Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ


46% κάτω οι δαπάνες
Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που ξεκίνησε στον ΟΑΕΕ αποκάλυψε τη μεγάλη ληστεία σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων. Μόνο σε ένα μήνα μειώθηκαν κατά 46% οι δαπάνες για τα φάρμακα! Κυκλώματα επιτηδείων -στα οποία συμμετέχουν γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά ακόμα και ασφαλισμένοι- λυμαίνονται τα Ταμεία και εκτοξεύουν στα ύψη τις δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε μόλις ένα μήνα από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ η φαρμακευτική δαπάνη στο Ταμείο των αυτοαπασχολουμένων καταγράφει μείωση της τάξης του 46%.

Την ίδια στιγμή οι έλεγχοι αποκαλύπτουν πως 10.000 συνταξιούχοι κατάφεραν να παίρνουν κάθε μήνα το ΕΚΑΣ παρότι έχουν εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ τον χρόνο... Ο περιορισμός των δαπανών της Υγείας αποτελεί προτεραιότητα... Αυτό το χάλι δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Η Επιμήκυνση
Στα 10 χρόνια προσδιόρισε το διάστημα για την πλήρη έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που διανύει, ο κ. Τομάσο Παντόα Σιόπα, πρώην υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας και νυν οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
«Η αποκατάσταση της ελληνικής αξιοπιστίας έχει αρχίσει αλλά θα χρειαστούν χρόνια, όχι μήνες» υποστήριξε ο κ. Σιόπα και συμπλήρωσε πως «αν υποθέσουμε ότι μία γενιά είναι τριάντα χρόνια, θα χρειαστεί το ένα τρίτο μιας γενιάς» για να εξέλθει της κρίσης η χώρα, ενώ χαρακτήρισε ως λανθασμένη την άποψη ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη...

Την ίδια ώρα οι τίτλοι των οικονομικών ειδήσεων είναι ενδεικτικοί... Στο 15% η ανεργία το 2011, νέα μέτρα το 2012 και νέα έκρηξη της ανεργίας. Χάθηκαν 27100 θέσης απασχόλησης στο εμπόριο... Ουραγός η Αθήνα στην προσέλκυση επενδύσεων...
Το μόνο ευχάριστο είναι η απόφαση για την επιμήκυνση στα 11 χρόνια της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ της Ελλάδος από το Μηχανισμό Στήριξης, όπως προκύπτει από τη συμφωνία μεταξύ τρόικας και Ιρλανδίας, σύμφωνα με την οποία ο χρόνος αποπληρωμής θα είναι ανάλογος.

Όπως τονίστηκε στο έγγραφο συμφωνίας, ο χρόνος αποπληρωμής που προβλέπεται για την Ιρλανδία, δηλαδή τα 11 χρόνια, θα είναι ανάλογος και για την Ελλάδα, αφού, όπως σημειώνεται, οι όροι για χώρες που μπαίνουν στο Μηχανισμό Στήριξης θα είναι ανάλογοι για όλους.
H εξέλιξη αυτή δίνει μεγάλη ανάσα στην Ελλάδα, αφού θα μπορέσει πλέον να διαχειριστεί καλύτερα την αποπληρωμή του δανείου και δεν θα σφίξει η θηλιά γύρω από τον λαιμό της, ειδικά την περίοδο 2013-2015.
Φυσικά οι της τρόικας το ξεκαθάρισαν Επιμήκυνση δεν σημαίνει χαλάρωση... Άρα καλή λιτότητα για τα επόμενα 15 τουλάχιστον χρόνια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ