Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

Ο ΑΦΥΛΑΚΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ


1 σχόλιο

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Φθιώτιδα, πανελλαδική συνάντηση κατοίκων, ολιτών και εργαζομένων ενάντια στα διόδια.
Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση προχωρεί στην εγκατάσταση σταθμών διοδίων και εντός της Περιφέρειάς μας.
Είναι μία πρακτική καθαρά εισπρακτική που δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα αδιέξοδα στον ταλαίπωρο πολίτη.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να βρουν λεφτά. Όμως η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Με «χαράτσια» δεν σώζεται η κατάσταση.

Και φυσικά ο πολίτης όταν πληρώνει θέλει ανταπόδοση. Αλήθεια οι δρόμοι με τους σταθμούς διοδίων είναι σε άριστη κατάσταση; Πού πάνε τα λεφτά;

Για να κλείσουμε το θέμα, είναι πολύ ουσιαστικό να αναφέρουμε και κάτι ακόμη. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης και της βενζίνης έχει αυξηθεί θεαματικά. Μεγάλη αύξηση έχουμε και στα τέλη κυκλοφορίας όπως και στα ασφάλιστρα.
Με την πληθώρα των διοδίων το μόνο που κατορθώνουν είναι να θέσουν σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας, όλους τους Έλληνες Οδηγούς. Και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός.

Ανέφερα την εισπρακτική λογική που κυριαρχεί στις αποφάσεις που παίρνονται. Θα μπορούσε κάποιος να μας απαντήσει με σαφήνεια τι θα γίνει με το Νοσοκομείο Δράμας;
Θα συγχωνευθεί; Θα υποβαθμιστεί; Θα γίνει παράρτημα του Νοσοκομείου Καβάλας; Θα κλείσουν κλινικές που θα λειτουργούν στην γειτονική πόλη; Επίσης τι θα γίνουν τα Κέντρα Υγείας;
Είναι ερωτήματα που απασχολούν τον μέσο Δραμινό πολίτη που θέλει σαφέστατες και ξεκάθαρες απαντήσεις. Αν τολμήσουν να υποβαθμίσουν το Νοσοκομείο θα γίνει «πόλεμος». Αυτό είναι καλό να το γνωρίζουν όσοι τεχνοκράτες της κακιάς ώρας, σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας,δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας «Μαζί ενάντια στην φτώχεια» που οργάνωσε το Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους για την καταπολέμηση της Φτώχειας.
Θέλετε μερικά στοιχεία που σοκάρουν; Η εργασία δεν αρκεί για να αποτρέψει την φτώχεια. 1 στους 7 εργαζόμενους χάνει το σπίτι του από την Τράπεζα. Ο Μέσος Ευρωπαϊκός όρος είναι 16%-17% ενώ στην Ελλάδα 21%-23%. Το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανήκουν στην Τρίτη ηλικία. Το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.
Αυτά είναι τα σημαντικά θέματα που πρέπει να απασχολούν το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο... Ξεκίνησε και συνεχίζεται στον Δημοτικό Κήπο και στην Πλατεία Ελευθερίας η ΟΝΕΙΡΟΥ-ΠΟΛΗ, η κατά κοινή ομολογία σπουδαία Χριστουγεννιάτικη γιορτή-δράση που πραγματοποιείται στην χώρα μας. Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα με πολλές δράσεις,συμμετοχή δεκάδων συλλόγων και φορέων.

Την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ θα πρέπει να την προστατέψουμε και να την διαφυλάξουμε. Πρέπει να παραμείνει μια ζεστή και ανθρώπινη Χριστουγεννιάτικη γιορτή και να τεθούν στο Περιθώριο, όσοι χρησιμοποιούν την πολύ σημαντική εκδήλωση, για αντιπαράθεση και κόντρα.

Υπάρχουν δυνατότητες βελτίωσης. Καλό είναι η νέα Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου να μην παρασυρθεί από όσους προσπάθησαν να κάνουν αντιπολίτευση με φόντο την ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 6ης Πανελλήνιας Φιλικής Συνάντησης που πραγματοποίησε στη Δράμα η Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Η Διεθνής Ένωση ενεργοποιείται σε 62 χώρες του κόσμου, είναι μη κυβερνητική οργάνωση και έμβλημά της είναι η λατινική φράση «SERVO PER AMIKECO» που σημαίνει «Υπηρετώ δια της φιλίας».
Θερμά συγχαρητήρια στην τοπική διοίκηση Δράμας για την θαυμάσια διοργάνωση.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι στον ισόγειο χώρο του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας λειτουργεί Μουσειακό Εκθετήριο Ιστορίας της ΕΛ.ΑΣ.
Σκοπός της ίδρυσης του Μουσείου είναι η προβολή της ιστορίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1823 έως σήμερα.
Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να δουν από κοντά στολές,υπηρεσιακά αντικείμενα καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Να είχε η Αστυνομική Διεύθυνση και ένα κατάλληλο κτίριο... Συνεχίζει να στεγάζεται στο ακατάλληλο και μη λειτουργικό κτίριο που ενοικιάζει έναντι υψηλής αμοιβής.
Τι θα γίνει; Θα στεγαστεί επιτέλους σε ένα κτίριο κατάλληλο και λειτουργικό;

Έπιασε εξάδα η Δόξα μετά την νίκη επί της Ηλιούπολης εντός έδρας με 2-0. Πολύ καλή η ομάδα μας, νίκησε με άνεση την αντίπαλό της. Καλή συνέχεια.

 


Σχόλια (1)

Φ.Ν - Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 06:01
ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ