Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Θωμάς Μαργαρίτης

Δήμαρχος Δράμας

-Είστε ικανοποιημένος από το έργο της δημοτικής αρχής την τετραετία που ολοκληρώνεται;
-Έχω την άποψη ότι στην πολιτική όπως και στην ζωή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Ποτέ δεν πρέπει να είσαι απόλυτα ευχαριστημένος και ικανοποιημένος. Παρόλα αυτά μια βόλτα στα δημοτικά διαμερίσματα και στην πόλη αρκεί για να δεις το μεγάλο έργο που έχει ολοκληρωθεί.
Κατασκευάσαμε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό δημαρχιακό μέγαρο, αναπλάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του εμπορικού κέντρου με καινούργιους δρόμους και πεζοδρόμια, διανοίξαμε δρόμους δίνοντας ανάσες στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, κατασκευάσαμε χιλιάδες μέτρα αποχετευτικών αγωγών και σωλήνων ύδρευσης, υλοποιήσαμε ένα μεγάλο αριθμό προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής, ολοκληρώσαμε το γήπεδο Ξηροποτάμου, αναμορφώσαμε, μετά από διάνοιξη του δρόμου το γήπεδο Ν. Κρώμνης. Ακόμη κατασκευάσαμε το Λαογραφικό Μουσείο Χωριστής, υλοποιήσαμε την Ονειρούπολη, κάναμε τον Δήμο Δράμας ένα από τους πιο καθαρούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα και έναν από τους πιο φιλικούς για να κυκλοφορούν άτομα με αναπηρίες, ολοκληρώσαμε την ανάπλαση στην οδό 1ης Ιουλίου κα.
Θα μπορούσα να μιλώ μέρες για τα έργα που έγιναν. Όλα σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν βάσει ενός οράματος που πέρασε στο πρόγραμμά μας και υλοποιήθηκαν τα έργα αυτά με μεγάλες προσπάθειες, με μεγάλη οικονομία και σεβασμό στα χρήματα του Δήμου, με συμμετοχή σε περιφερειακά, ευρωπαϊκά και άλλα προγράμματα χωρίς ο Δήμος να πάρει δάνειο, χωρίς να χρωστά ένα ευρώ. Αντίθετα είναι ένας από τους ελάχιστους δήμους με πλεόνασμα, έχει ταμείο και οικονομική άνεση.

-Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται αυτήν την περίοδο για την Ονειρούπολη... Στηρίχθηκε από όλους ή κάποιοι την πολέμησαν;
-Η Ονειρούπολη είναι ένα από τα πιο σύγχρονα αναπτυξιακά, πολιτιστικά και τουριστικά επιτεύγματα για την πόλη μας. Όταν ξεκίνησε κανένας δεν περίμενε την τεράστια επιτυχία της. Με πολύ δουλειά, άριστη οργάνωση και σωστό προγραμματισμό, εξελίχθηκε σε λίγα χρόνια στην κορυφαία γιορτή στην περίοδο των Χριστουγέννων.
Η Δράμα βρέθηκε στο προσκήνιο, έγινε χριστουγεννιάτικος προορισμός. Είπαμε όχι στην εσωστρέφεια και στην μοιρολατρία και τα αποτελέσματα τα βλέπουν όλοι.
Δυστυχώς αυτήν την πρωτοβουλία κάποιοι την πολέμησαν. Γκρίνια, καταγγελίες, παρεμβάσεις, ανακρίβειες, μηνύσεις... όλα τα μέσα, όλοι οι μηχανισμοί, όλα τα εμπόδια για να βλάψουν την εκδήλωση.
Ταυτόχρονα οι ίδιοι που καταψήφιζαν στο δημοτικό συμβούλιο θέματα που αφορούσαν την Ονειρούπολη έβγαιναν στα κανάλια και την στήριζαν. Εμείς τα προσπερνάμε όλα αυτά. Αφήνουμε τους πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Και οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους.

-Ξεπεράσθηκαν τα όρια σε αυτήν την προεκλογική περίοδο;
-Ο κάθε πολίτης κρίνει αυτά που βλέπει και ακούει. Προσωπικά δεν μπορώ να παρακολουθήσω τον κατήφορο που ορισμένοι επέλεξαν ως τρόπο αντιπαράθεσης. Ο μηδενισμός, ο λαϊκισμός, τα κτυπήματα κάτω από την μέση ανήκουν σε μια άλλη εποχή.
Προσωπικά απεχθάνομαι τον παρωχημένο πολιτικό λόγο, τις υπερβολές και τις λαϊκίστικες κορώνες. Για εμάς η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να είναι γόνιμη και ουσιαστική. Ο σύγχρονος πολιτικός πρέπει να έχει και σύγχρονο πολιτικό λόγο. Να έχει ήθος, συνέπεια, ειλικρίνεια, να μην ξεπερνά τα όρια της αξιοπρέπειας στην πολιτική αντιπαράθεση. Αυτά είναι τα δικά μου πιστεύω και έτσι πολιτεύομαι.

-Ποίοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;
-Θα ήθελα να αναφέρω ότι η δημοτική μας αρχή έχει ένα ολοκληρωμένο και υλοποιήσιμο πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Βασικοί άξονες της πολιτικής μας είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, η μέγιστη διαφάνεια, η μεγιστοποίηση της συμμετοχής στο ΕΣΠΑ μέσα από ολοκληρωμένες αστικές πρωτοβουλίες και τοπικά αναπτυξιακά προγράμματα η λήψη μέτρων και η συμμετοχή σε δράσεις για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την τουριστική ανάπτυξη, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων, των ΑμεΑ, των ειδικών κοινωνικών ομάδων.

-Επηρεάζει την λειτουργία του Δήμου η οικονομική κρίση;
-Απόλυτα. Η οικονομική κρίση άλλαξε τα δεδομένα. Οι χρηματοδοτήσεις είναι μικρότερες και πολλοί Δήμοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειτουργίας και πληρωμών. Εμείς είμαστε η εξαίρεση....
Ο Δήμος Δράμας δεν αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα. Είμαστε από τους λίγους Δήμους στην Ελλάδα που έχουμε ταμειακό πλεόνασμα. Και αυτό γιατί σεβόμαστε τα χρήματα των δημοτών και διοικούμε τον Δήμο με υπευθυνότητα και νοικοκυροσύνη. Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Ένα μεγάλο ποσοστό δραμινών βιώνουν πολύ άσχημε καταστάσεις, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Εμείς θα τους στηρίξουμε... Όπως επίσης θα ήθελα να τονίσω πως θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη και την τιμή του νερού ολόκληρη την τετραετία. Επίκεντρο της πολιτικής μας είναι πάντα ο άνθρωπος και τα προβλήματά του.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Η δημοτικής μας αρχή είναι η μοναδική αξιόπιστη και δοκιμασμένη πρόταση για το παρόν και το μέλλον του νέου Δήμου μας. Ο Καλλικράτης και η τεράστια οικονομική κρίση δημιουργούν νέα δεδομένα. Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι καθοριστικές για το μέλλον του Δήμου Δράμας. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα είναι και πάλι δίπλα μας. Έχουμε την εμπειρία και την γνώση, έχουμε όραμα, ολοκληρωμένες προτάσεις, συνέπεια στις αρχές μας. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την μεγάλη νίκη. Είμαι σίγουρος ότι οι πολίτες θα μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε.
Η νίκη στις 7 Νοεμβρίου θα είναι μεγάλη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ