Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


5 σχόλια

Καθημερινά διαβάζουμε στις εφημερίδες διάφορες ειδήσεις που προκαλούν φόβο και ενισχύουν την ανασφάλεια.
Για παράδειγμα, η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» είχε διάφορα ρεπορτάζ με τους βαρύγδουπους τίτλους... 3+1 βήματα για την αποφυγή ευρώ-χρεοκοπίας και επιστροφή στην δραχμή. Δύο σενάρια για την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Κινδυνεύουν να μην πληρωθούν 5.536 δημόσιοι υπάλληλοι. Κίνδυνος για νέα μείωση συντάξεων. Θρίλερ για την ενίσχυση του Μηχανισμού Στήριξης.
Με αυτούς τους τίτλους το μέλλον φαντάζει αβέβαιο και όλοι μας κάνουμε τον σταυρό μας για το τι μας ξημερώνει.

Την ίδια ώρα προξενεί ιδιαίτερη αίσθηση η έρευνα σχετικά με τα επιδόματα στις Αστικές Συγκοινωνίες της πρωτεύουσας.
Έχουμε το επίδομα παράδοσης-παραλαβής λεωφορείων, το επίδομα κεραίας των οδηγών τρόλεϊ που κατεβαίνουν από το τιμόνι για να επαναφέρουν τις ηλεκτρικές κεραίες που «έφυγαν» από τα ηλεκτροφόρα σύρματα, το επίδομα διαχειριστικών λαθών, το χιλιομετρικό επίδομα, το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης...

Επίσης υπάρχει επίδομα χορήγησης γάλακτος εβαπορέ λόγω ανθυγιεινών συνθηκών εργασίας. Έτσι φτάσαμε στα 3,4 δις ευρώ «μαύρη τρύπα» στις Αστικές Συγκοινωνίες.
Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι το «μεγάλο πάρτι» γίνεται στον ΗΣΑΠ με το μέσο ετήσιο κόστος ανά εργαζόμενο να ξεπερνά τα 86.000 ευρώ!!!

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι υπάρχουν μισθοί που ετησίως φτάνουν τις 123.000 ευρώ, δηλαδή 8.785 ευρώ μηνιαίως!!! Και είναι σχεδόν όλα επιδόματα...
Ο βασικός μισθός είναι ελάχιστος μπροστά στις παράλογες απολαβές των απίθανων επιδομάτων.

Πρέπει να μπει μια σειρά... Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη... Δεν μπορεί η χώρα μας να καταρρέει και κάποιοι να περνούν ζωή χαρισάμενη.
Αυτοί οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι απαγορευτικοί... Καλές οι εξωφρενικές αυξήσεις μισθών και επιδομάτων αλλά το «πάρτι τελείωσε».
Η χώρα μας είναι ένα βήμα από την κατάρρευση.
Συνταξιούχοι των 400 και 500 ευρώ ζουν με τεράστιες δυσκολίες και στερούνται βασικά αγαθά για να τα βγάλουν πέρα. Δεν είναι δυνατόν την ίδια ώρα κάποιοι να ζουν χλιδάτα και άνετα, να τρώνε και να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων.
Αυτά αν συνέβαιναν στο εξωτερικό, οι πολιτικοί που κατοχύρωσαν αυτά τα προνόμια θα είχαν κάνει χαρακίρι.

Πάντως η χώρα μπαίνει σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Το επόμενο τρίμηνο πρέπει να προχωρήσουμε μεταρρυθμίσεις που δεν τολμήσαμε ούτε να σκεφτούμε τις τελευταίες δεκαετίες...
Ένα είναι σίγουρο... Είτε παίρνοντας την 4η δόση στην ώρα της, είτε χωρίς αυτήν, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτή τη φορά δεν αρκούν εξαγγελίες για μεταρρυθμίσεις, αλλά αλλαγές, ανατροπές, συγκρούσεις.
Ο άκρατος λαϊκισμός πλέον δεν πείθει κανέναν.

Ο κόσμος έχει αλλάξει. Η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τα χειρότερα. Να αντέξει και να μην χρεοκοπήσει στην δύσκολη συγκυρία. Αυτό έχει ως βασικό προαπαιτούμενο, τις αλλαγές.

Στην Δράμα τώρα συνεχίζουμε να κάνουμε διαπιστώσεις...
Ο Νομάρχης Δράμας -και από την 1η Ιανουαρίου Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας- κ. Ευμοιρίδης, έστειλε σειρά επιστολών στους Υπουργούς Άννα Διαμαντοπούλου (Παιδείας), Χάρη Καστανίδη (Δικαιοσύνης) και Γιάννη Μαγκριώτη (Υφ. Υποδομών), σχετικά με την λειτουργία του ΤΕΙ βιοτεχνολογίας, το θέμα των φυλακών Νικηφόρου και για τον οδικό άξονα Δράμας-Αμφίπολης.

Προσπαθώ να καταλάβω την σκοπιμότητα αυτών των ενεργειών.
Αν ήσουν στην αντιπολίτευση και δεν είχες καμία ευθύνη τότε είναι πολύ λογικό να στέλνεις επιστολές για να ενημερωθείς. Όμως όταν επί 12 χρόνια κρατάς στα χέρια σου τα ηνία του Νομού είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ζητάς ενημέρωση για θέματα που είχες αρμοδιότητα και τα διεκδίκησες.

Έχω την αίσθηση ότι έχει χαθεί το μέτρο.
Καλές οι διαπιστώσεις, οι αναλύσεις, τα άρθρα, οι καταγγελίες και οι πολιτικές κωλοτούμπες. Όμως όλοι κρινόμαστε...

Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν ειδικά όσοι πολιτεύθηκαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ο λαός έστειλε τα δικά του μηνύματα. Έκρινε στάσεις, συμπεριφορές και κατέταξε τον καθένα εκεί που πρέπει.

Είχαμε και την συζήτηση στην ΝΔ για τα εκλογικά αποτελέσματα στον Νομό.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή κάλεσε τους πρωταγωνιστές της Αυτοδιοικητικής μάχης για να αναλύσουν τα εκλογικά αποτελέσματα και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για τα αίτια της εκλογικής αποτυχίας.

Λέμε αποτυχία γιατί είναι γεγονός ότι η ΝΔ έχασε. Θα μου πείτε τώρα,ποια ΝΔ;

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν δύο κόμματα σε συσκευασία του ενός. Η μία πλευρά βάζει εμπόδια στην άλλη και ποτέ σχεδόν δεν συμπορεύονται.
Δεν ακολουθούν κοινή πορεία. Απλά συνυπάρχουν χωρίς να συνομιλούν.

Στα μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν είναι απαραίτητο τα μέλη τους να έχουν κοινωνικές σχέσεις και να είναι φίλοι μεταξύ τους.
Όμως η υπονόμευση,τα κτυπήματα κάτω από την μέση και οι κωλοτούμπες όταν επαναλαμβάνονται συνεχώς, καλό είναι να σταματούν και να μην συνεχίζονται.
Απαιτούνται λοιπόν μέτρα.

Μια λύση που προτείνουν κάποιοι είναι οι διαγραφές. Μια άλλη λύση είναι να αναλάβουν οι «κωλοτούμπες» το τιμόνι της παράταξης και να φύγουν οι υπόλοιποι. Γεγονός είναι ότι οι δύο ομάδες δεν μπορούν να συνυπάρξουν.
Άρα ο Σαμαράς έχει την λύση στα χέρια του. Και αυτός θα αποφασίσει. Με ποιους θα συνεχίσει και ποιους θα αφήσει.

 


Σχόλια (5)

μακησ - Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 στις 23:38
αυτοσ ο νικολασ που χαθηκε να βρισει λιγο τον δημαρχο κυρ-κωστα δοσε εντολη

ΠΕΡΗΣ - Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 στις 23:36
κΩσΤα ΜΟΥ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΥ ΑΤΟΠΗΜΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΕ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΡΙΟΥΝΤΑΙ

κώστας - Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 στις 08:08
άν υπάρχει νδ πρέπει να τους διαγράψει όλους τους προδότες

πανοσ - Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 στις 08:07
ο Ευμοιρίδης ζει στον κόσμο του δεν γνωρίζει τι απέγιναν τα θέματα του νομού που είναι αρμοδιότητά του μας κοροϊδεύει?

ΒΑΙΟΣ - Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 στις 00:15
ο αποτυχημένος νομάρχης δράμας τι έχει να μας πει για την κατρακύλα του νομού?ποιος φταίει μήπως οι εξωγήινοι?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ