Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


9 σχόλια

Παρακολουθείτε αγώνες στίβου; Έχετε δει πώς λειτουργούν οι λεγόμενοι λαγοί;
Τρέχουν, τρέχουν, αγωνίζονται και στην τελευταία στροφή βοηθούν τον αντίπαλό τους.
Ο νικητής παίρνει τα πριμ αλλά και οι λαγοί πληρώνονται πλουσιοπάροχα. Τσάμπα δεν δουλεύουν.

Έτσι βγάζουν μεροκάματο. Στοιχηματίζουν στην ήττα τους. Και αυτό είναι η επιτυχία τους.
Όμως μετά από 10-15 λεπτά, κανένας δεν τους θυμάται. Γιατί πολύ απλά ιστορία γράφουν οι πρωταγωνιστές και όχι οι κομπάρσοι.

Γιατί μιλάς με χρησμούς μου λέει ο φίλος μου ο Τάκης...
Πολύ απλά κάποια πράγματα δεν λέγονται με το όνομά τους. Ψάχνουμε άλλωστε χαρτιά και ντοκουμέντα. Και τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος.

Η σκηνή εξελίσσεται σε καφέ της πόλης. Συγκεκριμένος πολιτικός έχει στοχοποιηθεί και ακούει τα εξ αμάξης. Ευτυχώς δεν κυκλοφορούσε στην πόλη. Θα είχε προβλήματα.
Καλό είναι οι φίλοι του να τον προστατεύσουν. Γιατί αλλιώς θα έχει πρόβλημα... Και αυτό καλό είναι να το γνωρίζει και ο ίδιος.

Ο κολλητός του πάντως βγήκε στα κανάλια. Φυσικά ο ίδιος δεν το γνώριζε. Κατά περίεργο τρόπο ποτέ δεν ξέρει τι συμβαίνει. Όλα τα μαθαίνει τελευταίος.
Πιστεύει ότι απευθύνεται σε κατοίκους της Ουγκάντα. Όμως εδώ δεν είναι Αφρική, είναι Βαλκάνια. Το ανακάλυψε ή πιστεύει ότι είμαστε Αφρική;

Είναι και αυτοί οι υβριστές που ποτέ δεν βρίζουν με εντολές. Απλά, εντελώς τυχαία δημιουργούν κλίμα εναντίον αυτού που το πολιτικό τους αφεντικό στηρίζει.
Βρίζουν, θίγουν, προσβάλλουν και ο μεγάλος δηλώνει μη γνώστης των δηλώσεων.
Ωραίο θέατρο. Με πρωταγωνιστές κομπάρσους και σκηνοθέτες.

Αν υποψιαστώ ότι υπονοείς κάτι θα τρελαθώ, μου λέει ο φίλος μου ο Τάκης...
Όχι, δεν υπονοώ τίποτε του λέω. Άλλωστε για περιοχή της Ουγκάντα κάνουμε λόγο... Δεν αναφερόμαστε στην Δράμα, του λέω και τον αποστομώνω.

Μπράβο στον Χαρακίδη για την ανατροπή του αποτελέσματος στον Δήμο Δράμας.
Όποιος έβλεπε τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής θεωρούσε δεδομένη την εκλογή του Θωμά Μαργαρίτη.
Όμως οι εκλογές γίνονται και πάλι από την αρχή. Δεν συνεχίζονται μετά από τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής.
Άρα πρέπει να κάνεις νέα κινητοποίηση, νέες συγκεντρώσεις και να μην χαλαρώσεις.

Όταν χαλαρώνεις, κινδυνεύεις με ήττα. Άλλωστε έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν να γίνονται ανατροπές.

Ο Θωμάς Μαργαρίτης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Έχει επίπεδο, είναι πολιτικά ευπρεπής και δεν ανταποδίδει τα χτυπήματα που δέχεται. Έδωσε τον αγώνα του χωρίς ακρότητες. Και πλήρωσε την μεγάλη αποχή.

Άστα αυτά, μου λέει ο Τάκης. Σταμάτα τους χρησμούς. Ποια αποχή και πράσινα άλογα...
Το επαναλαμβάνω, η αποχή είναι η κύρια αιτία των ανατροπών σε ολόκληρη την χώρα.
Φυσικά για την διαμόρφωση του αποτελέσματος βοήθησε και ο γνωστός πολιτικός που χρόνια τώρα άλλα λέει και άλλα κάνει στην πράξη.
Έτσι έμαθε να λειτουργεί. Και το χούι δεν κόβεται.

Έστησε και έστησε μονομαχίες. Δύναμή του το παρασκήνιο... Και για να το δημιουργήσει δούλεψε πολλά χρόνια. Υπηρέτησε διάφορα κόμματα. Και έφτιαξε ομάδα με μεγάλη πειθαρχία.

Συγχαρητήρια στον Άγγελο Λύσσελη για την επιτυχία του. Αγωνίσθηκε πολλά χρόνια. Επέμενε και τελικά δικαιώθηκε. Έφτανε στην βρύση αλλά νερό δεν έπινε. Την 5η φορά όμως πέτυχε θρίαμβο.

Επιτυχία και για τον Τάσο Χατζηλαζάρου που επανεκλέγεται στον Δήμο Δοξάτου.
Είναι μεθοδικός και ξέρει από εκλογές. Απέδειξε ότι στις εκλογές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.
Όσο για τον Νίκο Καγιάογλου ένα πράγμα ισχύει... Ο παλιός είναι αλλιώς.

Συντάκτης Β΄

Πανηγυρίζουν οι οπαδοί και οι εκπρόσωποι του Χαρακίδη για την επιτυχία της ανατροπής του αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής. Εμείς εδώ από την εφημερίδα συνεχίζουμε και επιμένουμε πως για τον προοδευτικό χώρο, καταλληλότερο πρόσωπο που μπορούσε να τον εκπροσώπηση από την θέση του Δημάρχου ήταν ο Κώστας Σούτος.
Αγωνιστήκαμε γιατί πιστέψαμε σε αυτό, συγκρουστήκαμε χωρίς να υπολογίσουμε το κόστος, χωρίς να φοβηθούμε κανένα.

Η επιλογή και η επιτυχία του Κυριάκου Χαρακίδη σαφώς και γυρίζει σελίδα στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Δράμας.
Όταν μία ομάδα ανθρώπων κυρίως επιχειρηματιών καταφέρνει και ελέγχει χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, επίσημο συμβουλευτικό φορέα του κράτους και την διοίκηση της πόλης... Εμάς μας γεμίζει φόβο και επιφυλάξεις.

Όλοι οι δραμινοί γνωρίζουν πως κερδήθηκε ο δήμος της Δράμας από την παράταξη του Κυριάκου Χαρακίδη. Οι σύντροφοι ΠΑΣΟΚοι της παράταξης από εδώ και πέρα εάν θέλουν να ανταποκρίνονται στον αυτοδιοικητικό τους ρόλο, θα πρέπει να κρατούν την σημαία και τις ιδέες του ΠΑΣΟΚ ψηλά για να μην βρεθούν απολογούμενοι σε 3,5 χρόνια.

Πάμε σε ένα άλλο πρόσωπο που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στις εκλογές του δήμου και δεν είναι άλλο από αυτό του Βουλευτή και υφυπουργού Χρήστου Αηδόνη.
Διαφωνήσαμε μαζί του στην επιλογή Χαρακίδη γιατί πιστεύαμε πως ο Κώστας Σούτος είναι καλύτερη επιλογή. Η επιλογή αυτή στηρίχθηκε από ένα ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετείχαν εξαιρετικοί συμπολίτες μας, χωρίς δεσμεύσεις και σκοπιμότητες ...κάτι που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την άποψή μας...
Στόχος μας από την εφημερίδα ήταν να στηρίξουμε αυτή την κίνηση πολιτών η οποία τελικά έπεσε σε τοίχο από τις εξουσίες του επιμελητηρίου, της νομαρχίας και της στήριξης...

Η ήττα της επιλογής μας δεν σημαίνει τίποτα πλέον. Θέλουμε όμως να γίνει σαφές προς όλους πως ότι προσπαθήσαμε το πράξαμε γιατί αυτό πιστεύαμε πως είναι καλό για την πόλη που ζούμε, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας και αγωνιούμε για αυτή.

Του Κυριάκο Χαρακίδη του αξίζουν συγχαρητήρια. Το ήθελε πολύ και το κατάφερε. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του και ελπίζουμε αυτό να είναι επ΄ ωφελεία του δραμινού λαού.

Α! και για να κλείσουμε με κάτι πιο λάϊτ. Το κοστούμι που έραψε ο Τάσος Χατζηγιάννης για την νέα δημαρχιακή περίοδο να το παραδώσει στον Θέμη Ρεμόντη μιας και έχουν τα ίδια υψομετρικά χαμηλά !

 


Σχόλια (9)

Γιάννης Κ. - Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στις 07:52
Ψίθυρε, μην κωλώνεις… μπορεί να νίκησαν αλλά και πάλι μειοψηφία είναι ! Συνέχισε έτσι δυνατά !

Ο Εκδότης της "Ψ" - Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 στις 07:50
Σχόλια με χαρακτηρισμούς χωρίς στοιχεία δεν δημοσιεύονται

Γ.Σ. - Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 στις 10:54
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ,ΤΟΝ ΣΑΡΑΦΟΠΟΥΛΟ,ΤΟΝ ΤΣΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΟΠΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΙΑΚΝΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕ Σ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Η ΝΔ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΤΟ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΣ - Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 στις 12:05
ΑΓΑΠΗΤΕ ΖΑΧ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ

ΚΏΣΤΑς - Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 στις 09:46
τελικά είναι σεφ ο παππούς η ΝΔ γιατί δεν τον διαγράφει μαζί με την παρέα του?να τον χαίρεται η δράμα τον Κο 12,8%....να τον διώξει η νέα δημοκρατία για να ανασάνει φτάνει αρκετά τυράνησε τον τόπο

κκ - Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010 στις 09:38
μπράβο στον ευμοιρίδη και στον τζίμα για το αποτέλεσμα

Ζ.ΑΧ - Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 16:15
ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΠΡΟΑΛΕΙΦΕΤΑΙ Η Ε.Χ

Α.Ζ - Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 15:47
για το τι έγινε στις εκλογές θα μάθουμε μετά από 3 χρόνια

μάκησ - Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010 στις 15:46
τελικα ο παπους εκα;νε την δουλεια του με 6 υποψηφιους του θωμά που έστησαν τοέργο

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ