Αρχική Σελίδα

Ψίθυροι | Εκδόσεις Περιοδικών - Εφημερίδων | Ηπείρου 2, 66100 Δράμα | Τηλ: 25210 36 700 | info@psithiri.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ


Γιάννης Τελλίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος παρ. «Κοινωνική Συμμαχία»

Στην συνέντευξη της εβδομάδας φιλοξενούμε τον Νομαρχιακό Σύμβουλο και από την 1η Ιανουαρίου Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Κοινωνική Συμμαχία» κ. Γιάννη Τελλίδη.
Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από την παράταξή του, χαρακτηρίζει δύσκολη την εκλογική μάχη αφού είχαν να αντιμετωπίσουν την έντονη δυσπιστία των πολιτών λόγω της απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
Δηλώνει αισιόδοξος για τον θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας αφού όπως υποστηρίζει οι δυνατότητες παρέμβασης και υλοποίησης έργων είναι τώρα μεγαλύτερες.
Διαβεβαιώνει ότι η νέα περιφερειακή Αρχή θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για να αλλάξει πορεία ο Νομός.
Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και για λάθη... Ο κόσμος δεν μας δίνει περίοδο ανοχής».

-κ. Τελλίδη συγχαρητήρια για την επιτυχία σας και την εκλογή σας ως πρώτου Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης της «Κοινωνικής Συμμαχίας»... Χρειάσθηκε σίγουρα μεγάλη προσπάθεια...
-Ναι, είναι αλήθεια ότι η προσπάθεια ήταν αρκετά δύσκολη. Από τη μια, ως παράταξη, είχαμε να αντιμετωπίσουμε την έντονη δυσπιστία των πολιτών που προέρχεται από τη γενικότερη απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών αλλά και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και από την άλλη, ως υποψήφιος ατομικά, τον πολύ έντονο συναγωνισμό των συνυποψηφιών.
Τελικά το αποτέλεσμα τόσο για την παράταξη όσο και για εμένα προσωπικά ήταν πολύ θετικό. Θα ήθελα και μέσω της εφημερίδας σας να ευχαριστήσω τον κόσμο που με ψήφισε και πίστεψε σε μένα.

-Νίκη στην Περιφέρεια δεύτεροι παρ' όλα αυτά στον Ν. Δράμας. Ποιοι παράγοντες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα;
-Το αποτέλεσμα που έχει ουσία είναι το συνολικό στους πέντε νομούς της Περιφέρειας. Ωστόσο, η μη νίκη μας στο νομό Δράμας σίγουρα δεν μας ικανοποιεί. Είναι μια πρόκληση για μας, ως παράταξη, με τη δράση μας να καταφέρουμε να πείσουμε την πλειοψηφία των Δραμινών, ώστε στις επόμενες εκλογές να κερδίσουμε και στο νομό Δράμας.

-Η παράταξή σας κέρδισε. Συμφωνείτε με την προσέγγιση ότι είναι νίκη και του ΠΑΣΟΚ που σας στήριξε σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση;
-Επειδή οι Περιφερειακές εκλογές έχουν εντονότερο πολιτικό χρώμα από τις Δημοτικές θα μπορούσε κάποιος να το υποστηρίξει. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε το γεγονός ότι πολλοί ψήφισαν υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους με κριτήριο προσωπικό και όχι κομματικό.
Το αποτέλεσμα είναι συνδυασμός κομματικής στήριξης και προσπάθειας των υποψηφίων.

-Και από την 1η Ιανουαρίου δουλειά... Αισιοδοξείτε για την επιτυχία του θεσμού;
-Είμαι αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα με το νέο θεσμό. Οι δυνατότητες παρέμβασης και υλοποίησης έργων είναι τώρα μεγαλύτερες και εξαρτάται σε μεγαλύτερο βαθμό πλέον ο Νομός από δικές μας πράξεις και ενέργειες απ' ότι πριν. Θεωρώ ότι είναι ευκαιρία για τη Δράμα να ξεφύγει από τη σημερινή της κατάσταση.

-Λεφτά δεν υπάρχουν... Αυτό δεν εμποδίζει την όποια πρωτοβουλία αναπτυχθεί την επόμενη περίοδο;
-Το κακό οικονομικό περιβάλλον είναι ένα σημαντικό πρόβλημα και θα έχει τις επιπτώσεις του και στις Περιφέρειες. Αυτό είναι δεδομένο. Μην ξεχνάμε όμως τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων και προγραμμάτων εκτός εθνικών πόρων. Εκεί πιστεύω θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία μας.

-Αιρετή περιφέρεια σημαίνει και Περιφερειακή συνείδηση. Σας προβληματίζει το λόμπι της Θράκης που διεκδικεί προνόμια και κεκτημένα;
-Το λόμπι της Θράκης καλά κάνει και διεκδικεί. Το ίδιο, για να μην πω περισσότερο, θα πρέπει να κάνουμε και εμείς. Περιφερειακή συνείδηση σημαίνει και συλλογική διεκδίκηση. Ίσως είναι καλύτερα που θα είναι δίπλα μας πλέον στα Περιφερειακά Συμβούλια και ξυπνήσουμε και εμείς από το λήθαργο που βρισκόμασταν όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί, για την την κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα δεν ευθύνονται μόνο άλλοι. Οι μέχρι τώρα ιθύνοντες έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους.

-Υπάρχει προοπτική ανάπτυξης για τον Ν Δράμας που βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης εδώ και πολλά χρόνια;
-Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στο Νομό μας. Εμείς, ως παράταξη, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να αλλάξουμε τη σημερινή πορεία.

-Ποια η θέση σας για την εκμετάλλευση των λιγνιτών που επανέρχεται το τελευταίο διάστημα;
-Φυσικά είμαι και εγώ ενάντια στην προοπτική εκμετάλλευσης τους. Αν και θεωρώ ότι οι μέχρι τώρα θέσεις της Κυβέρνησης είναι θετικές για το Νομό μας δεν θα πρέπει να εφησυχάσουμε και η σημερινή κινητικότητα να συνεχιστεί μέχρι την τελική λύση του θέματος.

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;
-Θα ήθελα να πω ότι τώρα είναι η ώρα που, τα όμορφα προεκλογικά λόγια, θα κληθούμε, όλοι εμείς που τα λέγαμε, να τα εφαρμόσουμε, να τα κάνουμε πράξεις. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις και για λάθη. Ο κόσμος δεν μας δίνει περίοδο ανοχής. Θα πρέπει εμείς που εκλεγήκαμε να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων και κυρίως της εμπιστοσύνης του κόσμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ