Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ


3 σχόλια

Ζούμε μια ατέλειωτη τρέλα... Διάφοροι αναλυτές στα παράθυρα των Μέσων Ενημέρωσης αρέσκονται στις συζητήσεις για το πόσο ακόμη θα υποβιβαστεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων.
Δεν ακούς τίποτε το ενθαρρυντικό... Όλη την ημέρα το μόνο που ακούς είναι για απολύσεις, μειώσεις μισθών, κατάργηση κεκτημένων, απολύσεις κλπ.

Δυστυχώς η χώρα μας έγινε πεδίο δοκιμών με την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης. πχ Το πείραμα πόσο μπορεί να δουλεύει κάποιος χωρίς λεφτά, εφαρμόζεται στην Ελλάδα.
Κάθε βράδυ ακούμε πως μπορεί οι συμβάσεις να καταργηθούν, ώστε ο εργαζόμενος να δουλεύει Σάββατα, Κυριακές, γιορτές, να μην τρώει να μην πίνει...
Μόνο να δουλεύει και να πληρώνει, ώστε να πετύχουμε τους στόχους της Τρόικας.

Όλα αυτά τα απίθανα δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αν φυσικά κάποιοι όλα αυτά τα θεωρούν ανθρώπινα και φυσιολογικά να μας το πουν.

Την ίδια ώρα ξένοι οίκοι προειδοποιούν για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας εντός του επομένου τριμήνου.
Αυτή η ιστορία με τις δόσεις και με τον ασφυκτικό έλεγχο των ξένων οίκων έχει κουράσει τον μέσο πολίτη. Φτάνει πια.

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές και το επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά... Με τον φόβο και την αβεβαιότητα δεν βγαίνει η τετραετία.
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Δεν είναι αγέλη. Καλό είναι να το γνωρίζουν όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ξεκίνησε και η Ονειρούπολη. Η κορυφαία εκδήλωση που έκανε την Δράμα Χριστουγεννιάτικο προορισμό και έφερε στην πόλη μας χιλιάδες επισκέπτες.
Φέτος δεν έχουμε καταγγελίες, μηνύσεις για αυθαίρετα και για τσιμεντοποίηση στον Κήπο.
Φέτος όλοι λένε τα καλύτερα. Πόσο σημαντική είναι η Ονειρούπολη, πόσο βοήθησε την τοπική οικονομία και πόσο πρόβαλε την Δράμα.

Καλά ρε παιδιά γιατί δεν τα ψηφίζατε όλα αυτά στο δημοτικό συμβούλιο; Πότε στηρίξατε τον θεσμό;

Ξαφνικά τώρα κάνανε στροφή 180 μοιρών. Φυσικά στην πολιτική όλα είναι δανεικά. Να περιμένει η Νέα Δημοτική Αρχή ότι θα αντιμετωπίσει ανάλογα φαινόμενα και στο μέλλον.
Οι «γνωστοί-άγνωστοι» θα επαναφέρουν την νέα χρονιά τα σπιτάκια, τα δενδράκια και την γέφυρα...

Επί ευκαιρία ξεχάσαμε φέτος τα περιστέρια. Πέρυσι διαβάζαμε για τα δικαιώματα των περιστεριών να ζουν όλο τον χρόνο στον κήπο. Φέτος τι θα γίνει; Η Οικολογική Κίνηση θα τοποθετηθεί επί του Θέματος;

«Μην γίνεσαι κακός...» μου λέει ο φίλος μου ο Γιάννης, «...παντού βλέπεις σκοπιμότητες. Δεν είναι έτσι τα πράγματα...»
Και η απάντησή μου ξεκάθαρη... «Όλα εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Οι ευαισθησίες κάποιων τελείωσαν στις 14 Νοεμβρίου του 2010...»

Θα παραμείνει ο μεγάλος; Θα προσφέρει την τεράστια εμπειρία του στον Δήμο Δράμας ως επικεφαλής της προτελευταίας παράταξης; Ή θα αποσυρθεί για να προετοιμάσει τα απομνημονεύματά του;
Ιδού η απορία. Όλη η Δράμα κρέμεται από τα χείλη του.

Ότι και να κάνει ένα είναι γεγονός.
Δεν προστάτεψε την υστεροφημία του... Η αυλαία της πολιτικής του διαδρομής δεν του αξίζει.

 


Σχόλια (3)

Ζ.ΑΧ - Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 06:00
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΜΟΙΡΙΔΗ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ

νάκος - Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 05:58
αυτή η κατοχική κυβέρνηση πρέπει να φύγει δεν πάει άλλο υπάρχει θέμα διέλυσαν τους έλληνες και την ελλάδα

νικος - Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 στις 05:56
η ονειρουπολη φετοσ δεν ειναι παρανομη? μόνο με τον θωμά ήταν?

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ