Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


Τα μηνύματα των εκλογών

Η επόμενη μέρα βρίσκει την κυβέρνηση εξαιρετικά μόνη απέναντι στα προβλήματα της οικονομίας και ενόψει της κατάθεσης ενός δύσκολου προϋπολογισμού και ενός ακόμη πιο δύσκολου 2011, όπου η σκληρή λιτότητα θα συνεχιστεί, όπως προεξόφλησε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Τα ποσοστά που έλαβαν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες Αθηνών και Θεσσαλονίκης αλλά και στους τρεις μεγάλους Δήμους δεν κρίνονται ως θετικά.

Και φυσικά το μήνυμα που βγήκε από την κάλπη είναι ξεκάθαρο. Οι πολίτες ζητούν αλλαγή πολιτικής ώστε να υπάρξει ανάκαμψη, ανάπτυξη και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.
Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους τάσσονται κατά του μνημονίου. Καθημερινά όλοι μας ανακαλύπτουμε τα «μικρά γράμματα» του μνημονίου που ουσιαστικά οδήγησε την χώρα σε επιτήρηση.
Οι εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου ήταν και αυτοδιοικητικές. Και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης θα βιώσουν πολύ δύσκολες καταστάσεις.

Με μείωση πόρων και χρηματοδοτήσεων είναι πολύ δύσκολο να πετύχει η διοικητική μεταρρύθμιση και το σχέδιο «Καλλικράτης».
Καλές οι ασκήσεις επί χάρτου όμως χρειάζονται και οικονομική στήριξη. Δεν φτάνουν οι αρμοδιότητες. Χρειάζονται και πόροι. Μία τελευταία παράμετρος αυτών των εκλογών είναι η τεράστια αποχή.

Σε εποχές δύσκολες με την χώρα μας να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν ασχολείται με τα κοινά. Γιατί απλά δεν ελπίζει ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του.
Το ποσοστό αποχής πρέπει να προβληματίσει όλα τα κόμματα. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο και αποτελεί «καμπάνα» και για το πολιτικό σύστημα και για το πολιτικό προσωπικό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ