Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr


Μηνάς Χατζηκυριακίδης

π. Δ/ντής Τράπεζας Probank - υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας

-κ. Χατζηκυριακίδη για ποιο λόγο πολιτεύεστε στις Δημοτικές Εκλογές, με την παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Σούτο;
-Γνωριζόμαστε με τον Κώστα Σούτο από τα παιδικά μας χρόνια.
Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια, η αγάπη του για την πόλη της Δράμας, η προσωπικότητα του, το ήθος του, ο αδέσμευτος χαρακτήρας του και η ακεραιότητα του, καθώς και η επαγγελματική του καταξίωση είναι κάποιοι από τους βασικούς λόγους που με οδήγησαν σ' αυτήν την απόφαση.
Η υποψηφιότητα του Κώστα Σούτου, αλλά και το σύνολο και η ποιότητα των συμβούλων που στελεχώνουν το συνδυασμό «Μαζί για τη Δράμα» πιστεύω ότι είναι η καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη επιλογή για το νέο Καλλικρατικό Δήμο Δράμας.

-Ο κόσμος που έρχεστε σε επαφή, είναι ενημερωμένος για τον νέο Καλλικρατικό Δήμο και την λειτουργία του;
-Τον τελευταίο μήνα που ασχολούμαι ενεργά με τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές και από τις επαφές που έχω με τους συμπολίτες μας, συμπεραίνω ότι οι περισσότεροι πολίτες γνωρίζουν πολύ λίγα πράγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νέου δήμου, λόγω της ελλιπούς ενημέρωσης από τα ΜΜΕ, αλλά πρωτίστως αυτό που τους απασχολεί καθημερινά είναι το θέμα της ανεργίας και της περικοπής των εισοδημάτων τους (μισθοί-συντάξεις) και το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθημερινά έξοδα των οικογενειών τους.

-Διατελέσατε για πολλά χρόνια επιτυχημένο τραπεζικό στέλεχος, τι σας έχει προσφέρει τελικά αυτός ο χώρος;
-Εργάστηκα για πάνω από 40 χρόνια σε διάφορες τράπεζες με θητεία τα 25 τελευταία χρόνια ως Διευθυντής (ΕΤΕ-πρώην Τράπεζα Εργασίας-Τράπεζα Probank). Πέρα από την μεγάλη εμπειρία που απέκτησα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, το σημαντικότερο προσόν που μου αναγνωρίστηκε από το κοινό της Δράμας (και οφείλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό) και από τις Διοικήσεις των Τραπεζών στις οποίες προσέφερα τις υπηρεσίες μου, ήταν η ικανότητα και η διεισδυτικότητα που είχα στην αγορά της πόλης, με αποτέλεσμα την επιτυχή λειτουργία 3 νέων καταστημάτων διαφορετικών τραπεζών στην πόλη της Δράμας.
Η επιτυχία των συγκεκριμένων καταστημάτων, οφείλεται τόσο στην αγάπη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι Δραμινοί στο πρόσωπο μου, καθώς και στους άξιους συνεργάτες-συναδέλφους που είχα δίπλα μου στις συγκεκριμένες τράπεζες.
Η εργασία μου δεν μου προσέφερε μόνο χρηματικές απολαβές, αλλά το μεγαλύτερο κέρδος που αποκόμισα από αυτήν ήταν η δημιουργία προσωπικών-φιλικών σχέσεων με τους περισσότερους συμπολίτες μας με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια.

-Μπορεί ο τόπος μας να αναπτυχθεί και να ξεφύγει από την τελευταία θέση στην προσέλευση επενδύσεων;
-Σίγουρα μπορεί να ξεφύγει ο τόπος μας από την τελευταία θέση, εάν αναλάβουν τις τύχες του άνθρωποι με όραμα, με αγάπη για τον τόπο και τους κατοίκους του, εργατικοί και διεκδικητικοί, με γνώμονα πάντα το γενικό συμφέρον και όχι το προσωπικό συμφέρον και την ατομική προβολή και την διατήρηση της «καρέκλα τους».
Με λίγα λόγια να πάψουν να διαχειρίζονται τις τύχες αυτού του τόπου άνθρωποι που τις διαχειρίζονται μέχρι και σήμερα με την κατάντια και το τέλμα που έχει περιέλθει ο τόπος μας τα τελευταία 30 χρόνια.

-Είστε άνθρωπος με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, ποιες είναι οι προτεραιότητες και προτάσεις σας, αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος;
-Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας της περιοχής μας, με την παροχή κινήτρων στους επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο μας (επιδοτήσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών, μείωση φορολογίας κλπ), έξοδο της Δράμας από τις φθίνουσες περιοχές της Ελλάδος.
Διεκδίκηση για δημιουργία νέων Πανεπιστημιακών Σχολών (με την αρωγή και τη συνδρομή όλων φορέων του Νομού).
Σύνδεση με την Εγνατία Οδό. Κατασκευή περιφερειακής οδού. Βελτίωση υποδομών (αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων άθλησης, κλειστών προπονητηρίων κλπ). Μέριμνα για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

-Ποιο είναι το μήνυμα σας, στους πολίτες του νομού μας, εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου;
-Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για το μέλλον του Νομού μας. Οι αλλαγές που έρχονται θα είναι ριζικές. Οι Δραμινοί και οι Δραμινές θα πρέπει να προσέλθουν στην κάλπη, να αποφασίσουν επιλέγοντας τους υποψηφίους με καθαρή σκέψη και αντικειμενική κρίση, αδέσμευτοι από κομματικές εξαρτήσεις, προσωπικά συμφέροντα, προεκλογικές υποσχέσεις, με βάση το κοινό συμφέρον και το μέλλον του τόπου μας.
Κλείνοντας, καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συστρατευθούν με το συνδυασμό του Κώστα Σούτου «Μαζί για τη Δράμα», δίνοντας του την εντολή να βγάλει το νέο Δήμο Δράμας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί τα τελευταία χρόνια.
Προσωπικά υπόσχομαι στους συμπολίτες μου που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους, ότι θα είμαι δίπλα τους υπερασπιζόμενος τα κοινά μας συμφέροντα, όπως άλλωστε έκανα όλα αυτά τα χρόνια και στην επαγγελματική μου πορεία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ