτες ψηφίζουν για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών στους νέους Καλλικρατικούς δήμους.
Θα θέλαμε εδώ να σημειώσουμε ότι οι Δήμαρχοι που θα αναλάβουν την 1η Ιανουαρίου θα αντιμετωπίσουν μία πολύ δύσκολη συγκυρία με πολύ περισσότερες αρμοδιότητες και πολύ λιγότερους πόρους...
Το μνημόνιο δημιουργεί νέα δεδομένα 12 Καλό είναι όσοι τάζουν μινιατούρες μνημείων-νερόμυλους-πάρκινγκ και ουρανοξύστες να το γνωρίζουν

Ωραία τα μεγάλα λόγια όμως όταν δεν υπάρχουν λεφτά είναι λόγια του αέρα...

«Πως τα λες έτσι» μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης... «Άσε τον κόσμο να ελπίζει και να ονειρεύεται...
Άλλωστε τα όνειρα δεν φορολογούνται»... «Τι λες ρε Γιάννη... Όχι απλά θα τα λέω αλλά θα τους ξεφωνίζω τέρμα οι κοροϊδίες. Ο κόσμος θέλει καθαρές κουβέντες και όχι υπερβολές. Ξέρει πολύ καλά ποιοι τον δουλεύουν και θα τους τιμωρήσει»...

Να έχουμε μια εκλογική διαδικασία χωρίς προβλήματα, εντάσεις και με την μικρότερη αποχή. Αυτή είναι η ευχή μου σε όλους τους υποψηφίους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ