Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


1 σχόλιο

Θεέ μου, τι εκλογές ήταν αυτές... Είχαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και δεδομένα.
Κατ' αρχάς είχαμε την ψήφο ενάντια στο μνημόνιο. Όσο και αν κάποιοι ήθελαν να μιλήσουμε για δρόμους, πεζοδρόμια και οράματα, υπήρχε και μια κοινωνία που έβραζε.
Που έβγαζε αγανάκτηση. Και ήθελε αλλαγή πολιτικής.

Αυτά για όσους ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει σχέση με την κοινωνία. Όταν ο κόσμος είναι στα πρόθυρα της εξαθλίωσης και ψάχνει να φάει στα «σκουπίδια» τότε δεν μπορείς να τον ελέγξεις.

Και μην βγουν κάποιοι και κάνουν λόγο για λαϊκισμό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπήρξε μία καταδίκη της πολιτικής του μνημονίου. Και αυτό δεν πρέπει να το περνάμε ασχολίαστο.

Από την άλλη κρίθηκαν τα πρόσωπα των υποψηφίων. Ο κόσμος έκρινε αξιοκρατικά... Και έστειλε το μήνυμα. Δεν μπορεί να κρίνεις προγράμματα, να κάνεις αναλύσεις και να μην κρίνεις τους υποψηφίους που διεκδικούν την θέση του Δημάρχου.

Η κοινωνία είναι αλάνθαστος κριτής. Και σε τοποθετεί εκεί που πρέπει. Έβλεπα τον κ. Χαρακίδη να θριαμβολογεί. Άραγε γιατί; Μήπως επειδή έκρινε ως καλό το 26% που έλαβε στις εκλογές;
Γεγονός είναι ότι η κοινωνία «είδε πρόσωπα και έβγαλε συμπεράσματα». Και οι πολίτες δεν πέφτουν έξω.

Όσο για κάποιους που προσθέτουν στα ποσοστά του Χαρακίδη αυτά των άλλων υποψηφίων καλό είναι να γνωρίζουν ότι πολιτική δεν σχεδιάζεις με προσθέσεις και αφαιρέσεις...

Εξαιρετικό το ποσοστό που έλαβε ο Κώστας Σούτος...
Σε καιρούς που οι πολίτες κρίνουν με τα χειρότερα λόγια τους πολιτικούς και την πολιτική συγκρότησε ένα άριστο ψηφοδέλτιο και πήγε πολύ καλά.
Δεν ξεπέρασε τα όρια, είχε επίπεδο, άποψη για τα κοινά και πολιτική διαδρομή.

Ο Κώστας Ευμοιρίδης ρίσκαρε... Γνώριζε σίγουρα από την αρχή ότι η κάθοδος του περικλείει κινδύνους. Έδωσε την μάχη, όμως στην πολιτική όλοι κρίνονται από το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Για τον κ. Χαρακίδη τι να πεις... Ακολούθησε τον δρόμο των καταγγελιών, των προσωπικών επιθέσεων και κατάγραψε το συντριπτικό 26%!
Φυσικά ο ίδιος χαίρεται... Όμως το αποτέλεσμα πρέπει να τον προβληματίσει. Όταν σε στηρίζει ένα κόμμα εξουσίας, έχεις τον έλεγχο ενός φορέα και διαφημίζεις την δυνατότητα να μαζέψεις ψήφους από τον χώρο της ΝΔ πας για πολύ υψηλότερα ποσοστά.
Και φυσικά δεν ανοίγεις σαμπάνιες γιατί ένας στους τέσσερις Δραμινούς σε εμπιστεύτηκε.

Καλό είναι ο κ. Χαρακίδης να μην προσθέτει τα ποσοστά του κ. Σούτου στα δικά του. Τον χωρίζει άβυσσος με τον κ. Σούτο. Δεν τον συνδέει τίποτε μαζί του.
Επίσης καλό είναι να μας εξηγήσει ποιανού ιδέα ήταν να μιλήσει 2,5 ώρες στο Ωδείο. Να μας αναλύει ότι είναι κοινωνικά ευαίσθητος, ενάντια στο μνημόνιο (!!!), ότι είναι σεμνός κλπ.
Μα είναι δυνατόν να επιβραβεύει τον εαυτό του;

Να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Δήμαρχοι που θα αναλάβουν την 1η Ιανουαρίου 2011 θα αντιμετωπίσουν μεγάλες δυσκολίες. Το αύριο θα είναι πολύ διαφορετικό. Με λιγότερους πόρους για την Αυτοδιοίκηση. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα.

Τέρμα τα όνειρα... Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχασε ένα μεγάλο μέρος από τους πόρους που λάμβανε τα προηγούμενα χρόνια. Άρα θα δώσει μεγάλους αγώνες για να εκπληρώσει τους στόχους της.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πολύ δύσκολη και η οικονομική κρίση επηρεάζει τις εξελίξεις.

Ένα από τα περίεργα αυτών των εκλογών είναι τα χιλιάδες λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια. Σίγουρα ένα ποσοστό οφείλεται στην ψήφο διαμαρτυρίας.
Υπήρξε όμως πρόβλημα και με την εκλογική διαδικασία. Οι πολλοί σταυροί, οι δύο κάλπες μπέρδεψαν τον κόσμο που έριχνε στην κάλπη των Περιφερειακών το ψηφοδέλτιο των Νομαρχιακών, που το είχε έτοιμο από το σπίτι.

Καλό είναι να μην είναι τόσο αυστηρές οι διαδικασίες όταν είναι καινούργιες και σε μπερδεύουν... Καλή συνέχεια, καλή 2η Κυριακή και τα ξαναλέμε την 2η εβδομάδα.

Συντάκτης Β΄

Ο Μελέτης Μαυρίδης τα κατάφερε και κέρδισε τον Στρατηγό λαμβάνοντας 104 ψηφοδέλτια περισσότερα. Φίλοι του Μελέτη λένε πως εάν δεν τα κατάφερνε θα «έπαιρνε τα βουνά». Τελικά μένει και συνεχίζει την μεγάλη πορεία του ως πετυχημένος δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί έχασε ο Μελέτης στις εκλογές του 2006 όντας ο πιο πετυχημένος δήμαρχος του Ν. Δράμας.

Στην παράταξη του Κώστα Σούτου μεγάλος χαμένος ο Γρηγόρης Μιχαηλίδης. Λίγο η καθυστέρηση του να μπει στο ψηφοδέλτιο, λίγο το γνωστό «...αυτός εκλέγεται» άφησαν τον Γρηγόρη απ΄ έξω ! Μην ξεχνάμε βέβαια και ποιοι κατάφεραν να τον περάσουν. Ο Τερζής, ο Μελισσινός και ο Σαμαρτζίδης.

Πολλά είναι τα παράπονα από ΠΑΣΟΚους της Παράταξης «Πόλη+Ζωή». Κατηγορούν την ομάδα του Χαρακίδης αλλά και τον ίδιο πως προσπαθούσαν λυσσαλέα να ελέγξουν την σταυροδοσία ώστε να μην μείνει κανείς -της στενής ομάδας- έξω. Σύμφωνα με πληροφορίες η πίκρα και το τείχος που είδαν συγκεκριμένοι υποψήφιοι θα τους οδηγήσει σύντομα να αποστασιοποιηθούν από την παράταξη.

Ο Κώστας Σούτος, σοβαρός και μετρημένος όπως πάντα εξέδωσε μία ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει «...Eίχαμε να αντιπαλέψουμε με χρίσματα, με μηχανισμούς στημένους, με ταξίματα, με υποσχέσεις και με πολλά άλλα - ηθικά και ανήθικα - για τα οποία θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε παράταξη με ζωή λιγότερη από τρεις μήνες.
Θεωρούμε ότι κάναμε το χρέος μας προς την πόλη μας, τους ανθρώπους της και, κυρίως, προς τα παιδιά μας.
ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !»

Σημαντικά όλα, με σημαντικότερο αυτό με τα κεφαλαία γράμματα.

Κώστα, να ξέρεις πως η Δράμα χρειάζονται πρόσωπα με το ήθος, την εντιμότητα και τις δυνατότητες σου.

Μεγάλος Κερδισμένος του πρώτου γύρου -και του δευτέρου απ΄ότι δείχνει- είναι ο Θωμάς Μαργαρίτης. Με αντίπαλο και τον Κώστα Ευμοιρίδη άντεξε σε πτώση 13,51% ενώ ο Χαρακίδης έπεσε 9,43%.

Ο Κώστας Ευμοιρίδης ήδη δήλωσε πως είναι στο πλευρό του Θωμά Μαργαρίτη, ενώ ο Χα-ρακίδης περιμένει το μάνα εξ ουρανού ώστε να κάνει την ανατροπή η οποία όπως λένε στελέχη είναι δυνατό να επιτευχθεί !

 


Σχόλια (1)

Ο φύλακας - Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010 στις 07:03
Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς σκατά!

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ